Maajussi-Mauno kohautti suosikkisarjassa varomattomilla kommenteillaan – päätti kuvausten jälkeen laittaa elämänsä täydelliseen remonttiin

Julkaistu:

maajussille morsian
Maajussi-Maunolla on edessään suuri elämänmuutos, sillä mies aikoo siirtyä kokonaan it-alan töihin ja muuttaa Helsinkiin.
On kulunut vuosi siitä, kun perniöläinen Mauno Haukila, 36, etsi morsianta tv:ssä. Sitä oikeaa ei löytynyt, mutta nyt sokerijuurikasta, viljoja ja härkäpapua viljelevä Mauno paljastaa yllättäen olevansa erittäin suuren elämänmuutoksen edessä.

– Teen suuren remontin elämälleni. Olen päättänyt luopua maatilastani, Mauno paljastaa.

Maatilasta luopuminen on pyörinyt sinkkuelämästä nauttivan Maunon mielessä jo jonkin aikaa. Tv-ohjelmaan osallistuminen selkeytti hänen ajatuksiaan tulevaisuudesta.

– Ennen ohjelmaa jahkailin asiaa paljon. Pohdin, että olenko niin maajussi sitten kuitenkaan? Lopulta minulle kirkastui, että en ole.

Kuluva vuosi on Maunon viimeinen maatilan puikoissa. Maanviljelyn ohessa Mauno on tuonut leivän pöytään it-alan hommissa, joihin hän aikoo siirtyä nyt täyspäiväisesti.

– Olisin voinut kuvitella maatilalleni hienon elämän ihanan naisen kanssa, mutta näin ei tapahtunut. Siksi keskityn siihen missä olen todella hyvä, eli it-alaan.

Lähitulevaisuudessa Mauno aikoo muuttaa pois Perniöstä. It-firmalla, jossa Mauno työskentelee, on toimisto Salon lisäksi Helsingissä.

– Kyllä minä olen tästä aivan varma. Vuoden kuluttua asun toivottavasti Helsingissä.


Aivan kokonaan mies ei aio maatilastaan luopua. Myyntiaikeiden sijaan Mauno aikoo antaa tilansa vuokralle ja harkita myymistä joidenkin vuosien kuluttua.

– Siinä on sitten olemassa sellainen takaportti, että jos löytäisi jonkun ihanan naisen, joka haluaisi muuttaa maalle, niin olisi se mahdollisuus edelleen olemassa.

Maunon kaksi lasta ovat tähän mennessä asuneet joka toinen viikko isänsä luona. Yksi syy elämänmuutokseen on se, että kun lapset ovat olleet äidillään, on iso maatila tuntunut tyhjältä yhden miehen asuttavaksi.

– Muutto toiseen kaupunkiin on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista, koska lapseni ovat jo sen verran isoja.

Muutto Salosta Helsinkiin on iso käänne, mutta Mauno toivoo pääkaupungin tarjoavan hänelle aivan uudenlaista kulttuuria, harrastusmahdollisuuksia ja ajanvietettä.

– Voisin käydä vaikka joka toinen päivä tanssitunneilla siellä. Tehdä sellaisia asioita, mitä Salossa ei pysty.


Alkuvuodesta Mauno tapaili erittäin mukavaa naista, jonka kanssa asiat vaikuttivat sujuvan kohti vakavampaakin suhdetta. Nyt Mauno nauttii kuitenkin taas sinkkuelämästä.

– Itse ajattelen asian niin, että kun nainen on oikea, niin olen valmis parisuhteeseen. Nyt oli sellainen olo, etten ollut siihen valmis.

Ennen juhannusta mies koki tulisen romanssin myös toisen naisen kanssa, mutta nainen ei lopulta halunnutkaan kaveruutta enempää.

– Niin siinä aina käy, että jos minä ihastun, niin toinen ei. Tai sitten toisinpäin.

Maajussille morsian -ohjelmassa Mauno valitsi farmiviikoille Henriikan, joka rakastuikin samalla kaudella olleen Antti-Jussin morsianehdokkaaseen Juuliaan. Tällä hetkellä naiset suunnittelevat häitään.

Lisäksi Mauno sai jo ennen ohjelman alkamista runsaasti palautetta, sillä hän kertoi esittelyvideollaan etsivänsä ”normaalipainoista naista”.

– Se oli sellainen lipsahdus, joka siihen videolle tuli. Ihmiset, jotka oikeasti minut tuntee, tietävät, etten todellakaan tuomitse ihmisiä.

– Ajattelen niin, että se nainen, joka on minulle oikea, pystyy suodattamaan tv:ssä näkemänsä Maunon ja tutustuu minuun ihan omana itsenäni. Sen takia tämä on jopa hyvä asia, että tämä meni näin.