Mäkiauto GP:ssä hurmannut Mörkö-auto on myynnissä – tiimi haluaa lahjoittaa tuotot nuorten urheilijoiden hyväksi

rac

Julkaistu:

Mörkö-tiimin mäkiauto ei lyönytkään aivan sisään saakka, laski Mörkö silti kunnialla maaliin. Mutta mitä tapahtui Mörkölle kisan jälkeen? IS:n kummitiimi laittoi ilmoituksen huuto.net-sivustolle, jossa Mörkön voi huutaa itselleen 1000 euron lähtöhinnalla. Myyntituoton tiimi haluaa lahjoittaa nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi tehtävän työn hyväksi.
Mörkö-tiimin kuuden viikon projekti päättyi viime lauantaina Red Bull Mäkiauto GP:ssä, kun yhteensä 58 toinen toistaan hullunkurisempaa mäkiautoa viiletti alas Helsingin Tähtitorninmäen rataa aina maaliin saakka.

Mörkö-tiimi ei aivan yltänyt mitalisijoille, mutta leikkimielisen kisan suurimman auton epävirallisesta tittelistä kamppaillut violetti ilmestys herätti hilpeyttä molemmilla puolilla mäkiautoradan katsomoita.
  • Katso ylläolevalta videolta Mörkö-tiimin kisalasku.

Entä kuinka sujui Mörkö-tiimin loppuilta?

– Jatkot menivät yhtä vauhdikkaasti kuin kisakin, istuttiin muiden tiimien kanssa ja jauhettiin koko ilta, Mörkö-auton rattia kisassa käännellyt Joel Hollfast toteaa.

Hollfastin mukaan maalissa koettiin tunteikas hetki, kun kuuden viikon rypistys tiivistyi vähän yli 30 sekunnin laskusuorituksessa.

– Maaliin päästiin, mutta tärkeintä ei ollut lasku vaan yhdessä koettu matka, Hollfast kertoo.


Mihin päätyy Mörkö?

Kisahuuman laannuttua tiimiläiset ehtivät pohtia myös Mörkön loppusijoituspaikkaa. Liki 2,5-metriä korkea mäkiauto ei aivan jokaiseen autotalliin mahdu.

Mörkö selvisi alamäkiradasta vaurioitta, sillä vain sen kypärä lensi päästä alkukiihdytyksen aikana.

Ajokuntoiselle mäkiautolle etsitäänkin nyt uutta kotia ja Mörköauto on laitettu myyntiin huuto.net-sivuston kautta. Hollfastin mukaan myyntituotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

– Nuoret on tärkeitä ja urheilu urheilu on mukavaa, joten mietittiin sopivaa kohdetta missä nämä kohtaisivat, Hollfast tiivistää.


Hyväntekeväisyyskohteeksi päätyi Väestöliiton ja suomalaisen urheilun nuoriin kohdistama yhteishanke Et ole yksin-kampanja, joka perustettiin ennaltaehkäisemään ja vähentämään kiusaamista sekä seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kokemuksia urheilussa.

Hankkeessa mukana ovat suurimmat suomalaiset lajiliitot, mukaan lukien Suomen Jääkiekkoliitto.