Playboy-kuvaaja innostui, kun Erika Helin laittoi viestiä – portugalilaismiehellä oli vain yksi epäilys suomalaisesta insinöörikaunottaresta - Viihde - Ilta-Sanomat

Playboy-kuvaaja innostui, kun Erika Helin laittoi viestiä – portugalilaismiehellä oli vain yksi epäilys suomalaisesta insinöörikaunottaresta

Julkaistu: 23.8.2019 6:35

Missikaunotar Erika Helinin suuri unelma toteutui tänä kesänä, kun hänet kutsuttiin Portugaliin Playboy-lehden kuvauksiin. Siellä hän sai itsetunnolleen viimeisen silauksen.

Miss Suomi -kisoista tuttu Erika Helin, 25, on päivettynyt kauniisti. Suomen helteet ovat jo historiaa, mutta Helin onkin on ollut äskettäin nauttimassa auringosta kauempana etelässä. Vuonna 2018 Miss Suomi -finaalissa kisannut Helin toteutti nimittäin suuren unelmansa, kun hän matkasi Portugaliin miestenlehti Playboyn kuvauksiin.

– Se oli ikimuistoinen kokemus. Playboyssa minua kiehtoo se, että vaikka kuvissa ollaan alasti, ne ovat aina elegantteja ja tyylikkäitä kuvia, eivät niinkään seksuaalisia.

Lehden valokuvaaja Bernardo Coelho kuvasi Heliniä kahden päivän ajan portugalilaisessa studiossa ja merellä hulppean huvijahdin kannella.

– Jotkut valokuvaajat vain tietävät, mikä näyttää hyvältä. Hän osasi ohjata minua hyvin ja tiesi, miten valoja kannattaa käyttää.

Kuvat nähdään Portugalin Playboyssa syksyn aikana.

Mallina oma-aloitteisuus on suuri valttikortti. Helin oli ihastellut pitkään Coelhon kuvia Instagramissa, ja vihdoin keväällä hän rohkaistui laittamaan tälle viestiä ja ehdottamaan yhteistyötä. Helinin tyyli oli valokuvaajan mieleen, joten sopimus Playboy-kuvista lyötiin lukkoon pitkien keskustelujen jälkeen.

– Minusta on tullut hirveän rohkea laittamaan viestiä lahjakkaille valokuvaajille. Ehdotan usein yhteistyötä, ja jos olemme joskus samassa kaupungissa, voimme järjestää vaikka yhteisen kuvaushetken.

Playboylle valokuvaavaa Coelhoa epäilytti suomalaiskaunottaressa vain yksi asia.

– Häntä huolestutti hillitty olemukseni ja se, etten ollut aiemmin tehnyt alastonkuvia. Hän epäili, että olen kameran edessä aivan liian ujo.

Kun kuvia alettiin ottaa, kuoriutui Helinistä ammattimainen, rohkea malli. Valokuvaajakin söi lopulta sanansa nähdessään naisen itsevarmuuden.

–Playboy-kuvaukset olivat viimeinen silaus itsetunnolleni, Erika Helin kertoo.

Helin ei ole ensimmäinen suomalaisnainen, joka on esitellyt kauneuttaan Portugalin Playboyn sivuilla. Aiemmin samassa julkaisussa ovat poseeranneet niin Dubaissa asuva suomalainen mallikaunotar Taru Kalenov, Miss Helsinki Jessica Ruokola kuin viiden lapsen äiti Susanna Tanni.

Yhden yleisen ennakkoluulon Helin haluaa korjata: Portugalin Playboy-lehden sivuille ei pääse poseeraamaan rahaa maksamalla.

– Tähän harhaluuloon törmää aina silloin tällöin. Näin asia ei ole.

Helin kustansi reissun Portugaliin itse, koska hän halusi viettää samalla myös pientä lomaa. Kuvauspäivinä Helin pääsi nauttimaan lehden järjestämistä kyydeistä ja ruokailuista.

– Varsinaista rahapalkkaa ei makseta, mutta tämä on ehkä ainut asia maailmassa, missä näkyvyys käy palkasta.

Playboyn valokuvaaja Bernardo Coelho yllättyi Helinin rohkeudesta kameran edessä.

Ystävät ovat tukeneet Heliniä Playboy-haaveen tavoittelemisessa. Sen sijaan vanhempien ja isovanhempien kanssa asia ei ole tullut edes puheeksi.

– Tämä tuskin on mikään iso asia heille, sillä he ovat aina suhtautuneet neutraalisti tekemisiini ja tukeneet minua tilanteessa kuin tilanteessa.

Rohkeus tavoitella omia unelmia juontaa juurensa viime vuosina tapahtuneeseen henkiseen kasvuun. Parisuhteessa ollessaan Helin on saanut kuulla yhä useammin olevansa kaunis, ja viimeistään viime vuoden missikiertueella itsevarmuus lisääntyi entisestään.

– Playboy-kuvaukset olivat viimeinen silaus itsetunnolleni. Oli ihanaa olla kameran edessä ja huomata, että näytin hyvälle.

Feministiksi tunnustautuva Helin haluaa olla esimerkki siitä, että jokainen voi toteuttaa naiseuttaan juuri parhaaksi katsomallaan tavalla.

– Haluan edustaa sitä ajatusta, että nainen saa tehdä mitä haluaa. Ei sille ole vaihtoehtoa. Näytän omalla esimerkilläni, että teen mitä haluan, enkä välitä muiden mielipiteistä.

It-alalla leipänsä tienaava Helin törmää edelleen ennakkoluuloihin, joiden mukaan nainen ei voi olla yhtä aikaa kaunis ja älykäs.

– Kun Playboy-kuvaukseni julkistettiin, jotkut kommentoivat, että onpa kiva olla loppuelämän ajan se ”Playboy-insinööri”.

– Mietin heti, että no sehän nimenomaan on se kiva juttu. Voit tehdä vakavasti otettavaa työtä, ja sen lisäksi jotain aivan päinvastaista, eivätkä ne sulje toisiaan pois.

Huvijahdin lisäksi Helin poseerasi Playboylle studiossa.

Playboy-kuvauksista jäi käteen hyvä muisto ja kipinä tehdä jatkossakin töitä maineikkaalle julkaisulle.

– Uskon, että näitä kuvia on hauska katsella sitten joskus, kun olen kuusikymppinen.

Nyt kun Helinillä on jo yhdet kuvaukset takanaan, on seuraaviin hakeminen entistä helpompaa.

– Se oli voimaannuttavaa, että saan tehdä juuri sitä, mikä tuntuu hyvältä. Olen erittäin kunnianhimoinen ihminen. Jos sinulla on kaikki avaimet unelmiesi toteuttamiseen, miksi et käyttäisi niitä?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?