Eppu Normaalin Mikko Saarelalle suunnitellaan muistometsää Ylöjärvelle

Julkaistu:

Eppu Normaali -yhtyeen perustajiin kuuluneelle ja tammikuussa 2019 kuolleelle Mikko Saarelalle ollaan perustamassa muistometsää Ylöjärvelle. Ylöjärven kaupunginhallitus käsittelee muistometsähanketta kokouksessaan ensi viikolla.
Muistometsäksi kaavailtu alue sijaitsee Asuntilan pohjoispuolella Mastosvuoren alueella, muutaman kilometrin päässä Ylöjärven keskustasta. Mastosjärveen rajoittuva alue on kallioista ja puustoltaan moni-ilmeistä. Osassa metsää kasvaa nuorta luonnontilaista männikköä, mutta notkelmissa on myös vanhempia kuusia, haapoja ja koivuja.

– Ylöjärveläinen järven tuntumassa oleva metsä oli Mikon sielunmaisema. Biologian opettajana hän piti tärkeänä sitä, että koulujen lähellä on opetuskäyttöön sopivaa luonnontilaista metsää. Mastosvuori oli Mikolle nuoruusvuosilta tuttu alue. Käynti siellä varmisti, että alue vastaa toivettani Mikon muistometsästä, kertoo Mikko Saarelan leski Eeva Saarela.

– Mikko Saarelan muistometsän toteutuminen Ylöjärvelle on hieno tapa muistaa Mikkoa ja hänelle niin tärkeää luontoa. Olen käynyt Mastosvuorella ja se on kaunis, taianomainen alue, Mikon muiston arvoinen, kuvailee Juha Torvinen Eppu Normaali -yhtyeestä.


Muistometsä rajoittuisi kaupungin omistamaan jo suojeltuun alueeseen, mikä muodostaisi ehjän suojelukokonaisuuden. Muistometsän tarkkaa laajuutta ja myyntihintaa ei ole valmistelun tässä vaiheessa vielä määritelty. Alustavasti kyse on noin 14 hehtaarin alueesta, jonka arvo on tämänhetkisen arvion mukaan noin 50 000 euroa.

Ajatus muistometsästä syntyi Saarelan opiskeluaikaisten ystävien kesken. Yhteistyössä Saarelan lesken kanssa he käynnistivät Luonnonperintösäätiö sr:n kautta keräyksen, jonka tavoitteena on perustaa luonnonsuojelualue, joka kantaa nimeä Mikko Saarelan muistometsä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt