Sana-lehti: Kirsti Paakkanen esitti aviomiehelleen äärimmäisen ehdotuksen, jotta tämä voisi saada perheen – menetti itse elämänsä rakkauden

Julkaistu:

Lapsettomuudesta kärsinyt Kirsti Paakkanen halusi, että hänen nuoruuden aviomiehensä voisi kokea vanhemmuuden.
Marimekon pelastajana tunnettu menestynyt liikenainen Kirsti Paakkanen, 90, on elänyt värikkään ja vaiherikkaan elämän. Taloudellisen menestyksen ja liike-elämän saavutusten ohella Paakkanen on joutunut kohtaamaan myös vaikeita aikoja. Vaikein niistä on ollut lapsettomuus.

Nyt Paakkanen kertoo tuoreessa Sana-lehden haastattelussa vaatineensa itse avioeroa nuoruuden liitostaan, jotta hänen puolisonsa voisi vielä kokea vanhemmuuden.

Toisiinsa rakastuneen avioparin elämää varjosti se, ettei Paakkanen tullut raskaaksi. Paakkanen kuvailee lehden haastattelussa olleensa surullinen siitä, ettei mies voisi kokea isyyttä. Pohdittuaan asiaa Paakkanen ehdotti avioeroa, jotta mies voisi vielä perustaa perheen.

Puoliso vastusteli asiaa pitkään, mutta taipui lopulta. Lehden mukaan hän ehti perustaa vielä suuren perheen.

Elämänsä rakkaudesta luopunut Paakkanen kertoo suunnanneensa avioeron jälkeen voimansa mainostoimisto Womenan luotsaamiseen, jonka hän oli perustanut käytännössä ilman pääomaa.


Paakkanen on aiemminkin kertonut, että hänen nuoruutensa nuoruuden avioliittonsa, joka kesti 14 vuotta, kaatui juuri lapsettomuuteen.

– Totta se on. Lapsettomuus vaikutti liittoomme, ja ero tuli, hän tunnusti Ilta-Sanomissa 2007.

– Kaikkein mieluiten olisin ollut äiti. Koska minulle ei äitiyttä suotu, oli valittava toisenlainen elämän tie. Minusta tuli uranainen. Katkera en ole mistään, Kirsti Paakkanen kertoi.


Pitkän uran tehnyt 90-vuotias Paakkanen muisteli helmikuussa IS:lle uransa kohokohtia.

Suomalaiset muistavat Paakkasen Marimekon pelastajana. Mainosihmisenä hän ymmärsi brändin merkityksen ja palautti Marimekon juurilleen, painettujen kankaiden maailmaan. Marimekko listautui pörssiin 1999.

– On kaksi tapaa suhtautua töihin: tehdä sitä tai elää se. Minä elän, hän sanoi 1999, kun Marimekko listautui pörssiin.

– Maailma on miesten, mutta elämä on naisten, hän filosofoi ja kiitteli siitä, että naisia on jo vuosia arvostettu yritysten johdossa.

Marimekosta luopuminen 2009 oli kova paikka.

– Kun ajoin kohti Espoon-kotiani, itkin autossa koko matkan. Itku ei loppunut siihen, kun suljin kotioven. Itkin vuoden, Kirsti Paakkanen kertoi Ilta-Sanomissa 2013.