Selviytyjät-kilpailijat kärvistelivät viidakossa viikkotolkulla vatsat kurnien – Anu, 43, keksi nerokkaan kikan nälän selättämiseksi

rac

Julkaistu:

Nälkä osoittautui Selviytyjät-kilpailijoiden pahimmaksi viholliseksi viidakossa.
Selviytyjät Suomi -ohjelman kolmas kausi starttaa Nelosella su 8.9. Selviytyjät-formaattia on kutsuttu maailman haastavimmaksi tv-ohjelmaksi, eikä suotta. Kilpailijat pistetään tv-sarjassa henkisesti ja fyysisesti äärirajoille.

Tukahduttava helle ja viidakossa vaanivat vaarat eivät suinkaan ole kilpailun pahimmat haasteet. Hermoja raastava ja lamaannuttava ravinnonpuute sai monen kilpailijan mielen synkäksi.

Arttu Lindeman kuvailee päivittäisten ruoka-annosten olleen onnettoman pieniä. Ravinto koostui lähinnä kookoksesta, jauholätyistä, banaaneista ja ananaksista, sekä riisistä.

– Se oli ihan perseestä. Se näläntunne kesti aina päiväkausia. Jos välillä sait pienen kookoksenpalan, niin eihän se vienyt sitä nälkää pois. Sen jälkeen oli vieläkin nälkä, Lindeman, 22, huokaa.


Kookosta tubettaja sanoo syöneensä saarella niin paljon, ettei enää halua edes nähdä herkkua.

– Sanotaanko näin, etten syö, enkä tule syömään enää yhtään Bountya tämän kisan jälkeen, Lindeman naurahtaa.

– Thaikkuruoan joukossa kookoskastike vielä onneksi menee.


Entinen pikajuoksija Markus Pöyhönen, 40, sanoo valmistautuneensa kisaan keräämällä massaa. Hän kuvailee kisan aikana kokemansa energiavajeen olleen käsittämättömän uuvuttavaa. Vaikka näläntunne olisikin ajan myötä hälvennyt, vetämätön olo teki kilpailuista entistä haasteellisempia.

– Näläntunne saattaa hälvetä, mutta se energian puute on pahinta. On koko ajan aivosumu päällä ja pitäisi antaa kaikkensa fyysisissä tehtävissä. Siinäpähän sitten lähdet tekemään, Pöyhönen pudistelee päätään.

– Siinä oli niin väsynyt, että tuli ihan sellainen fiilis kisoissa, että olenko mä näin tyhmä vai miksi tämä ei onnistu. Se ei onneksi näy tv:ssä, miten pihalla välillä olimme kisoissa tai muuten katsojat pitäisivät meitä ihan typerinä.


Laulaja Tommi Läntinen uskoo energiavajeen ja nälän olleen rankinta niille kilpailijoille, jotka ovat tottuneet tietynlaiseen ruokavalioon ja tarkasti aikataulutettuun ateriarytmiin.

Saarella kuhisseet käärmeet, ötökät ja rotat olivat Läntisen, 59, mukaan pienin paha kilpailun haasteista.

– Pahinta oli ravinnon- ja unenpuute, hän toteaa.

– Me hakattiin kookospähkinöitä puista ja syötiin puoliraaka ananasta. Banaanit kypsyivät nopeasti auringossa. Jos on tottunut tietynlaiseen ruokavalioon ja rytmiin, niin se on varmasti shokki elimistölle. Minulle se oli helpompaa.


Toisin kuin kilpakumppaninsa Anu Toikka, 43, ei juuri kärvistellyt nälässä viidakossa. Syykin on selkeä, sillä hän aloitti valmistautumisen Selviytyjiin jo kuukausitolkulla ennen kuvausten alkua.

– Olin etukäteen opetellut paastoamaan kuukausitolkulla. Kysymys oli nälkään tottumisesta. Se tunne on sivuutettavissa. Se toimi minulla erittäin hyvin, hän hymyilee.

– Minulla ei ollut nälkä. Markus veti massakauden, hänen ois kannattanut paastota, hän vinkkaa.