Ex-keihäänheittäjä Taina Uppa teki vaikean päätöksen ja palasi julkisuuteen – poseeraa yhdessä Poliisit-sarjasta tutun puolisonsa kanssa

rac

Julkaistu:

selviytyjät suomi
Ex-keihäänheittäjä ja poliisi Taina Ojaniemi (o.s. Uppa) lähti pitkän harkinnan jälkeen mukaan Selviytyjät Suomi -ohjelmaan. Poliisit-sarjasta tuttu aviomies kannusti rakastaan, mutta molemminpuolinen ikävä yllätti.
Porissa poliisina työskentelevä Taina Ojaniemi (o.s. Uppa) on yksi Suomen tunnetuimpia keihäänheittäjiä. Uran saavutuksiin kuuluvat nuorten maailmanmestaruus 1994, viisi SM-hopeaa ja viisi SM-pronssia sekä sijoittuminen Ateenan olympialaisten finaalikymmenikköön.

Nyt hän on myös yksi kuudestatoista Selviytyjät Suomi -kisaajista. Kahdeksasta julkkiksesta ja kahdeksasta tuntemattomasta suomalaisesta koostuva ohjelma alkaa Nelosella 8. syyskuuta.

Taina on pysytellyt tarkoituksella poissa julkisuudesta 1990-luvun valtavan julkisuuden jälkeen. Hänet nähtiin televisiosarjassa Poliisit 2011–2012, mutta muuten hän on viettänyt rauhallista perhe-elämää kotonaan Porissa. Tainan nykyinen aviomies Janne Ojaniemi työskenteli Tainan kollegana Poliisit-sarjassa.


Päätös lähteä mukaan Selviytyjät Suomi -sarjaan ei ollut helppo, koska se tiesi jälleen julkisuutta sekä pitkää erossaoloaikaa perheestä. Pariskunnalla on yksi yhteinen, alle neljävuotias poika ja Tainalla 13-vuotias tytär entisestä liitostaan.

– Mietin, että apua, mitä minä teen! Mutta sitten perhe näytti vihreää valoa ja päätin lähteä mukaan. Halusin testata, miten tämä muikkeli pärjää haastavissa olosuhteissa.

Moni muu kilpailija on kokenut Selviytyjät fyysisesti ja henkisesti rankkana kisana, mutta Tainalle vaikeimmaksi osoittautuikin valtava koti-ikävä.

– En ollut koskaan ollut erossa pienestä pojastani, joten lapsia oli ikävä. Ja aivan järjetön ikävä oli Jannea, Taina myöntää.

– Sain saarella voimaa hienoista auringonlaskuista, joita kävin katsomassa rannalla. Sen jälkeen menin majaan nukkumaan, laitoin silmät kiinni ja siirsin ajatukset kotiin. Pystyin kuvittelemaan itseni täysin siihen, että olen parhaillaan kotona, ja se toi aivan uudenlaista voimaa.


Taina herkistyy kertoessaan, miten suureksi ikävä lopulta kasvoi ja miten suuria tunteita saarella tuli pohdittua.

– Rakkaus on kaiken a ja o. Tajusin siellä, miten onnekas olen. Rakkaus kantoi minua tuolla reissulla ja auttoi selviämään eteenpäin.

Myös Tainan mies kertoo ikävän kasvaneen valtavaksi.

– Ikävä oli kova, ja oli raskasta, kun toisesta ei kuulunut mitään enkä tiennyt yhtään, miten hänellä menee. Onneksi arki oli hektinen, mutta nukkumaan mennessä tuli ikävä. Eniten pelkäsin sitä, ettei Taina vain loukkaisi siellä saarella itseään.

Hän ei kuitenkaan ollut hetkeäkään huolissaan vaimonsa henkisestä tai fyysisestä jaksamisesta.

– Tiesin, että Taina on fyysisesti vahva ja lisäksi hän kykenee kilpaurheilutaustastaan johtuen asettumaan sellaiseen mielentilaan, että selviää mistä vain. Ainoa asia, mitä pelkäsin, oli Tainan valtava koti-ikävä – että hän selviää sen yli.


Taina myöntää, että hänessä on hyvin herkkä puoli.

– Vaikka osaan olla työssäni tosi kovakin, niin olen myös tosi herkkä. Tosin herkkyydestä oli pelissä myös apua. Osaan lukea ihmisiä ja harrastan sitä paljon työssäni. Se osoittautui myös valttikortikseni saarella.

Kuvausten jälkeen pariskunnan jälleennäkeminen oli täynnä tunnetta.

– Se matka Helsinki-Vantaan lentokentältä kotiin Poriin meni kuin siivillä. Me emme ole ikinä puhuneet niin paljon kuin silloin, Taina nauraa.

Yhteiset auringonlaskut ovat muodostuneet pariskunnalle tärkeiksi myös kotioloissa.

– Me käymme katsomassa niitä yhdessä tosi usein, onnellinen Taina sanoo.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt