Sara Sieppi saapui Selviytyjät-viidakkoon ja alkoi juonitella välittömästi – ”Päässäni vain tapahtui jotain”

Julkaistu:

Sara Sieppi yllättyi itsekin siitä, mitä Selviytyjät-viidakko teki hänen ajatuksilleen.
Yksi Selviytyjät Suomen -julkkiskilpailijoista on sarjan kolmannella kaudella vuoden 2011 Miss Suomi ja somepersoona Sara Sieppi.

Nainen valmistautui koettelemukseensa viidakossa lähinnä henkisellä tasolla. Toki hän treenasi enemmän ja tankkasi myös ruokaa ennen lähtöään, mutta suurin valmistautuminen tapahtui pään sisällä.

– Henkinen valmistautuminen oli isossa roolissa. Piti kuitenkin miettiä, että viidakossa voi joutua viettämään jopa kokonaisen kuukauden, Sara kertoo ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Kiltti ja rehellisyyteen uskova Sara ajatteli, että viidakossa juonitteleminen ei onnistu häneltä. Jo ensimmäinen päivä viidakossa todisti toisin.

– Se on hullua, mitä viidakko tekee ajatuksillesi. Faktahan on se, ettei siellä pärjää, jos ei pelaa. Se kirkastui heti.

– Pelasin ihan täysillä siellä. Päässäni vain tapahtui jotain, ja se homma lähti heti siihen psykologiselle puolelle. Se oli todella mielenkiintoista.


Kuumuus ei ollut paljon reissaavalle naiselle mikään ongelma. Sen sijaan vähäinen ruoka ja rankat fyysiset tehtävät verottivat Saraa siinä missä muitakin.

– Kyllähän niitä kiloja lähti.

Vakavia haavereita ei onneksi sattunut, mutta ainutkertaisesta seikkailusta jäi muistoksi muutama pysyvä arpi.

– Polviin jäi pari arpea, mutta meikkasin ne nytkin piiloon, etteivät ne näy.

Yksi iso asia oli pitää kuukauden ajan täydellistä hiljaisuutta sosiaalisessa mediassa, joka on myös yksi Saran tulonlähteistä.

– Ensin se oli vaikea ajatus, mutta pärjäsinkin viidakossa ihan loistavasti ilman somea. Kun tulin takaisin, oli jopa vähän vaikeaa tarttua puhelimeen ja alkaa taas kuvata itseään. Mietin, että ketä tämä kiinnostaa? Lopulta totuin siihen taas nopeasti.


Sara kertoi IS:lle jo aiemmin ainutkertaisesta matkastaan Selviytyjät-viidakossa. Sarjan kuvauksia edelsi muun muassa psykologin haastattelu, jossa varoiteltiin mielenterveyteen kohdistuvista riskeistä.

– Kerrottiin, miten pää tulee hajoamaan ja miten siihen pitää valmistautua. Oli vähän pelottavaakin, kun sanottiin, että siellä saarella nousevat kaikki rankat kokemukset pintaan, mitä elämän aikana on tapahtunut, Sieppi kertoi kesällä.

Netistä Sieppi löysi aikaisempien kilpailijoiden keinoja valmistautumisesta koettelemukseen.

– Selvää oli, etten minä mitään laihdutuskuuria sinne pitänyt, koska tiesin, että ruokaa olisi kohta hyvin niukasti. Annoin mennä ja söin kunnolla ennen sitä, Sieppi kertoo ja nauraa.
Selviytyjät Suomi Nelosella 8. syyskuuta alkaen.