Julkkikset lähtivät Selviytyjiin valmistautumatta – Tommi Läntinen tiiraili lentomatkalla tulentekovideoita YouTubesta: karu totuus selvisi heti viidakossa

Julkaistu:

Julkkisselviytyjät eivät turhia stressanneet viidakon haasteista, vaan lähtivät täysin kylmiltään maailman rankimmaksi kuvailtuun tv-kilpailuun.
Selviytyjät-kisassa kilpailijat heitetään ääriolosuhteisiin, joissa testataan niin henkistä kanttia kuin fyysistä kestävyyttäkin. Tällä kaudella viidakon herruudesta taistelevat julkisuudesta tutuista henkilöistä ja taviksista muodostetut heimot.

Aikaisempina kausina monet kilpailijat ovat valmistautuneet koettelemukseen treenaamalla jo etukäteen esimerkiksi tulentekoa. Pian alkavalla selviytymisseikkailun kolmannella kaudella monet lähtivät kuitenkin viidakkoon ilman minkäänlaista harjoitusta.

– Valmistauduin kisaan sillä, että katsoin matkan aikana Tommi Läntisen kanssa opetusvideoita YouTubesta, että miten tehdään tuli, Arttu Lindeman nauraa.

– Juu, jotain tutoriaalia ne näytti Honkongin ja Manilan välillä. Siinäpä se valmistautuminen oli, Tommi Läntinen huikkaa.

– Siitä voi jokainen sitten katsoa, että miten se valmistamattomuus näkyy kilpailussa, jos näkyy. Tarkoitukseni oli lähteä kisaan niillä tiedoilla ja taidoilla, jotka minulla jo on. Halusin nähdä, miten pitkälle ne riittävät, hän perustelee päätöstä.


Täysin kylmiltään ei Lindemankaan kuitenkaan kisaan lähtenyt, sillä liikuntaa hän on harrastanut lapsesta saakka.

– Puolustuksekseni on sanottava, että olen tietysti treenannut salilla ja uinut lapsesta asti. Jos en olisi ollut uimataitoinen, niin olisin ehdottomasti treenannut sitä ennen Selviytyjiä.


Suurin huolenaihe tubettajalle ennen kuvausten alkua olikin se, miten hän tulisi muiden kanssa toimeen.

– Olen tosi temperamenttinen, ja olin huolissani, että miten muut suhtautuvat minuun. Hermot menee nopeasti, mutta ne myös palautuvat nopeasti normaalitilaan. Lähipiirini ovat siihen sopeutuneet ja he ymmärtävät, että välillä otan vähän kierroksia. Saarella olikin uudet ihmiset, mutta hyvin me tultiin kaikki toimeen.

Entinen pikajuoksija Markus Pöyhönen lähti hänkin Filippiineille ilman sen kummempaa valmistautumista. Se osoittautui vääräksi valinnaksi nyt jälkikäteen ajateltuna.

– Valmistauduin syömällä! Pöyhänen nauraa ja kertoo keränneensä kiloja tarkoituksella ennen kuvauksia.

– Tein töitä ihan viimeiseen asti, joten en ehtinyt valmistautumaan. Olisi kannattanut harjoitella etenkin tulentekoa. Vähän kyllä mietin ennen kilpailua, että varmasti meillä on porukassa jengiä, jotka jo osaa homman. No ei osannut, hän virnistää.


Toisin kuin julkkiskilpakumppaninsa, ns. ”tavisten” heimossa kisaava Anu Toikka aloitti valmistautumisen Selviytyjiin jo kuukausia ennen kuvausten alkua.

– Harjoittelin fyysisiä juttuja ja muistipelejä. Opettelin sukeltamaan pää edellä veteen, se ei tällaiselle yli 40:lle ole ihan itsestäänselvä homma, Anu kertoo.


Kilpakumppaneidensa kärvistellessä nälässä, oli Anu varautunut pahimpaan harjoittelemalla paastoamista.

– Olin etukäteen opetellut paastoamaan kuukausitolkulla. Kysymys oli nälkään tottumisesta. Se tunne on sivuutettavissa. Se toimi minulla erittäin hyvin, hän hymyilee.

Selviytyjät Nelosella su 8.9. klo 19.