Iskelmätähti Jukka Raitanen on kuollut 72-vuotiaana – kirjoitti suurimman hittikappaleensa vankilassa

Julkaistu:

Jukka Raitanen muistetaan Vangin toive -hitistä, joka syntyi Konnunsuon vankilassa.
Laulaja Jukka Raitanen on kuollut kotonaan Lappeenrannan Lauritsalassa 72-vuotiaana. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Raitasen löysi aikaisin tiistaiaamuna tämän isosisko Eila Loikkanen, joka oli tullut tapaamaan veljeään. Loikkanen vahvistaa kuolinuutisen Ilta-Sanomille.

Loikkanen asui Raitasen seinänaapurina, joten hän vieraili huoltamassa veljeään päivittäin. Tarkemmasta kuolinsyystä Loikkasella ei ole vielä tietoa.

– Kävimme eilen yhdessä lääkärissä. Siellä Jukalta otettiin sydänfilmi, jossa näkyi hiukan eteisvärinää. Aiemmin olemme käyneet haavahoidoissa, sillä Jukalta amputoitiin kaksi varvasta, Loikkanen kertoo.

Laulaja muistetaan parhaiten 70-luvun hittikappaleesta Vangin toive, joka syntyi Konnunsuon vankilassa. Raitanen istui tuolloin vankeuttaan maksuvälinepetoksesta.

Hannu Karpo teki vankilasta ohjelmaa, jossa Raitanen pääsi esittämään kappaleensa kaikelle kansalle.Albumia Vangin toive myytiin 50 000 kappaletta. Raitanen julkaisi uransa aikana lukuisia menestysalbumeita, jotka myivät kultaa ja platinaa.

Raitanen kertoi raitistumisestaan Hymy-lehdelle vuonna 2002.

– Viina kulki työn mukana. Se oli sitä aikaa, ja artisteilla oli ylipäänsä raskaat huvit. Kun lopetin laulamisen juhannuksena vuonna 2008, silloin meni myös kaljahana kiinni, Raitanen kertoi lehdessä.

Viidesti naimisissa ollut muutaman lapsen isä vietti viimeiset vuotensa yksineläjänä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt