Iki-ihana Armi Kuusela 85 vuotta! Katso unohtumattomat kuvat suomalaisten rakastamasta kauneuskuningattaresta

rac

Julkaistu:

Maailman ensimmäiseksi Miss Universumiksi kruunattu Armi Kuusela täyttää 85 vuotta.
Suomalaisten rakastama Armi Kuusela-Williams täyttää tänään 85 vuotta. Kauneudestaan tunnettu Kuusela kruunattiin vuonna 1952 maailman ensimmäiseksi Miss Universumiksi.

Muhoksella kasvanut vaaleaverikkö valittiin maailman kauneimmaksi naiseksi vasta 17-vuotiaana. Armi saikin 50-luvun suomalaisten silmissä lähes kuninkaallisen sädekehän.


Suomi sai kauneuskuningattaren kautta kansainvälistä näkyvyyttä, jota se kipeästi tarvitsi sodan jälkeisinä nousun ja jälleenrakennuksen vuosina.


Kuusela-Williams asuu Yhdysvalloissa Kaliforniassa perheensä kanssa, mutta hän on vieraillut kotimaassaan tasaisin väliajoin.
Suomessa käydessään Armi nauttii läheisten seurasta ja kulttuurista.

– Minulla on täällä läheisiä ystäviä ja perhettä. Yleensä käymme jonkun kesämökillä, nautimme taiteesta ja gallerioista, Kuusela kertoi IS:lle vuonna 2014.


Tuoreimmassa muistissa on Kuuselan vierailu synnyinpaikkakunnalle Muhokselle vuonna 2014. Vierailu keräsi kylälle yleisöryntäyksen, sillä edellisestä kerrasta oli kulunut 52 vuotta.
Kuuselaa ja hänen kymmenhenkistä seuruettaan kierrätettiin pitkin Muhosta aamusta alkaen, ja iltapäivällä käynnistyi kaikille avoin yleisötilaisuus Kirkonkylän alakoululla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt