Jorma Uotinen, 69, haaveilee edelleen rakkaudesta – ei muista, koska kävi viimeksi treffeillä: ”Olen elänyt kuin munkki”

Julkaistu:

Sinkkuna viihtyvä Jorma Uotinen on elänyt tällä vuosituhannella ”kuin munkki”, mutta uskoo silti edelleen rakkauteen.
Tanssijana, laulajana ja koreografina tunnettu Jorma Uotinen, 69, nähdään First Dates Suomi -ohjelmassa ensitreffiravintolan hovimestarina.

Sokkotreffien seremoniamestarina toimiva Uotinen ei itse suostuisi tapaamaan ennalta tuntematonta treffikumppania.

– En totisesti ole ollut sokkotreffeillä koskaan, enkä varmasti koskaan menekään!

– Voi olla, että joskus kaksikymppisenä olisin voinut tällaiseen tv-formaattiin osallistua, mutta silloin se olisi liittynyt ehkä enemmänkin julkisuushakuisuuteen. Nämä ohjelman parit ovat olleet todella rohkeita, mies nauraa.

Uotinen ei itse ole deittaillut aikoihin.

– Tuntuu, että omista treffeistäni on puoli vuosisataa, Uotinen vitsailee.


Uotinen on viihtynyt pitkään sinkkuna. Rakkauselämää on miehen mukaan kuitenkin vaikeaa ennustaa.

– Minun rakkauselämäni kukoistaa niin, että olen elänyt kuin munkki tämän vuosituhannen puolella. Olen elänyt yksinäni ja varmasti elän niin myös tästä eteenpäin.

– Rakkaushan ei tule tilauksesta. Rakkaus myös tulee ja menee.

Rakkaus olisi kuitenkin tervetullut lisä elämään, jos sellainen osuisi eteen.

– En tietoisesti kulje rakkautta etsimässä, enkä haikaile kadonneen rakkauden perään. En kuitenkaan vastusta, jos jostakin tulee sellainen merkittävä kohtaaminen eteen.

– Olisi hienoa kokea sellainen valtava huuma vielä kerran. Sehän on huikea tunne, kun ihminen rakastuu. Sellainen vie aivan totaalisesti mukanaan. Tässä iässä vain alkaa olla ne mahdollisuudet huvenneet, Uotinen pohtii.


Usko rakkauteen on kuitenkin säilynyt.

– Rakkaus on elämää kantava voima. Se antaa merkityksen elämälle.

– Onhan näitä tällaisia vanhainkotirakkauksiakin syntynyt, että ihmiset ovat löytäneet toisensa jopa siinä vaiheessa elämää.

Unelmakumppania on miehen mukaan mahdoton kuvailla. Kokonaisuus ratkaisee.

– Ihminen on kokonaisuus. Siihen liittyy katse, ääni ja tuoksu. Ihan kaikki. On niin monia tekijöitä, että mitään tiettyjä raameja on mahdoton määritellä.

Pitkän uran tehnyt Uotinen ei aio vielä luopua työelämästä.

– En ole vielä kokenut olevani eläkkeellä. Voin tällä hetkellä hyvin ja terveys on kunnossa. Ei ole muistihäiriötä tai mitään sellaista, joten miksi en tekisi töitä.

– Aktiivisuus pitää myös toimintakykyä yllä. Oman jaksamisen ja fysiikan mukaan täytyy tietysti mennä.


Vaikka Jormalla ei enää ole ammatillisia haaveita, eivät työt ole päässeet loppumaan.

– Kesä on ollut aivan suurenmoinen, sillä kesäkuussa minulla oli viimeinen jäähyväisnäytös Kuopio tanssii ja soi -festivaaleilla. Lisäksi olen lomaillut ja valmistellut tulevia asioita, kuten lokakuista konserttiani Savoy-teatterissa.

– Olen saanut toteuttaa itseäni hyvin monipuolisesti ja olen siitä hyvin kiitollinen. Kuopio Tanssi ja soi loppui, joten nyt teen televisiota.

Yksi asia on kuitenkin muuttunut nuoruusvuosista.

– Iän myötä palautumisen tarve on lisääntynyt. Parin tunnin konserttikin vie paljon energiaa, vaikka siitä saakin omalla tavallaan paljon, kun yleisö on tilanteessa mukana. Konsertin jälkeen kuitenkin täytyy olla päivä jos toinenkin aikaa palautua.

– Minulla on omien esiintymisieni välissä nykyisin selkeitä vapaapäiviä, jolloin en suorita mitään. Otan sillä tavalla aikaa itselleni ja se on minulle hyvin tärkeää. En suunnittele silloin mitään, enkä välttämättä lähde edes ulos.

Pysähtyminen ei aina ole ollut samalla tavalla Uotisen arjessa läsnä.

– Aktiivisina tanssijavuosina ei aina saanut palautumispäiviä, kun esitykset pyörivät kokoajan. Tässä vaiheessa elämää ymmärtää, että palautuminen on todella tärkeää, Uotinen sanoo.

First Dates Suomi MTV3-kanavalla torstaisin 19.9. klo 20 alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt