Vesa Keskinen aikoo ostaa Turun korkeimman rakennuksen, joka ei ole kelvannut kenellekään edes ilmaiseksi: ”Käyttötarkoitus on verhottu salaperäisyyden viittaan”

Vesa Keskinen suunnittelee ostavansa tornin, joka ei ole kelvannut aiemmin kenellekään edes ilmaiseksi.

Idealinko Vesa Keskinen aikoo ostaa Turun korkeimman rakennuksen, 134,6 metriä korkean linkkitornin.

20.8.2019 8:32

Kyläkauppias Vesa Keskinen aikoo ostaa Turun korkeimman rakennuksen, yli 130 metriä korkean Pääskyvuoren linkkitornin, joka ei ole kelvannut kenellekään edes ilmaiseksi.

– Tarjoan siitä kuitenkin miljoonan... senteissä. Miljoona senttiä on 10 000 euroa, Vesa Keskinen sanoo.

Vesa Keskinen ei ole vielä ollut yhteydessä tornin omistajaan, joka on Telia Towers Finland Oyj.

– En ole vielä ehtinyt, kun luin Ilta-Sanomista tornista vasta kello 19 jälkeen. Aion selvittää tiistaina tornin myyjäosapuolen yhteystiedot, Vesa Keskinen sanoo.

Telia vahvisti Ilta-Sanomille, että yhtiö on halukas myymään tornin. Sitä on tarjottu Turun kaupungille useaan otteeseen jopa ilmaiseksi, mutta kaupunkia ei ole kiinnostanut.

– Tornia on tarjottu ilmaiseksi Turun kaupungille monta kertaa, joten monen mielestä varmaan tuntuu tyhmältä tarjota siitä euroa enempää. Tarjoan siitä kuitenkin miljoonan... senteissä. Miljoona senttiä on 10 000 euroa, Keskinen tuumii.

1960-luvulla rakennettu Pääskyvuoren torni on Turun korkein rakennus. Keskinen ei vielä paljasta, mitä hän aikoo tornilla tehdä, jos se hänen omistukseensa päätyy.

Joku on jo ideoinut, että 134,6 metriä korkean tornin huipulle voisi perustaa kahvilan. Vesa Keskinen ei paljasta, mitä hän aikoo tornilla tehdä, jos se hänen omistukseensa päätyy.

– Käyttötarkoitus on tiukkaan verhottu salaperäisyyden viittaan. Jokainen voi sitä mielikuvituksessaan arvailla.

– Ainakaan kenelläkään ei Helsingissä ole isompaa tornia. Stadionin torni on vain 72 metriä. Tämä torni on lehtijutun mukaan kymmenen senttiä korkeampi kuin Tampereen Näsinneula ilman teräsmastoa, Keskinen sanoo.

Jos kaupat syntyvät, tornin tuleva käyttötarkoitus saattaa paljastua lähiaikoina.

– Haluan ensin lukita kaupan ja vasta sitten raottaa salaperäisyyden verhoa. Kunnioitan Suomen vanhinta kaupunkia Turkua. Käyttötarkoitus ei saa loukata sitä, Vesa Keskinen sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?