Turkkilainen Mustafa, 42, etsii tv-ohjelmassa morsianta Suomesta – kertoo, mikä suomalaisissa naisissa on kaikkein parasta

Julkaistu:

maajussille morsian
Maajussille morsian maailmalla -ohjelmassa ulkomaalaiset miehet etsivät suomalaista morsianta.
Maajussille morsian -ohjelmaa on esitetty MTV:llä jo kymmenen vuoden ajan, mutta nyt Amorin nuoli lentää Suomea kauemmaksi.

Neljä miestä ympäri maailmaa toivovat Maajussile morsian maailmalla -ohjelman kautta löytävänsä suomalaisen naisen, jonka kanssa jakaa arjen ilot ja surut.

Rakkautta ohjelmassa etsivät Matthew, 38, Kanadasta, Roy, 47, Kanadasta, Stefano, 38, Libanonista ja Mustafa, 42, Turkista.

Kanadansuomalaisen Matthew’n molemmat vanhemmat ovat Suomesta ja suomalainen kulttuuri on tärkeä osa miehen elämää. Hän työskentelee Reginassa maatilakoneiden myynnin parissa. Matthew unelmoi oman luomutilan perustamisesta ja kaipaa elämäänsä naista, jonka kanssa perustaa perhe.

– Haluaisin omia lapsia, enkä tästä enää nuorene, mutta en halua hätäillä, Matthew sanoo ohjelman avausjaksossa.


Mies kuvailee haluavansa puolison nimenomaan Suomesta, sillä hän tietää suomalaisnaisten jakavan samanlaiset elämänarvot kuin hän itsekin. Luonto ja sauna ovat lähellä Matthew’n sydäntä ja suomalainen puoliso vain vahvistaisi entisestään hänen sidettään suomalaisuuteen.

– Haluaisin vaimon, joka on hellä, intohimoinen, romanttinen. Olisi kiva tehdä ruokaa jonkun kanssa. Herätä aamulla, keittää kahvit, jutella pöydän ääressä, hän unelmoi.

– Olen fyysinen mies. Pidän halailusta ja hellyydenosoituksista. Kaipaan sellaista, romantikoksi itseään kuvaileva Matthew sanoo.


Isosisko Liisan mukaan veli on jo pitkään etsinyt rakkautta, mutta turhaan.

– Aviomiehenä veljeni olisi paras kaverisi. Tasa-arvoinen kumppani. Hän tekee kotitöitä, siivoaa ja kokkaa. Hän rakastaa leipomista. Äiti teki aina pullaa, korvapuusteja. Matthew vielä paranteli ohjetta, Liisa kehuu.

– Haluaisin löytää hänelle kivan, luotettavan ja rehellisen tytön, joka osaa pitää hauskaa. Matthew’n vaimo saa minusta maailman parhaan kälyn. Soittakaa, tytöt! Ei kun kirjoittakaa. Meillä olisi kivaa, sisko nauraa.

”Et palaa Suomesta ilman suomalaista vaimoa”

Halifaxissa asuva Roy, 47, on on armeijan veteraani ja 16-vuotiaan pojan isä. Hän kasvoi tiiviissä suomalaisyhteisössä ja oppi englanninkielen vasta koulussa. Nyt suomen kielen taito on hieman ruosteessa ja Roy toivookin pääsevänsä vetristämään muistia suomalaisten morsianehdokkaiden kanssa.

– Isänä oleminen on ihanaa ja haluaisin ehdottomasti lisää lapsia. Mutta ikää tulee lisää joka päivä. Mahdollisuudet vähenevät vuosi vuodelta, Roy harmittelee tv-kameroille.


Sporttinen mies työskentelee kiinteistönvälittäjänä, mutta kaipaa takaisin lapsuudenmaisemiinsa Pohjois-Ontarioon. Royn perhe on hyvin mielissään siitä, että mies on nyt etsimässä rinnalleen suomalaista naista.

– Et palaa Suomesta ilman vaimoa! Royn äiti vannottaa.


Roy sanoo oppineensa iän myötä, ettei puolisolle voi asettaa tarkkoja toiveita tai odotuksia. Suomalaisnaisia hän pitää erittäin kauniina ja mukavina, mutta tärkeintä on yhteenkuuluvuuden tunne.

– Kun sen oikean tapaa ja kipinöi, sen tuntee kahdeksassa sekunnissa. Naisen pitäisi olla seikkailunhaluinen. Hänen tulee tuntea olonsa kotoisaksi niin vaelluskengissä, kuin pikkumustassa ja piikkikoroissakin.

Haussa naisellinen nainen

38-vuotiaan libanonilaisen Stefanon rakkaus Suomea kohtaan roihahti työmatkalla. Omaa viini- ja oliivitarhaa pyörittävä Stefano kuvailee ihastuneensa suomalaisiin naisiin niin paljon, että totesi jo työmatkallaan haluavansa jonakin päivänä vaimon Suomesta.

– Pidän naisellisista naisista. En tarkoita, että naisen paikka on keittiössä. Naisella pitää olla ammatti ja persoonallisuus. Hänen pitää olla tyylikäs ja naisellinen, Stefano kuvailee naisihannettaan tv-sarjassa.


Kunnianhimoinen mies asuu Beirutin keskustan liepeillä rauhallisella arvoalueella, eikä hän voisi enää kuvitellakaan asuvansa keskustan sykkeessä. Stefano sanoo elävänsä hetkessä ja olevansa valmis myös muuttamaan Suomeen, jos työtilanne sen sallii. Hän toivoo saavansa jonakin päivänä oman perheen, mutta tärkeintä on löytää elämään tasavertainen kumppani.

– En suinkaan etsi korkeakoulutettua naista. Hänessä pitää olla jotain, joka herättää minut eloon.

Äidilleen Stefano ei toistaiseksi ole kertonut halaistua sanaa Maajussille morsian -ohjelmasta.

– En tietenkään ole kertonut äidilleni! Hänhän hoputtaa minua päivittäin naimisiin, Stefano parahtaa.


Tärkein nainen Stefanon elämässä onkin ollut pitkään hänen äitinsä ja pikkuinen Lili-koira.

– Lili on elämäni rakkaus. Vaimoni on varmaan mustasukkainen sille, Stefano sutkauttaa.

”Tulen paremmin juttuun suomalaisten kanssa”

42-vuotias Mustafa asuu suomalaisten suosikkilomakohteessa, Turkin Alanyassa. Hän viljelee maatilallaan hedelmiä ja kasviksia, kuten appelsiineja, mandariineja ja avokadoja. Mustafa on aiemmin asunut Suomessa ja ollut naimisissa suomalaisen naisen kanssa. Hän toivoo löytävänsä toistamiseen Suomesta elämänsä naisen.

– Mustafa on uhrautuvainen mies, vaikka joskus vähän kuritonkin. Hän on hyvä mies, rehti ja kunnollinen ihminen, miehen veli kehaisee.

Mustafa, lempinimeltään Musti, on ollut sinkkuna nyt kolmen vuoden ajan.

– Nyt riittää, haluan actionia, Mustafa nauraa ja kertoo kaipaavansa elämäänsä nyt muutakin kuin pelkkää työtä.

Hän rakastaa luontoa, etenkin Alanyan vuoristomaisemia, ja toivoo myös tulevan puolisonsa arvostavan luontoa. Mustafan sydän sykkii Suomineidoille, jotka miehen kokemuksen mukaan ovat suorapuheisia ja luotettavia.


– Onhan minulla Suomesta jo parinkymmenen vuoden kokemus. Niin pitkään olen suhannut edestakaisin. Olen tottunut sikäläisiin tapoihin ja, myönnettäköön, myös naisiin, Mustafa sanoo ohjelmassa.

– Turkkilaiset tytöt ovat ihan ok, mutta joku siinä aina tökkii. Turkissa kytätään ja teeskennellään. Tulen paremmin juttuun suorapuheisten suomalaisten kanssa, hän toteaa.

Myös suomalaisten täsmällisyys on piirre, jota Mustafa arvostaa.

– Tapaamiseen tullaan ajoissa, eikä puolen tunnin päästä.

Suomea sujuvasti puhuva Mustafa rakastaa palavasti kotiaan Alanyaa, ja oman tilan pyörittäminen onkin ollut hänen pitkäaikainen unelmansa. Yksi asia elämästä kuitenkin puuttuu.

– Elän unelmaani, vain vaimo puuttuu. Tykkään naisista, joilla on hyvä sydän, jotka rakastavat luontoa, eivätkä valehtele.

Jos tuleva morsian muuttaisi Alanyaan Mustin luo, ei aika varmasti kävisi pitkäksi.

– Alanyassa asuu yli 3 000 suomalaista vakituisesti. En usko, että tuleva vaimo kyllästyisi, hän nauraa.

Maajussille morsian maailmalla nähdään tv:ssä ensi keväänä. Ohjelmassa mukana oleville maajusseille voi lähettää kirjeitä osoitteessa mtv.fi/haemukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt