Mäkiauto GP 2019: Saippualoota Kustoms voitti, Mörkö hurmasi yleisön – katso koko ISTV:n lähetys tallenteena!

Julkaistu:

rac
mäkiauto
Helsingin Mäkiauto GP:n 2019 voittoon laski Saippualoota Kustoms Kouvolasta. Heittäydy vielä kerran viikonlopun tunnelmiin ISTV:n lähetyksen tallenteen seurassa!
Kisajärjestäjän arvion mukaan noin 10 000 ihmistä kävi päivän aikana Helsingin Tähtitorninmäellä lauantaina 17.8.2019 katsomassa Red Bull Mäkiauto GP 2019 -kisaa.

Sää suosi sekä yleisöä että kilpailijoita. Lopulta 62 autokuntaa asettui lähtöviivalle ja 58 pääsi vaativan radan alas asti.

ISTV näytti tapahtumasta pitkän suoran lähetyksen, joka on katsottavissa tallenteena tämän artikkelin yllä olevalta videolta. Lähetyksen selostavat entinen formulaselostaja Matti Kyllönen ja Ilta-Sanomien toimittaja Katri Utula.

Vaikka kisa oli leikkimielinen, palkinnot jaettiin kolmelle parhaalle tiimille. Järjestyksen määräsi pisteytys, joka oli kolmen elementin summa:
  • Katsastus: Kaikki autot katsastettiin ennen kilpailua. Katsastuksessa tarkistettiin, että autot olivat sääntöjen mukaiset (mm. toimivat jarrut, enimmäispaino ym.) ja annettiin pisteet autojen ulkonäöstä ja teknisestä laadusta.
  • Lähtöshow: Kullakin tiimillä oli lähtölavalla noin puoli minuuttia aikaa esittää alkushow’nsa, joka liittyy auton teemaan. Tuomaritornissa olleet tuomarit antoivat show’lle pisteet nostamalla numerokyltit kaiken kansan näkyville.
  • Kisa-aika: Noin 300 metrin mittaisella radalla kellot pysähtyivät, kun auto – kuljettajan piti olla kyydissä – ylitti maaliviivan.

Ja kolmen kärjeksi selviytyivät nämä tiimit:
  1. Saippualoota Kustoms, Kouvola
  2. Warhawk P-40, Karjaa
  3. Horem Akhet, Lohja
Alla olevilla videoilla on kolmen kärkitiimin suoritukset.
  • Saippualoota Kustoms
  • Warhawk P-40
  • Horem Akhet

Yleisön ja tuomariston suuri suosikki oli Ilta-Sanomien kummitiimi, Mörkö Racing Team Kirkkonummelta. Se sai kaikilta tuomareilta täydet 10 pistettä ja yleisöltä raikuvat aplodit, mutta ei silti sijoittunut pisteissä kärkisijoille. Alla on video Mörkö-tiimin suorituksesta.


Tässä alla ovat kisan tulokset (lähde: redbullmäkiautogp.fi). 58 joukkuetta sai siis autonsa ajettuna tai avustettuna maalinlinjan yli. Järjestys määräytyi kokonaispisteiden perusteella. Taulukossa on esiteltynä vain radalla käytetty aika, joka ei siis ollut ainoa peruste sijoituksen määräytymisessä.Jos taulukko ei näy selaimessasi kunnolla, voit katsoa sen tästä.