Räppäri Asap Rockyn pahoinpitelemä mies ei ole tyytyväinen tuomioon: 19-vuotias uhri haluaa uuden oikeudenkäynnin - Viihde - Ilta-Sanomat

Räppäri Asap Rockyn pahoinpitelemä mies ei ole tyytyväinen tuomioon: 19-vuotias uhri haluaa uuden oikeudenkäynnin

Asap Rockyn pahoinpitelyn uhri ei ole tyytyväinen räppärin ja kahden muun osallisen saamaan tuomioon.

Asap Rocky tuomittiin viime viikolla pahoinpitelystä ehdolliseen vankeuteen.

19.8.2019 17:41

Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rocky, oikealta nimeltään Rakim Mayers, tuomittiin viime viikolla Tukholman käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä.

Pahoinpitely tapahtui kesänkuun viimeisenä päivänä Tukholmassa, ja uhrina oli 19-vuotias mies.

Räppärin lisäksi ehdollisen tuomion sai myös kaksi Mayersin tuttavaa, jotka olivat osallisina pahoinpitelyssä.

Koko kolmikko määrättiin maksamaan pahoinpitelyn uhrille korvauksia kivusta ja särystä yhteensä 12 500 kruunua eli noin 1 160 euroa. Sakkoja he eivät saaneet, sillä Mayers ja kaksi muuta tuomittua ehtivät viettää 31 päivää tutkintavankeudessa.

Ruotsalaisen Expressen-lehden mukaan 19-vuotias pahoinpitelyn uhri ei ole tyytyväinen räppärin ja kahden muun saamaan tuomioon ja halua uuden oikeudenkäynnin.

– Olen ollut yhteydessä asiakkaaseeni ja hän kertoi minulle olevansa tyytyväinen siihen, että heidät todettiin syyllisiksi. Mutta siihen hän ei ole tyytyväinen, että heitä (Mayersia ja kahta muuta) ei todettu syyllisiksi rikkinäisellä pullolla tehtyyn väkivaltaan, nuorukaisen asianajaja Magnus Strömberg kertoi Expressenille sähköpostin välityksellä.

– Hän haluaa, että syyttäjä valittaa tuomiosta. Ja sen jälkeen hän valittaa siitä myös itse.

Sekä puolustuksella että syyttäjällä on mahdollisuus valittaa tuomiosta, mutta kumpikaan ei ole vielä tehnyt niin. Myös 19-vuotias uhri voi valittaa tuomiosta, mutta jos hän tekee niin ja häviää, niin hänen tulee maksaa kaikkien oikeudenkäyntikulut.

Tuomioistuimen viime viikolla antaman lausunnon mukaan tapauksessa ei ollut kyse itsepuolustuksesta ja totesi, että kolmikko oli potkinut ja lyönyt uhria. He kuitenkin jättivät huomiotta väitteet lasipullolla tehdystä pahoinpitelystä, sillä sellaisesta ei ollut todisteita. Käräjäoikeuden tuomari totesi tuomionluvun jälkeen pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että 19-vuotias uhri oli itse kertonut, että hänessä olleet viiltohaavat olivat voineet tulla hänelle jo aiemmin illalla tai vasta pahoinpitelyn jälkeen.

Mayersin asianajaja Slobodan Jovovic kertoi Uppsalassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että he olivat toivoneet saavansa vapauttavan tuomion, mutta he eivät olleet ainakaan tuolloin vielä päättäneet, että valittavatko he tuomiosta.

Asap Rocky esiintyi viime perjantaina Tampereella järjestetyssä Blockfestissä. Miehen keikka ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaan, sillä yleisössä sattui vaaratilanne, kun ihmiset kaatuivat ja joutuivat tallotuiksi mosh pittin aikana.

Kun Asap Rocky huomasi tilanteen, hän keskeytti keikan ja pyysi paikalle lääkintähenkilökuntaa. Hetken kuluttua keikka jatkui ja räppäri kehotti ihmisiä jälleen jatkamaan mosh pittiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?