Sari Tammisen, 52, terveys oli romahtaa avioeron seurauksena: painoi alimmillaan vain 49 kiloa – ”Nyt kaikki on hyvin”

Julkaistu:

Alimmillaan vain 49 kiloa painanut Sari Tamminen on löytänyt tuoreen rakkauden myötä elämälleen uuden suunnan.
Rakkaansa Matti Schreyn kanssa yhdessä asuva juontaja Sari Tamminen, 52, on löytänyt elämäänsä uutta ryhtiä. Aiemman avioliiton eroprosessi ja muutoksen elämään tuomat haasteet olivat Sarille niin kuluttavia, että 167-senttinen nainen painoi alemmillaan vain 49 kiloa.

Painon lisääntyminen ei aina ole hyvä uutinen, mutta tässä tapauksessa se on.

– Olen viime vuoden keväästä lihonnut seitsemän kiloa. Olen saanut itseni sillä tavalla kuntoon, Sari kertoo.

– Syynä on se, että sain elämäni tasapainoon. Nyt kaikki on hyvin ja on mukava olla.


Uudesta rakkaudestaan Sari kertoi tuoreeltaan IS:n haastattelussa viime vuoden keväällä.

– Olen sanonut, että ikinä en enää pysty rakastumaan eikä ole tarvettakaan. Kun sen sanoo ja vähiten odottaa, niin kuinka kävikään, Sari totesi tuolloin.
Hän ei halunnut suhtautua nuivasti kohtalon tarjoamaan mahdollisuuteen.

– Ei tulisi mieleenkään, että vastustaisin tätä tunnetta. Olen hymyssä suin ja iloinen. Olen vasta viidenkymmenen ja omasta mielestäni hyvässä kunnossa. Ei elämä vielä ole takana, Sari pohti.

Hän ei halunnut tuossa vaiheessa kertoa rakkaansa nimeä, koska suhde oli vielä niin uusi.

Nyt Sari ja Matti ovat asuneet yhdessä jo vuoden.

– Muutimme viime syksynä yhteen. Katsoimme kyllä tyttärelleni Taikalle ja minulle omaa asuntoa, mutta olimme olleet Matin kanssa koko ajan yhdessä, joten oman asunnon etsiminen vain jotenkin jäi.


Pariskunnan uusi asunto sijaitsee Turun keskustassa. Muutto tarkoitti Sarin siirtymistä maalta kaupunkiin.

– Aika hauskaa oli tulla keskelle Turkua, Sari iloitsee.

Kesän pari on kuitenkin asunut Kakskerran saaressa Schreyn mökillä.

Seurustelun Sari ja Schrey aloittivat puolitoista vuotta sitten. He tunsivat toisensa entuudestaan, mutta löysivät yhteisen sävelen, kun tapasivat sattumalta toisensa ja molemmat olivat tahoillaan eronneet.

– Tässä iässä on ihanaa, kun on jo oppinut tuntemaan itsensä. On myös ollut ihanaa löytää ihminen, jolla on alusta asti ollut kanttia olla oma itsensä.

– Monesti, kun ihmiset tapaavat, se on aikamoista roolin vetämistä, mielistellään puolin ja toisin. Matti ei ole mielistellyt yhtään. Hän pamauttaa saman tien asiat pöytään ja sanoo mielipiteensä hyvällä ja kannustavalla tavalla.

–  Jos asia menee Matin mielestä päin mäntyä, hän sanoo heti, että tuossa touhussa ei ole mitään järkeä. Se on oikein, koska en halua, että minulle sanotaan se, mitä odotan tai tahdon. Haluan kuulla totuuden. Suhteemme on rehellisellä pohjalla.


Sari myöntää, että myös hän osaa sanoa mielipiteensä. Pari ei kuitenkaan nalkuta toisilleen tai sano turhasta.

– Olimme hirmu kilttejä molemmat. Kumpikaan meistä ei naputa. Itse sanon kavereillekin, että naputtaminen kotona on kamalinta mitä voitte tehdä. En kestä sitä yhtään.

Sarin onnea varjostaa Taika-tyttären sairastuminen lastenreumaan. Sairaus on kuitenkin hallinnassa.

– Elämässä on pitänyt oppia uusia asioita. Taika on kova liikkumaan ja urheilemaan. Siihen on liittynyt hetkittäisiä pettymyksiä, mutta ihan normaalisti Taika edelleen pelaa jalkapalloa. Nykypäivän lääketiede on osaavaa ja Tyksissä äärettömän hyvä hoito.

Ensin sairaus oli kauhistus. Pian Sari kuitenkin ymmärsi, että asian kanssa voi oppia elämään.

– Sitten vielä selvisi, että yksi iso haittatekijä kaiken takana oli niinkin yksinkertainen asia kuin gluteeniallergia, joka piti tulehdustilaa yllä.

– Nykyisin meistä kumpikaan ei syö gluteenipitoista ruokaa. Syömme paljon vihanneksia ja muutenkin terveellisesti.

Sarilla itsellään on todettu selkärankareuma. Sairauden löytyminen johdatti hänet vyöhyketerapian pariin.

– Olen pitänyt luentoja vyöhyketerapiasta. Se on kiva asia elämässä. Kun puhuu toisille, että pitää hyväksyä olemassa olevat asiat ja jatkaa eteenpäin, on voinut itsekin miettiä, miten pysyä kunnossa, kun elämässä tapahtuu samaan aikaan paljon erilaisia asioita.