Haluatko miljonääriksi? -visassa härskin huijauksen tehnyt majuri ajautui konkurssiin jo neljännen kerran – nyt maalla erakkona elävästä miehestä tehdään tv-sarja - Viihde - Ilta-Sanomat

Haluatko miljonääriksi? -visassa härskin huijauksen tehnyt majuri ajautui konkurssiin jo neljännen kerran – nyt maalla erakkona elävästä miehestä tehdään tv-sarja

Legendaarisesta jättihuijauksesta ollaan tekemässä nyt tv-sarjaa.

Charles Ingramin tarinasta tehdään tv-sarja.

18.8.2019 17:51

Yksi Britannian tv-historian härskimmistä huijauksista tapahtui vuonna 2001, kun Charles Ingram onnistui voittamaan miljoona puntaa Ison-Britannian Haluatko miljonääriksi? -ohjelmassa.

Mies onnistui vastaamaan oikein kaikkiin ohjelman juontajana toimineen Chris Tarrantin esittämiin kysymyksiin ja voitti lopulta jättipotin.

Voitto ei kuitenkaan tullut täysin rehellisen keinoin, sillä hän oli punonut vaimonsa Dianan ja ystävänsä Tecwen Whittockin kanssa juonen. Kaksikko istui yleisössä seuraamassa visailua ja vinkkasi Ingramille oikeat vastaukset yskähdyksien avulla.

Chris Tarrant onnitteli Charles Ingramia miljoonapotin voitosta. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kovin kauaa.

Onnea ei kuitenkaan kestänyt kauaa, vaan huijaus tuli ilmi eikä mies ehtinyt koskaan lunastaa voittoshekkiään. Vuonna 2003 Charles ja Diana Ingram tuomittiin petoksesta puoleksitoista vuodeksi vankilaan ja heille molemmille määrättiin maksettavaksi 15 000 punnan sakot sekä 10 000 punnan oikeudenkäyntikulut. Tecwen Whittock sai puolestaan vuoden tuomion ja maksettavakseen 7 500 punnan oikeudenkäyntikulut.

Kotikylässään pariskuntaa ei juuri ole näkynyt, vaan he lukittautuivat kotiinsa katseilta piiloon. He suunnittelivat myös muuttoa syrjäiselle maatilalle, jossa he voivat elää rauhassa, ilman pelkoa siitä, että kukaan tunnistaa heitä.

Sakkojen maksaminen ei ole kuitenkaan mennyt Ingramien kohdalla aivan putkeen. Vuoteen 2016 mennessä Charles oli maksanut sakoistaan kokonaisuudessaan vain 1240 puntaa, ja vuonna 2018 hän työskenteli torikauppiaana kotikylässään Somersetissä. Sakkojen määrääkin pudotettiin, koska he ovat kertoneet, että tapaus pilasi heidän maineensa eivätkä he saa töitä. Silti he ovat asuneet ylellisessä talossa ja lähettäneet lapsensa opiskelemaan arvostettuihin kouluihin.

Kaksikon raha-asiat ovat olleet huonolla tolalla jo vuosia, ja nyt he ovat The Sun -lehden mukaan ajautuneet konkurssiin nyt jo neljännen kerran.

Charles ja Diana Ingram ovat ajautuneet jo neljännen kerran konkurssiin.

Charles Ingramin tarina on yksi Iso-Britannian tunnetuimmista tv-kohuista ja nyt siitä on tekeillä myös tv-sarja. Vuonna 2017 tarina tuotiin jo teatterinäyttämöille nimellä Quiz, mutta pian myös tv-katsojat pääsevät seuraamaan tätä eeppistä tosielämän kertomusta kotisohviltaan.

Charlesia sarjassa näyttelee Matthew Macfadyen ja Dianaa Sian Clifford. Haluatko miljonääriksi? -visan isännän Chris Tarrantin roolissa nähdään puolestaan Michael Sheen.

– On mahtavaa, että voin tuoda ruutuihin tämän upean Quiz-näytelmän, ITV-kanavan draamapäällikkö Polly Hill kertoo Mirrorille.

– Se on poikkeuksellinen ja perusteellinen brittiläinen tarina, ja siitä tulee meidän yleisöllemme todellinen herkku, hän lupailee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?