Julkkiskaunotar Elina Tervon kauhunhetket Albaniassa: yritettiin ryöstää puukolla uhaten – ”Yhtäkkiä kundi oli vieressäni mora kädessä”

Julkaistu:

Elina Tervo kertoo Instagramissa, kuinka hänet ja hänen ystävänsä yritettiin ryöstää rannalla.
Entinen bikini fitness -harrastaja ja vuoden 2011 Miss Helsinki -voittaja Elina Tervo on kokenut maailmanmatkaaja, sillä neljä vuotta sitten hän pakkasi laukkunsa ja lähti kiertelemään maailmaa rinkka selässään, ilman paluulippua. Hän on matkustellut muun muassa Väli- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa ja Indonesiassa.

Lauantaina julkaisemassaan Instagram-päivityksessä hän kertoo, että hänet yritettiin ryöstää Albanian Ksamilissa.

– Kaunis Albania... Mutta eilen tuli taas muistutus siitä, ettei tämä Euroopan manner mikään lintukoto ole Etelä-Amerikan tai Afrikan jälkeen. Eilen sain kokea miltä tuntuu, kun aseella yritetään ryöstää, hän kirjoittaa.

Hän kertoo olleensa rannalla piknikillä auringon laskiessa, ja heti kun hän oli ystävänsä kanssa levitettyä tavarat paikoilleen, niin paikallinen mies oli alkanut kiertää heidän ympärillään.

– Kyseli, että haluammeko ostaa pilveä ja kun kieltäydyimme pariin otteeseen jatkoi kundi lähistöllä oleskelua.

Tervo kertoo heti tienneensä, että mies tarkkaili, että mitä varastettavaa heillä oli mukanaan.

– Yhtäkkiä kundi oli kyykyssä vieressäni hemmetin kokoinen mora kädessä ja hoki että ”anna sun rahat, anna sun rahat”, Tervo kertoo kauhistuttavasta tilanteesta.
– En mene kovin helposti paniikkiin ja en nytkään vaan sanoin rauhallisesti ettei mulla ole mitään rahaa. Ensimmäiset aseet käteen mitä maasta löyty, eli kivenmurikat. Kundi hetken siinä uhkaili, mutta onneksi tajusi, että meitä on kaksi ja sitä vain yksi vaikka sillä paremmat aseet olikin ja lähti perääntymään.

Tervo kertoo, että he selvisivät tilanteesta onneksi pelkällä säikähdyksellä, mutta pahemminkin olisi voinut käydä.

– Selvittiin säikähdyksellä, vaikka nyt mietittynä jätkä oli todella sekava ja sellainen olisi helposti voinut viiltää meidän kurkut auki.

Nyt hän haluaakin muistuttaa, että aina pitää muistaa olla varovainen.

– Ihan joka puolella on hulluja. Pelolle ei kuitenkaan saa antaa valtaa, koska silloin pahuus voittaa.


Tervo on hurahtanut matkalaukkuelämään ja nauttii siitä täysin rinnoin. Hän rahoittaa matkustamisen ja elämän ulkomailla sosiaalisesta mediasta saamillaan tuloilla. Tervo työllistää itsensä lisäksi kolme ihmistä, jotka huolehtivat kirjanpidosta, kuvaamisesta ja mediamyynnistä. Rahaa maailmalla kuluu noin 1 500 euroa kuukaudessa.

Tervo elää maailmalla unelmaansa eikä hänen suunnitelmissa ei ole palata Suomeen – ainakaan lähiaikoina.

– En ole suunnitellut paluuta Suomeen. Kyllä traveller elämää aion jatkaa ainakin muutaman vuoden vielä. Lähdin Suomesta keväällä 2015 ja ei ole vielä tullut ikävä, hän kertoi Ilta-Sanomille kesäkuussa.

Ainoa asia, mitä Tervo kaipaa maailmalla, ovat rakkaat ihmiset. Välimatka läheisiin on pitkä, mutta välillä he onnistuvat tapamaan.

– Totta kai ikävöin todella paljon minun sisaruksia ja perhettä. Sekä tietenkin ystäviä. Mutta onneksi he tulevat ympäri maailmaa minua aina silloin tällöin moikkaamaan lomillaan. Onneksi on netti ja voi olla yhteydessä päivittäin.