Anssi Kela aiheutti vaaratilanteen moottoritiellä: kiilasi toisen auton eteen – vastauksena törkeä kansainvälinen käsimerkki

Julkaistu:

Anssi Kela aiheutti vaaratilanteen moottoritiellä. Hän myöntää virheensä, muttei hyväksy toisen auton kuskin toimintaa.
Laulaja ja muusikko Anssi Kela kertoilee monesti arjestaan ja elämästään sosiaalisessa mediassa.

Lauantaina Kela jakoi Facebook-tilillään kertomuksen vaaratilanteesta, joka hänelle oli sattunut liikenteessä aiemmin päivällä.

– Suhasin äsken keikalle Espooseen. Kaarsin Kehä I:n liittymästä Turun moottoritielle, kun tein virheen: katsoin kyllä motarille ryhmittyessäni peiliin ja vilkaisin sivulle, mutten siitä huolimatta nähnyt autoa, joka oli lähes rinnallani. Se oli täysin kuolleessa kulmassa peiliin ja näkökenttääni nähden, hän kertoo tilanteesta.

Auto oli soittanut torvea, ja Kela oli väistänyt takaisin omalle kaistalleen.

– Oli tosi hyvä, että tuo autoilija soitti torvea: sen ansiosta vaarallinen tilanne saatiin väistettyä.

Se mitä seuraavaksi tapahtui, ei kuitenkaan ollut Kelan mieleen.

– Auto ajoi rinnalleni, ja sieltä näytettiin keskisormea. Minä tein virheen, ja otan vastuun vaarallisen tilanteen syntymisestä. Keskisormet eivät mielestäni kuitenkaan kuulu liikenteeseen, kuten ei kiroilu ja raivoaminenkaan. Yritetään kaikki ottaa iisisti, näytetään mieluummin peukkua kuin keskisormea.

Kela pahoitteleekin tilannetta asianosaiselle.

– Jos kyseinen autoilija lukee tämän, niin pahoittelen kiilaustani. En tehnyt sitä tahallani, mutta olin ehdottomasti huolimaton. Lupaan jatkossa skarpata omaa tekemistäni.
Muusikko on saanut päivitykseensä todella paljon sympatiaa ja ymmärrystä. Hänen rohkeaa virheen myöntämistään kehutaan ja muistutetaan, että kaikki tekevät virheitä.

– Kaikki ei muista et kaikki tekee virheitä.

– Junttimaistahan se on keskisormia heilutella, kun toiselle sattuu huomiointivirhe ja jokainen ymmärtää kyllä, että kukaan ei tahallaan. Tämä on kulttuuri täällä, meillä on vaan liian lyhyt aika vielä siitä kun on pudottu puusta.

– Kaikille sattuu virheitä ja aivan varmasti myös keson näyttäjälle.

Ymmärrystä löytyy myös keskisormea näyttäneelle autoilijalle.

– Mun on nyt pakko tulla heittään sympatiaa myös tälle keskarityypille. Pelästyminen ja siitä seurannut adrenaliiniryöppy voi purkautua monella tavalla.

– No mut jos se jotenkin helpottaa näytellä sitä keskarii, niin hyväksytään sekin. Ainahan voi aatella, että se ei vaan hokaa.

– Pääasia, ettei kukaan kuollut ja peltikolariltakin vältyttiin. Mitä yhdestä keskisormesta... Se on vaan sormi.