Jere ja Nanna Karalahti elävät uutta elämänvaihetta, joka laittoi perheen arjen uusiksi – ”Voimme vihdoin olla vain kahdestaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jere ja Nanna Karalahti elävät uutta elämänvaihetta, joka laittoi perheen arjen uusiksi – ”Voimme vihdoin olla vain kahdestaan”

Kuvituskuva
Julkaistu: 16.8.2019 19:23

Jere Karalahti ymmärsi Atlantin valtamerellä purjehtiessaan, että perhe on hänelle kaikista tärkein asia. Nyt hänen lapsensa ovat aloittaneet tarhassa ja ex-kiekkoilija elää uudenlaista arkea.

Ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden elämä mullistui, kun hän purjehti viiden muun tähden kanssa Atlantin yli TV5:n Atlanti yli -sarjassa. 21. elokuuta alkavalla sarjan toisella tuotantokaudella nähdään, miten Joel Harkimo johdattaa Karalahden, Satu Silvon, Martina Aitolehden, Kari Aihisen ja Laura Lepistön Kanariansaarilta Karibialle Lintu-purjeveneellä. Matkalla koetaan hurjia myrskyjä, upeita auringonlaskuja ja oivalluksia itsestä ja elämästä.

– Kyllä se vetää hiljaiseksi jopa minut. Luonto näytti voimansa ja meri mahtinsa ja siinä oman elämän asiat tuntui aika pieniltä, Karalahti sanoo ja jatkaa:

– Sitä on hirveän vaikea pukea sanoiksi, millaisen fiiliksen se ihmiselle tekee. Olisi siistiä, että jokainen voisi kokea kerran elämässä jotain tuollaista.

Karalahti kertoo, että lähes kolme viikkoa kestänyt matka avasi hänen silmänsä sille, mikä elämässä on tärkeintä ja mitä hän haluaa tulevaisuudelta.

– Kokemus selkeytti sen, että olen pelaajauran jälkeen tehnyt juuri sitä, mitä mun pitääkin eli rakentanut hyvinvointiin keskittyvää uraa kuntosalien parissa. Koen, että terveys on älyttömän kallisarvoinen juttu, johon havahdutaan yleensä vasta sitten, kun on liian myöhäistä. Haluan kannustaa ihmisiä panostamaan hyvinvointiin ja terveyteen ajoissa, Karalahti kertoo ja jatkaa:

– Tajusin myös, että omat lapset ja parisuhde ovat kaikista tärkeimpiä. Perhe ja ystävät ovat asioita, joihin haluan panostaa täysillä.

Jere Karalahti kokee, että jokaisen ihmisen pitäisi päästä kokemaan aavan meren kauneus ja ainutlaatuinen matka sen yli.

Jere Karalahti kokee, että jokaisen ihmisen pitäisi päästä kokemaan aavan meren kauneus ja ainutlaatuinen matka sen yli.

Karalahdelle vaikeinta haastavassa matkassa valtameren yli oli olla erossa jälkikasvusta, niin ettei heille pystynyt soittamaan tai laittamaan edes viestiä. Karalahden ja hänen Nanna-puolison esikoispoika Jax on 3-vuotias ja tytär Alexia täytti tänä kesänä vuoden.

– Mietin isänä etukäteen paljon sitä, että on tosi brutaalia, ettei kukaan pääse sinne apuun heti ja siellä ollaan oman onnen nojassa.

– Kovin paikka oli se, ettei pystynyt olemaan yhteydessä lapsiin. Normaali arkeni pyörii niin vahvasti heidän ympärillään, että tuo tilanne oli ihan uusi. Siinä kun näit maailman hienoimman auringonlaskun ja rupesit miettimään, että mitähän se poika siellä puuhaa, veti se herkäksi.

Keskellä merta mielessä pyöri myös aviopuoliso. Karalahti ikävöi Nannaa ja odotti, että pääsee kertomaan kokemuksestaan tälle.

– Todellakin tuli kova ikävä ja toivoi, että voisi jakaa fiiliksiä Nannalle. Monta kertaa toivoi, että olisipa ne omat läheiset siellä mukana.

Tänä syksynä Karalahtien elämässä on alkanut uusi vaihe, kun sekä Jax että Alexia ovat aloittaneet parin omistamassa Aito-päiväkodissa Keravalla. Aluksi vain Jaxin oli tarkoitus mennä päiväkotiin, mutta lopulta molemmat lapset päätyivät sinne.

– Meidän oli tarkoitus laittaa Alexia päiväkotiin vasta tammikuussa, mutta hän on niin energinen ja vilkas likka, että hän halusikin jäädä sinne.

– Eka viikko kun oli mennyt, ei itkenyt kertaakaan, viihtyi tosi hyvin ja nukkui kaksien päikkärien sijaan vain yhdet. Se on siis mennyt ihan nappiin. Ja onhan se tosi mieletön paikka.

Nanna, Jere ja Jax viime syksynä.

Nanna, Jere ja Jax viime syksynä.

Uusi arki on sekä ollut mieluinen perheen lapsille että mahdollistanut Jerelle ja Nannalle kahdenkeskeistä aikuisten aikaa, jota heillä ei ole ollut aikoihin.

– On ollut huikeaa, että nyt vuosien tauon jälkeen meillä on Nannan kanssa yhteistä aikaa. Voimme vihdoin olla vain kahdestaan ja nauttia omasta ajasta yhdessä. Me käydään treenaamassa, tehdään vähän duunia ja ihan vaan ollaan. Tämä on ihan uusi elämänvaihe, joka tuntuu tosi hyvältä.

Karalahti myöntää myös, että koska hänen arkensa on pyörinyt aiemmin hyvin vahvasti lasten ympärillä, on muutos tuntunut siksi hetkittäin myös hieman oudolta.

– On vähän haikeaa, että muksut ovat päivisin poissa, mutta toisaalta se on sitten tuplasti siistimpää, kun heidät pääsee hakemaan sieltä päikkäristä kotiin.

Atlantin yli TV5:llä keskiviikkona 21.8. klo 21.00.

Tuoreimmat osastosta