Oasis-supertähti Noel Gallagher lähetti hyytävät terveiset Suomessa pian esiintyvälle veljelleen: ”Kappaleita esittää lihava mies anorakissa”

Julkaistu:

Liam ja Noel Gallagherin julkinen riita on kestänyt jo vuosikausia.
Brittiyhtye Oasis lopetti toimintansa kymmenen vuotta sitten. Laulaja Liam Gallagher ja kitaristi Noel Gallagher eivät enää mahtuneet samaan bändiin.

Molemmat veljekset ovat jatkaneet musiikin tekemistä 1990-luvun brittipop-ilmiön ehkäpä tärkeimmän yhtyeen hajoamisen jälkeenkin. Mutta ovatko he nauttineet siitä, että hommia on saanut nyt paiskoa rauhassa? Siis ilman oman veljen vartiointia – ja vähintään verbaalisen hyökkäyksen alituista uhkaa?

Ilmeisesti eivät, sillä suukopu jatkuu – julkisesti.

Isoveli, Oasis-hittien kirjoittaja ja bändin kitaristi Noel Gallagher, 52, on viime viikkoina tykittänyt pikkuveljelleen, laulaja Liamille, 46, muun muassa seuraavat terveiset:

– Pidin äidistäni, kunnes hän synnytti Liamin, Noel sanoi brittimedia Guardianissa pari viikkoa sitten.

– Jos haluatte kuulla Oasis-kappaleita, niitä esittää lihava mies anorakissa jossakin, kitaristi kirjoitti puolestaan kesäkuussa Wired UK:n kolumnissaan.

Oli taas noussut huhuilua Oasis-comebackista. Sellaista ei ole siis ainakaan piikikkään pintakuohunnan perusteella tulossa.

Veljesten julkinen riitely olisi helppo tuomita lapselliseksi toiminnaksi viisikymppisiltä rockveteraaneilta.


Mutta toisaalta: kumpikin hyötyy kohulausunnoista joka kerta, kun jotain sanotaan. On Oasis-faneja, jotka ihailevat Noelin terävää kieltä ja säälivät Liamia – jopa samanaikaisesti. Ja muiden medioiden laajasti levittämät nälväisyt sisältävät uutismuodoissaan usein katsauksen molempien musiikillisiin kuulumisiin.

Niin, Liam Gallagherilta ollaan julkaisemassa hänen toista soololevyään juuri sopivasti, kun veljesten riitely on taas nostanut heidät ihmisten mieliin. Why Me? Why Not. -albumi ilmestyy 20. syyskuuta.

Ja ettei väärää käsitystä tule, ei se Liam Gallagher juuri veljeään viattomampi ole. Noelin mukaan Liam on soittanut ja lähettänyt uhkausviestejä Noelin vaimolle Sara MacDonaldille sekä suoraan että Noelin teini-ikäisen tyttären Anaisin kautta.


Oasis-comebackia odotellessa voi onneksi kuitenkin kuulla Liamin laulavan Oasis-klassikoita livenä. Esimerkiksi viime lauantaina Tanskassa Liam Gallagherin ohjelmiston 16 biisistä peräti yhdeksän oli Oasis-tuotannon rakastetuimpia hetkiä: Rock`N´Roll Star, Morning Glory ja muun muassa Cigarettes & Alcohol, Wonderwall, Supersonic ja Champagne Supernova kuultiin Dyrehavenissa, Skanderborgissa.

Ja samat biisit kuultaneen Helsingin Kaisaniemen brittipop-tapahtumassa In The Parkissa viikon kuluttuakin. Esittäjänä biisien alkuperäinen solisti – todennäköisesti anorakissa?

Mutta voiko häntä sanoa lihavaksi kukaan muu kuin ilkeä isoveli?

Liam Gallagher In The Park -konsertissa Helsingin Kaisaniemessä lauantaina 24. elokuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt