Suurin pudottaja -kuvaukset mullistivat kilpailijoiden elämän – tällaisilla yksinkertaisilla muutoksilla he saivat kilot karisemaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Suurin pudottaja -kuvaukset mullistivat kilpailijoiden elämän – tällaisilla yksinkertaisilla muutoksilla he saivat kilot karisemaan

Julkkiskilpailijat Riitta Väisänen (takana vas), Juhani Tamminen, Niina Kuhta, Pertti Neumann, Michele Murphy-Kaulanen, Nina Mikkonen ja Akseli Herlevi sekä valmentajat Aki Manninen (edessä vas.) ja Janni Hussi.

Julkaistu: 18.8.2019 10:15

Suurin pudottaja Suomi -ohjelmassa karistettiin kiloja ja vanhoja tottumuksia. Osa kilpailijoista palasi kuvauksista täysin muuttuneina.

Timo T.A. Mikkosen leski Nina Mikkonen kertoi Ilta-Sanomille viime viikolla, että hänen painonsa tipahti kaksinumeroisella luvulla Suurin Pudottaja -tv-sarjan kuvauksissa.

Nina ja muut kilpailijat sitoutuivat kesän alussa kuukauden ajaksi tiukkaan ruokavalioon ja treenirutiiniin. Tästä rupeamasta on nyt kulunut kuukausi ja IS tavoitti loputkin pudottajat kysyäkseen, miten heidän arkensa on lähtenyt käyntiin.

Suurimmat pudottajat olivat yhtä mieltä siitä, että terveellisen ruokavalion, syötävien kalorimäärien vähentämisen ja säännöllisen liikkumisen yhdistelmä on tehokas tapa karsia kiloja.

Ravintolayrittäjä Akseli Herlevi sai ohjelman rutiineista alkusysäyksen elämäntapamuutokseen. Hän asetti ohjelman alussa tavoitteekseen pudottaa vuoden aikana 50 kiloa.

Hampurilaisbisneksillään mainetta niittänyt Herlevi kertoo, että ystävien tuoma tuki ohjelman jälkeen on ollut todella arvokasta.

– Nyt, kun kerron tutuille urheilemisestani, saan salille helposti treenikavereita. Salille meneminen on mielestäni rankempaa, kuin itse treenaaminen, Herlevi toteaa.

Akseli Herlevi on saanut treeniseuraa elämäntapamuutoksen jälkeen.

Ohjelmanjälkeiseksi kompastuskivekseen hän kertoo vähäkalorisen ruokarutiinin ylläpitämisen.

– Haastavinta on syödä tarpeeksi usein ja tarpeeksi paljon. Jotenkin tuntuu, että mulla ei mene vieläkään jakeluun, kuinka useasti pitäisi syödä päivässä, yrittäjä myöntää.

Lentokentän äänet kuuluvat taustalla. Minttu Kaulanen odottaa lähtöportilla lentoaan Grönlantiin, jonne hän on lähdössä kiipeämään vuorelle yhdessä miehensä, kauppias Sampo Kaulasen kanssa.

– Tällainen on tullut miehen elämäntaparemontin kautta elämääni, Minttu kertoo.

Hän paljastaa, ettei Suurin pudottaja -rutiini tuntunut hirveältä johtuen jo aiemmin alkaneesta muutoksesta elämäntapoihin.

Pariskunta urheilee paljon yhdessä, ja muutamia Lapin tuntureitakin on huiputettu. Hyötyliikuntaa ei Minttu myöskään unohda: Hän kävelee ja pyöräilee, eikä jätä autoa ihan kaupan oven viereen.

Michele Murphy-Kaulaselle Suurin pudottaja -kokemus ei tuntunut hirveältä johtuen jo aiemmin alkaneesta muutoksesta elämäntapoihin.

Ohjelman aikana hän kertoo kuitenkin oppineensa yhden asian.

– Opin syömään lautasmallin mukaan ja 2–3 tunnin välein, jotta minun aineenvaihduntani pysyy kunnossa. Ja ettei verensokeri heittele, hän kertoo.

Muusikko Pertti ”Nipa” Neumann hurahti uuteen lajiin ohjelman kuvausten aikana.

– Minä sytyin siellä ohjelman kuvauksissa hirveästi siitä, kuinka uiminen ja vesi liikuntaelementtinä sopivat minulle, Dingo-tähti hehkuttaa.

Lokakuussa 60 vuotta täyttävä muusikko väistelee taidokkaasti kysymyksiä, jotka liittyvät hänen ohjelmanjälkeiseen syömiseensä ja urheilemiseensa. Kuukauden mittainen kokemus oli kuitenkin hänen mielestään tervetullut.

– Kyllä siellä havahtui siihen, mitä suuhunsa pistää, Neumann toteaa.

– Oli merkittävää huomata oma tilanne ja jaksaminen. Ei tässä olla enää kaksvitosia, vaikka sitä mielellään niin asian mieltäisi, muusikko naureskelee.

Pertti Neumann hurahti elämäntapamuutoksen myötä uimiseen.

Kivijalkaliikkeen ovikello kilisee taustalla, kun Niina Kuhta vastaa puhelimeen. Yrittäjän äänestä aistii, että Niinatar-juhlapukuliikkeessä eletään sesonkiaikaa.

Vuoden 2018 Miss Plus Size kertoo ottaneensa tiukan elämäntapamuutoksen ohjelman jälkeen. Edes satunnaista herkuttelua hän ei salli itselleen.

– Pelkään retkahtavani, jos syön mitään ylimääräistä, Kuhta kertoo ja naurahtaa heleästi.

Kuhta yllättyi siitä, kuinka paljon painoa putosi kuvauksien aikana. Hän päätti kesäkuussa, että vaaka näyttää vuoden lopussa 25 kiloa vähemmän.

Niina Kuhta palasi kuvauksista muuttuneena naisena.

Ohjelman lisäksi Kuhdan elämässä on meneillään muitakin muutoksia. Meneillään on avioero ja muutto omaan asuntoon.

– Mä olen niin kuin Biggest Loser sananmukaisesti, hän naureskelee viitaten Suurin pudottaja -ohjelman englanninkieliseen verrokkiin.

– Kaikki on mennyt uusiksi, ja olen ihan muuttunut nainen!

Suurin Pudottaja 4. syyskuuta alkaen Nelosella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?