Sabina Särkkä viettää satuhäitään Kreikan saaristossa – peräti kaksi viikkoa kestävissä juhlissa poikkeukselliset järjestelyt

Julkaistu:

häähumua
Neljä vuotta sitten Sabina Särkkä oli vielä edellisessä suhteessaan, kun hän tapasi Ossi Kivimäen ja rakastui. Nyt pari avioituu purjeveneen kannella Kreikan saaristossa.
Syyskuussa Ateenan lähistöllä sijaitseva saari täyttyy iloisista häävieraista. Póroksen saaren pinta-ala on vain 25 neliökilometriä, asukkaita on noin 4 000. Sitä pidetään paikallisten saarena.

Sabina Särkkä, 30, ja hänen kihlattunsa Ossi Kivimäki ovat valinneet paikan näyttämöksi yhdelle elämänsä tärkeimmistä päivistä. He järjestävät siellä hääjuhlansa.

– Olemme viettäneet Kreikassa paljon ikimuistoisia hetkiä, joten se tuntui luontevalta ratkaisulta. Rakastamme kreikkalaista ruokaa ja merta, Sabina kertoo.

– Aikalailla kaiken pitäisi olla valmista, joitain pikkujuttuja lukuun ottamatta. Ja pitääkin olla, kun häihin on enää reilu kuukausi, hän jatkaa.

Helsingissä on kaunis heinäkuinen päivä. Jo kahdeksan vuotta sitten Miss Suomen ensimmäisenä perintöprinsessana julkisuuteen tullut Sabina on nauttinut siitä lenkkeillen. Edessä on vielä pakkailua muutaman viikon purjehdusreissua varten. Kohteena on tällä kertaa Ahvenanmaa.

– Tämä kesä on sujunut aika lailla purjehtien ja mökkeillen, hän hymähtää.

Sabina ja tapasi Ossin helsinkiläisessä ravintolassa, jossa he olivat juhlimassa yhteisten ystäviensä kanssa. Kaksikon tiet eivät kuitenkaan olleet kohdanneet aiemmin. Ossi teki heti vaikutuksen, mutta Sabina ei ajatellut asiaa enempää, sillä hän oli tuolloin parisuhteessa.

Kun kaksikko tapasi sattumalta uudelleen, Sabinan ei auttanut kuin kuunnella sydäntään.

– Tajusimme, että tässä on nyt jotain spesiaalia, hän summaa.

Nyt Sabina ja Ossi ovat olleet yhdessä neljä vuotta, joista kaksi kihloissa. Kuluneet vuodet ovat saaneet morsiamen vain vakuuttuneemmaksi valinnastaan.

– Olen koko ajan varmempi siitä, että hän on se oikea. Olemme tällaisia seikkailijoita. Meillä on tosi kiva ja rento suhde, jossa on helppo olla. Odotan, että pääsen olemaan vaimo, hän iloitsee.

– Ossi on todella komea ja superhauska, sellainen spontaani heittäytyjä. Maanläheinen tyyppi, joka ottaa kaikki huomioon ja kohtelee ihmisiä samanarvoisesti. Ihana pakkaus kaikin puolin.


Majoitus- ja kiinteistöalalla työskentelevä sulhanen tutustutti pian myös Sabinan merenkäyntiin. Nykyään Sabina ei luopuisi lajista mistään hinnasta.

– Purjehtiminen on tosi rentouttava tapa päästää irti arjen jutuista. Pääsee seikkailemaan ja vierailemaan sellaisissa paikoissa, minne ei muuten menisi. Se on tosi koukuttavaa, Sabina innostuu.

– Meillä ei ole erikseen palkattua kipparia tai miehistöä, vaan olemme ne itse. Myös monet ystävistämme ovat olleet mukana reissuillamme, Sabina kertoo.

Vuosi sitten syyskuussa pari lähti reissuista tutuksi tulleelle juhlasaarelle muutaman päivän suunnittelumatkalle tarkoituksenaan tutkia paikkoja ja tavata paikallisia palveluntarjoajia paikan päällä. He päättivät vuokrata hääpäivää ja vihkimistä varten puupurjelaivan, johon kaikki häävieraat mahtuisivat.

– Aika meidän tyylinen ratkaisu – päivä merellä hyvässä seurassa, Sabina naurahtaa.

– Totta kai järjestelyt tuovat haasteita, mutta se on samalla jotain erilaista. En usko, että kukaan vieraistamme ajatteli, että meille tulisi perinteisiä häitä.


Sabina kuvailee parin häitä rennoiksi ja intiimeiksi. Paikan päälle on kutsuttu vain 50 henkeä, lähimmät perheenjäsenet ja ystävät.

– Pidän siitä, että häissä ehtii varmasti viettämään aikaa kaikkien vieraiden kanssa. Se tekee tunnelmasta läheisemmän.

Hääpäivän ohjelmasta Sabina kertoo parin suunnitelleen tarkoituksella väljän. Hän odottaa erityisesti lämmintä ilmapiiriä, elävää musiikkia, yllätyksiä ja spontaaneja puheita.

– Pidämme kaveriporukkamme kesken puheita myös reissuillamme, joten uskon kuulevani niitä. Monet ystävistämme osaavat myös laulaa ja soittaa, joten musiikki on varmasti yksi hallitsevia elementtejä, Sabina tuumaa.

– Erityisesti toivon, että Ossi laulaisi ja soittaisi minulle jonkun biisin. Rakastan hänen ääntään.

Itse vihkiminen on tapahtuu veneen kannella kauniissa luonnonpoukamassa.

– Sen jälkeen meillä on välimerellinen illallinen kreikkalaisessa ravintolassa, mistä jatkamme iltajuhliin. Sunnuntaina on tiedossa vielä rantapäivä olojen paranteluun, Sabina heittää.

Tekee itse hiukset ja meikin

Sabina on suunnitellut hääpukuaan pitkään yhdessä muotisuunnittelija Katri Niskasen kanssa. Hän on uniikkiin lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen.

– Pukuni on boho-henkinen luomus, joka sopii täydellisesti Välimeren miljööseen. En voisi kuvitella laivan kannelle mitään jäykkää tai överiä.

Vaalea kaunotar kertoo oman tyylinsä olevan muutenkin hyvin luonnollinen. Hiukset ja meikin hän aikoo tehdä paikan päällä itse.

– Olen ehkä vähän outo morsian, varsinkin kun kaasoni on meikkaaja ja ystävistäni löytyy kampaajia. Mutta minulla on itsevarmin olo, kun saan tehdä itse meikkini, Sabina naurahtaa ja jatkaa.

– Paikan päällä on niin lämmin ja kostea ilmasto, että kuulas ja kevyt meikki riittää. Saa tosin nähdä, saanko tehtyä sitä. Luotan tukijoukkojeni apuun, kun käteni alkavat täristä jännityksestä liikaa.


Sabina paljastaa, että katseilta varjeltu hääpuku on tehty myös sulhasen mieltymyksiä ajatellen. Siksi morsian odottaa kaikista eniten hetkeä, jolloin Ossi näkee hänet puvussa ensi kertaa.

– Meillä on ollut Katrin kanssa tavoite, että pukuni saisi Ossin vähän herkistymään, Sabina tuumaa pilke silmäkulmassaan.

– Toisaalta meillä on sama maku, joten se ei vaatinut uhrauksia, hän hihkaisee perään.

Sabina ja Ossi haluavat pitää perinteitä yllä, vaikka itse häät eivät ole niin perinteiset. Hääpäivän asukokonaisuudesta löytyy jotain sinistä ja jotain vanhaa, eivätkä he vietä häitä edeltävää yötä yhdessä.

Yhteensä häitä juhlitaan peräti kahden viikon ajan. Hääpari on vuokrannut kaksi katamaraania. Ennen häitä purjehditaan perheen kanssa ja häiden jälkeen vielä viikko ystävien kesken.

– Purjehdimme ensin perheemme kanssa ennen häitä. Juhlien jälkeen lähdemme vielä kavereidemme kanssa viikoksi purjehtimaan, Sabina iloitsee.

– Pidämme kahdenkeskeisen häämatkan sitten vähän myöhemmin.

Myös lähitulevaisuuttaan pari aikoo viettää kaksin, vaikka suunnitelmia on tehty jo pitkälle.

– Olemme puhuneet yhteisestä tulevaisuudestamme, lapsista ja talon rakentamisesta. Mutta sitä ennen meillä on vielä muutamat seikkailut, jotka haluamme toteuttaa kahdestaan, Sabina pohtii.

Satumaisilta kuulostavista juhlista huolimatta morsian painottaa, että häiden lähtökohtana on ollut rento, läheinen ja stressitön ajanvietto perheen ja ystävien kanssa. Pieni jännitys kaiken onnistumisesta kantaa todennäköisesti hääpäivään asti.

– Nämä eivät ole mitkään ökyhäät. Budjettimme olisi ollut sama, vaikka olisimme menneet naimisiin Suomessa, hän pohtii.

– Ja jos siellä tulee jotain kreikkalaista säätöä, niin se on ihan fine!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt