Teemu ja Sirpa Selänteen hulppea Kalifornian-koti on edelleen myynnissä – Suomen-vierailu mutkisti parin suunnitelmia

Julkaistu:

Teemu ja Sirpa Selänteen on aika palata pian Kaliforniaan. Siellä odottaa koti, jota aviopari alkaa myydä taas uudella innolla.
– Tätä sanotaan duffiksi, Teemu Selänne sanoo ja heilauttaa golfmailaansa niin, että se kaapaisee reilun palan nurmikkoa mukaansa.

Pallo kaartaa noin 50 metrin päähän punaisella lipulla merkittyä tolppaa kohti. Laskeutumisen jälkeen se pomppii reilusti ohi.

– No sinne punaiselle lipulle minä ainakin yritin, Teemu nauraa.

Hirsalan golfkentällä tuoksuu sateenjälkeinen nurmikko. Teemu ja Sirpa Selänne tulivat pelaamaan golfia Lastenklinikoiden Kummit ry:n järjestämään Kummit Golf -hyväntekeväisyyskilpailuun.

Kiekkoilija vaihtaa mailaa ja lätkäisee palloa hirmuisella voimalla. Pallo tipahtaa metrilleen sinne, minne oli tarkoitus – yli kahdensadan metrin päähän. Teemu löytää elämälleen vertauskuvan golfharrastuksestaan.

– Viha-rakkaussuhde on se oikea sana. Mutta se on niin koukuttavaa – kun saat muutaman hyvän lyönnin niin se on niin hieno fiilis, Teemu aloittaa.

– Mitä huonompi olet – sitä enemmän nautit hyvistä lyönneistä. Mitä paremmaksi sinä tulet, sitä enemmän sinua ärsyttää huonot lyönnit, hän jatkaa ja muotoilee kirosanan huulillaan äänettömästi.

Golfasentoa haetaan ja Sirpa keskittyy lyöntiinsä. Heilahdus, kilahdus ja pallo irtoaa nurmikosta. Sirpa etsii hyväksyntää kanssapelaajilta.

– Hyvä! Kajahtaa huudahdus ja pallo tipahtaa viheriölle, noin 15 metrin päähän tavoitteesta.

– Meidän tytär Veera on myös innostunut nyt pelaamaan golfia, Sirpa kertoo.

Hän paljastaa, että on käynyt Hirsalan viheriöillä jo pari kertaa harjoittelemassa kuluvan kesän aikana.

– Tämä on minulle todella tärkeä tapahtuma, hän lisää.

Selänteet ovat olleet olleet aktiivisesti mukana järjestön kesätapahtumassa. ”Kummien kummi”, joku vitsaili Teemusta, kun hänet esiteltiin aiemmin.

Viereen tupsahtaa Kimmo Laiho eli Elastinen. Teemu kysyy, kuinka usein räppäri pelaa golfia.

– Sullahan on pieni lapsi, niin et oikein ehdi, Teemu leukailee.

Laihon perheeseen tuli lisäystä vuoden alussa. Helmikuussa syntyi tyttölapsi.

– Helpompaa se on toisen lapsen kanssa nyt, Elastinen toteaa IS:lle.

Laiho suuntaa ensimmäiselle reiälle yhdessä räppäri Mikael Gabrielin eli Mikael Sohlmanin sekä JVG-yhtyeen Ville Gallen ja Jare Brandin kanssa. Mikael paljastaa, että nyt on tosi kyseessä – miehet ovat lyöneet vetoa siitä, kuka voittaa.

Selänteet matkustavat parin viikon päästä 11-vuotiaan tyttärensä kanssa takaisin kotiinsa, Kaliforniaan. Heidän kolme poikaansa, Eetu, Leevi ja Emil ovat jo Yhdysvalloissa.


Pojat ovat muuttaneet jo omilleen ja ehtivät palata koteihinsa, ennen kuin loppuperhe ehtii saapua kotiin.

– Eetu menee Bostoniin ja Leevi Texasiin. Eemil on siellä Kaliforniassa, mutta haikeaa on kuitenkin, Sirpa myöntää.

– Lapsen poismuuttamiseen tottuu ajan myötä, mutta kyllä se on aina kurjaa kun ne linnut lentää pesästä. Onneksi on Veera – hänestä on vielä seuraa, Sirpa naurahtaa.

Yhteistä aikaa vapautuu, kun lapset muuttavat hiljalleen pois kotoaan. Sirpan aloitettua golfharrastuksensa on pariskunnalla lisää uutta yhteistä tekemistä Kaliforniassa.

– Nyt voi pelata yhdessä – kunhan ei liikaa, Teemu sanoo pilke silmäkulmassa.

Uutta puhtia kodin myymiseen

IS uutisoi viime vuonna Selänteiden kodin olleen myynnissä. Sirpa kertoo, ettei se ole vielä mennyt kaupaksi ja kesällä oli vaikeaa, koska perhe saapui jälleen Suomeen.

– Nyt kun palaamme takaisin, yritämme myydä sitä taas uudella innolla. Se on niin vaikeaa myydä, kun on Suomessa, Sirpa kertoo.


Parin Coto de Gazan asuinalueella sijaitsevan 870-neliöisen talon hintapyyntö oli viime vuonna 6,9 miljoonaa dollaria eli noin 5,9 miljoonaa euroa.

Vuonna 1994 rakennetussa talossa on viisi makuuhuonetta, olohuone, ruokailutila ja seitsemän kylpyhuonetta sekä luonnollisesti sauna.

Pihapiiristä löytyvät muun muassa tenniskenttä, kallioon upotettu uima-allas ja monta vesiputousta.
Kotona odottaa myös Teemun ravintola. Kiekkoilija kertoo käyvänsä siellä pari kertaa viikossa – syömässä ja juomassa.

– Eikös se niin ole parasta – pitäähän se aina testata, Teemu vitsailee.

Sirpa ja vanhin poika, Eemil ovat tehneet siellä myös töitä.

– Minä olen ainoa, joka ei ole ollut siellä töissä, Teemu naurahtaa.

Yhden reiän lyöntialueella on järjestetty pieni puttauskilpailu. Rivissä on muutama kori, jonka kyljessä lukee erilaisia toimistotarvikkeita. Golfaaja yrittää putata näihin koreihin kaksi palloa ja osumien mukaan lahjoitetaan erilaisia tarvikepaketteja jaettavaksi viiden lastenklinikan kesken.

Teemu ottaa mailan käteensä ja tähtää. Ensimmäinen vierähtää ohitse. Mies pui nyrkkiä, kun ei toinenkaan pallo mene koriin.

Sirpa puttaa kaksi palloa koriin, jossa lukee ”piirustuspapereita”.

Tätä juhlitaan kierroksella ylävitosia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt