Konsta Hietasen epäonninen autokauppa päätyi oikeuteen – sovinto syntyi, myyjän palautettava 6500 euroa - Viihde - Ilta-Sanomat

Konsta Hietasen epäonninen autokauppa päätyi oikeuteen – sovinto syntyi, myyjän palautettava 6500 euroa

Konsta Hietasen auton myyjäliike toimi haastehakemuksen mukaan huolimattomasti ja teki tarpeettomia korjaustoimia.

Konsta Hietanen teki epäonniset autokaupat.­

15.8.2019 16:11

Viihdetaiteilija ja entinen jalkapalloilija Konsta Hietanen, 35, teki epäonnisen autokaupan, joka vei hänet ja myyjäliikkeen Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen tuomioistuinsovitteluun.

Osapuolet pääsivät tällä viikolla sopuun ja myyjäliikkeen on palautettava 6500 euroa Hietaselle. Hietasen vaatimus oli 8000 euroa.

Jos sovintoa ei olisi syntynyt olisi riita-asia edennyt oikeuskäsittelyyn, joka olisi voinut tietää hävinneelle osapuolelle moninkertaisia kustannuksia.

Konsta Hietanen osti muutama vuosi sitten autoliikkeestä Volkswagen Caravellen. Moottorin vikavalo alkoi palaa kesken ajon joulukuussa 2017. Moottorista kuului ääniä, jotka eivät muusikkoa miellyttäneet.

Myyjäyhtiö etsi vikaa. Etsintä maksoi 1800 euroa ja auton piti olla nyt kunnossa. Kun Hietanen sai auton käyttöönsä, vika olikin edelleen tallella.

Seuraavaksi autoa tutki toinen yritys vastaajayhtiö lukuun. Moottorin kansi ja ahdin uusittiin, mutta vieläkään ei kaikki ollut kunnoissa.

Kolmannessa huoltofirmassa etsittiin vikakoodia, mutta sitä ei löytynyt.

Vastaajayhtiö vei auto neljänteen huoltofirmaan. Uudella moottoriohjainlaitteella ei ollut vaikutusta. Hietanen haki autonsa liikkeestä ja maksoi tuloksettomista vianetsinnöistä ja korjaustoimista haastehakemuksensa mukaan 6000 euroa.

Puoli vuotta oli jo kulunut moottorin vikavalon ensimmäisestä merkistä eikä auto ollut vieläkään kunnossa.

Seuraavaksi Hietanen itse vei autonsa lahtelaisen yrityksen tutkittavaksi. Se käytti moottoria vantaalaisyrityksessä ja selvisi, että kolme suutinta viidestä poikkesi ohjearvosta ja ne uusittiin.

Lisäksi lahtelaisyrityksessä selvisi, että jakopään ajoitus heitti. Kun ajoitus korjattiin, alkoi moottori toimia moitteettomasti.

Lahtelaisyritys laskutti noin 3800 euroa, mutta runsaan puolen vuoden remonttikierteen jälkeen auto oli kunnossa.

Haastehakemuksessa Hietanen toteaa, että myyjäliike toimi huolimattomasti ja teki tarpeettomia korjaustoimia, joista ei ollut mitään hyötyä. Hän vetosi kuluttajansuojalakiin ja muistutti, että auton viat olivat tosiasiassa sellaisia, jotka ammattitaitoisen korjaajan olisi pitänyt havaita. Hän epäili, ettei väitettyjä korjaustoimia ollut edes tehty tai ne oli tehty väärin.

Välttämättömien korjaustoimien hinnan piti olla 1800 euroa, mutta Hietanen joutui maksamaan summan päälle vielä lähes 10000 euroa.

Autoliike ja Konsta Hietanen sopivat riitansa keskiviikkona ja käräjäoikeus vahvisti sovinnon.

Kun sopu syntyi, merkitsee se sitä, että kummallakaan osapuolella ei ole jutussa toisiinsa kohdistuvia vaatimuksia.

Kumpikin osapuoli maksaa oman oikeuskulunsa. Konsta Hietasen kulut ovat noin 3300 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?