Love Islandista tutun Senjan, 25, seitsemän vuoden suhde päättyi painajaismaisella tavalla – ohjelma repi auki vanhat haavat: ”Taasko mulle käy näin”

Julkaistu:

Senja Saarinen osallistui Love Island Suomi -ohjelmaan vuosi sitten. Nyt nainen viihtyy edelleen sinkkuna ja juontaa omaa televisio-ohjelmaansa.
Palataan hetkeksi viime vuoteen. On elokuu ja Senja Saarinen, 25, pakkaa laukkujaan. Muutaman viikon päästä hän suuntaisi Espanjaan. Siellä kuvataan uutta rakkausrealitya, Love Island Suomea ja Senja on yksi ohjelmaan osallistuvista sinkuista.

Tästä hetkestä on kulunut nyt noin vuoden päivät. Aika on kulunut nopeasti. Nyt Senja viimeistelee medianomin opintojaan ammattikorkeakoulussa ja juontaa omaa keskusteluohjelmaansa uudehkolla Inez-kanavalla. Kaduilla hänet tunnetaan edelleen Love Island -Senjana.

– Vuosi on mennyt ihan hurjan nopeasti. Mulle kuuluu nykyään todella hyvää. En olisi ikinä uskonut, että jo tässä vaiheessa uraa päädyn tekemään oman alan töitä. Pääsin suoraan telkkarin puolelle, hyväntuulinen Senja avaa kuulumisiaan Ilta-Sanomille.


Love Island Suomen toinen tuotantokausi pyörähtää käyntiin aivan näinä päivinä. Ohjelmassa sinkut yrittävät löytää rakkautta samalla, kun televisiokamerat kuvaavat heitä vuorokauden ympäri. Love Islandia onkin usein kutsuttu sekoitukseksi Temptation Islandia ja Big Brotheria. Senja ei tätä kuitenkaan allekirjoita.

– Mua kysyttiin aiemminkin muutamiin deittiohjelmiin, mutta en halunnut lähteä. Love Island on siinä mielessä erilainen, että siellä ei nolata ketään. Se on sellainen hyvän mielen ohjelma. Ärsyttää, kun ihmiset kutsuu mua baareissa Tempparit-Senjaksi, hän nauraa.

Senja tunnustaa, että ohjelman suosio tuli hänelle yllätyksenä. Kukaan ei osannut etukäteen arvioida, miten hyvin maailmalla todella suosittu, mutta suomalaisille verrattain vieras formaatti toimisi Suomessa. Jälkikäteen voidaan todeta, että se toimi. Siitä todisteena toimii pian käynnistyvä toinen tuotantokausi.

– Olin itsekin katsonut paljon ohjelman brittiversiota. Silloin mietin, että jos tämä formaatti joskus tulee Suomeen, niin menen. Silti vähän epäröin, mutta lopulta totesin, että se on nyt tai ei koskaan, Senja valottaa syitään lähteä mukaan ohjelmaan.Yksi Love Islandin erityispiirteistä on, että katsojat voivat reaaliaikaisesti vaikuttaa siihen, mitä kilpailijoille tapahtuu. Senja sai tuntea tämän nahoissaan useampaan otteeseen. Huonosta itsetunnostaan ohjelmassa avautunut Senja myöntää, että katsojilta saatu karu palaute tuntui pahalta.

– Tein sen virheen, että luin paljon keskustelupalstoja. Siellä oli haukuttu kaikki mun huulia ja hampaita myöten. Jodel ei ollut edes pahin, vaan hirveimmät kommentit olivat vauvapalstalla, Senja paljastaa.

Senjan taival Love Islandilla ei ollut helpoimmasta päästä. Hänen matkansa ehti jo kertaalleen päättyä, mutta yleisöäänestyksen seurauksena hän palasi monien yllätykseksi takaisin Espanjassa sijaitsevaan villaan.Senja ehti myös särkeä sydämensä ohjelmassa, kun eräs talon sinkkunaisista valitsi parikseen miehen, johon myös hän oli palavasti ihastunut. Kyseinen pariskunta on edelleen yhdessä, mutta Senja lähti Love Islandista lopulta kotimatkalle ilman rakkautta.

– Yllätyin itsekin, miten vahvasti reagoin siihen, kun Veera vei Jannen minulta. Näin jälkikäteen ajateltuna en välttämättä ollut edes niin ihastunut. Se oli varmaan vaan se kupla, mikä siellä on. Ei kukaan niistä miehistä olisi ollut minulle se oikea, Senja analysoi villan tapahtumia vuotta myöhemmin.


Senjaa on koeteltu rakkaudessa myös television ulkopuolella. Viisi vuotta sinkkuna viihtyneen naisen edellinen parisuhde kesti seitsemän vuotta, mutta päättyi toisen osapuolen uskottomuuteen. Senja myöntää, että Love Islandin tapahtumat repivät uudelleen auki viiden vuoden takaisia haavoja.

– Uskon, että reaktioni johtui aika pitkälti edellisestä suhteestani. Se päättyi siihen, kun toinen nainen tuli mukaan kuvioihin. Ne tunteet tulivat sitten ohjelmassa vahvasti pintaan. Mietin, että taasko mulle käy näin, että mies löytää jonkun paremman.

– Ohjelman jälkeen mulla on ollut useampia pidempiä juttuja tässä välissä, mutta niissäkin mulle on lopulta käynyt tosi huonosti. Oon ollut todella epäonnekas rakkaudessa, Senja naurahtaa.Kaikesta huolimatta Love Islandille lähtö ei kaduta Senjaa. Hän haaveilee edelleen rakkaudesta, mutta ei ota paineita oikean kumppanin löytymisestä. Senja uskoo ”sen oikean” osuvan kohdalle, kun sen aika on. Ohjelmasta löytyneisiin ystäviin, Pauliinaan ja Alexiinaan hän pitää edelleen yhteyttä.

– Jos yhden neuvon saisin uusille kilpailijoille antaa, niin nauttikaa joka hetkestä, sillä ikinä ei voi tietää, koska tulee lähtö. Ja aina kannattaa olla oma itsensä ja tehdä miten hyvältä tuntuu, ihan sama, mitä siitä seuraa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt