Elokuvatuottaja Markus Selinin elämästä ilmestyy kirja – uutuusteosta kuvaillaan harvinaisen rehelliseksi: ”Pysytään totuudessa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Elokuvatuottaja Markus Selinin elämästä ilmestyy kirja – uutuusteosta kuvaillaan harvinaisen rehelliseksi: ”Pysytään totuudessa”

Elokuvatuottaja Markus Selinin elämästä on kirjoitettu kirja. Perustuu tositapahtumiin -niminen teos julkaistaan syyskuussa.

Elokuvatuottaja Markus Selinin elämästä kertova kirja ilmestyy syyskuussa.

15.8.2019 13:25

Elokuvatuottaja Markus Selinin, 59, vaiherikas elämä saadaan kansien väliin syksyllä, kun toimittaja Veli-Pekka Lehtosen kirjoittama elämänkertakirja Markus Selin – Perustuu tositapahtumiin julkaistaan 26. syyskuuta 2019.

Kirjaa on työstetty Selinin ja Lehtosen toimesta yli kahden vuoden ajan. sen on kerrottu noudattavan Selinin tuttua suorapuheisuuden filosofiaa.

– Veli-Pekka kysyi kiinnostustani tähän ja lupasin miettiä asiaa. Yön yli nukuttuani vastasin, etten ole koskaan ajatellut asiaa, mutta mikäs siinä, jos tehdään kunnolla ja puhutaan suoraan, Selin kertoo idean synnystä tiedotteessaan.

– Kirja sisältää hajanaisia tuntemuksia ja kokemuksia elämäni varrelta sillä periaatteella, että pysytään totuudessa.

Elokuvatuottaja Markus Selinin elämästä kertova kirja ilmestyy syyskuussa.

Perustuu tositapahtumiin -elämänkertateos kertoo Selinin uran alkuvaiheista ja miehen matkasta yhdeksi Suomen johtavista elokuvatuottajista. Kirjassa käsitellään myös Solar Filmsin kehittymistä ja nousua Suomen johtavaksi elokuva- ja tv-alan yhtiöksi.

– Vasta kirjaa tehdessä ymmärsin todella, miten monessa Selin on ollut ja on mukana, ja kuinka isolla kädellä hän on muuttanut suomalaista viihdettä ja kulttuurielämää liikemiehenä ja ideoijana muutenkin kuin elokuvan osalta, kirjailija Lehtonen kertoo kirjan tiedotteessa.

Kirjassa kuullaan monien julkisuudesta tuttujen henkilöiden, kuten Renny Harlinin, Jasper Pääkkösen, Rita Tainolan, Tiina Lymin sekä Solarin toimitusjohtaja Jukka Hellen ja Selinin veli Akken ajatuksia miehestä.

– Veli-Pekka Lehtosen kirjoittamassa elämäkerrassa Selin päästää lukijat aivan poikkeuksellisella tavalla kurkistamaan kulissien taakse, maailmaan, jonka harva tuntee. Tammelle on ilo ja kunnia saada julkaista tämä teos, toteaa puolestaan kirjan kustantaneen Tammen kustannuspäällikkö Markku Aalto.

Kirjaa on kuvailtu rehelliseksi ja avoimeksi.

Selin perusti Solar Filmsin vuonna 1995 yhdessä elokuvaohjaaja Antti J. Jokisen ja Taina Saikkosen kanssa. Hän toimii Solarin elokuvien vastaavana tuottajana. Yhtiön tuottamia elokuvia ovat muun muassa Vares-, Risto Räppääjä-, Luokkakokous-elokuvat, kuten myös kriitiköiden ylistämät teokset Puhdistus ja Kätilö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?