Maria Kuusiluoma, 49, on elämänsä kunnossa – kahden lapsen äiti juoksee 50 kilometria viikossa ja pyöräilee kaksi tuntia joka näytöksen jälkeen

Julkaistu:

Näyttelijä Maria Kuusiluoma on huippukunnossa ja mahtuu yhä rippijuhliensa kansallispukuun.
Tänä syksynä näyttelijä Maria Kuusiluoma viettää 25-vuotistaiteilijajuhlaa. Kuusiluoma nähdään syksyllä Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä Anton Tšehovin näytelmässä Lokki. Näytelmän ohjaa Anne Rautiainen.

Klassikkonäytelmässä kaikki rakastavat kiihkeästi mutta vääriä ihmisiä.

– Ihminen muuttuu näkyväksi vasta rakkaudesta, Kuusiluoma sanoo.

– Miten käy ihmiselle, joka ei koskaan saa rakkautta, hän pohtii.


Rakastaminen antaa Kuusiluoman mukaan valtavasti elämänvoimaa. Kahden kouluikäisen lapsen äitinä hän on miettinyt paljon ihmisen perustarvetta tulla nähdyksi ja hyväksytyksi omana itsenään.

49-vuotias Kuusiluoma kääntää katseet. Hän on huippukunnossa ja himoliikkuja, triathlonisti.

– Tänä aamuna heräsin kovaan sateeseen ja ajattelin, että lähden juoksemaan vaikka kumisaappaissa, Kuusiluoma sanoo ja kertoo pinkoneensa aamulla kahdeksan kilometriä.

Viikossa hän juoksee helposti 50 kilometriä. Vartalo pysyy timmissä kunnossa kasviksilla.

– Jos huvittaa, syön pullaa, mutta sokerit eivät yleensä kuulu elämään, hän kertoo.

– Perisyntini on tuore leipä ja voi.


Liikuntaan Kuusiluoma puristaa ajan vaikka yömyöhällä.

– Näytösten jälkeen menen spinning-saliin ja pyöräilen kaksi tuntia.

– Mahdun yhä kansallispukuun, joka minulla oli omissa rippijuhlissa.

Kansallisteatterin syyskaudella 2019 nähdään rakastettuja klassikoita sekä uudempaa tuotantoa.

Syksyn tapaus 2019 on Yuval Noah Hararin bestseller -teokseen pohjautuva Sapiens, luontodokumentti ihmisestä. Suurella näyttämöllä nähtävän näytelmän ohjauksesta ja koreografiasta vastaavat Anni Klein ja Jarkko Partanen.


Suurella näyttämöllä esitetään myös Arthur Millerin kirjoittama klassikko Kauppamatkustajan kuolema. Näytelmän ohjaa Mika Myllyaho. Rooleissa näyttelevät muun muassa Jukka-Pekka Palo, Hannu-Pekka Björkman ja Aku Hirviniemi.

– 1900-luvulla kirjoitetuissa näytelmissä on kaksi klassikkoa, näyttelijä Jukka-Pekka Palo kertoi Kansallisteatterin syysinfossa.

– Toinen on Samuel Beckettin Huomenna hän tulee ja toinen on Kauppamatkustajan kuolema. Nämä tulevat jäämään maailman näytelmäkirjallisuuden historiaan.