Nyt puhuu pahoinpitelystä tuomittu Asap Rocky: paljastaa mielipiteensä oikeuden päätöksestä Instagramissa

Julkaistu:

Asap Rocky kiittää fanejaan saamastaan tuesta Instagramissa.
Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rocky, oikealta nimeltään Rakim Mayers, tuomittiin keskiviikkona Tukholman käräjäoikeudessa pahoinpitelystä ehdolliseen vankeuteen.

Pahoinpitely tapahtui kesäkuun viimeisenä päivänä Tukholmassa. Uhrina oli 19-vuotias mies.

Räppäri on kommentoinut nyt ensimmäistä kertaa ehdollista vankeustuomiota Instagramissa. Räppäri kirjoittaa olevansa tuomioon pettynyt, mutta samalla hän kiittää fanejaan saamistaan kannustusviesteistä.

– Olen tietenkin pettynyt tuomioon. Haluan kiittää jälleen fanejani, ystäviäni ja kaikki, jotka tukivat minua näinä vaikeina aikoina. Jatkan eteenpäin. Kiitos tiimilleni, managerilleni, asianajajilleni, levy-yhtiölleni ja kaikki, jotka tukivat oikeutta, hän kirjoittaa.
Tuomio ei näillä näkymin vaikuta juurikaan räppärin elämään, sillä hän ei todennäköisesti tule viettämään pitkiä aikoja Ruotsissa, jolloin hän voisi rikkoa ehdollisen tuomion ehtoja.

Räppärin lisäksi ehdollisen tuomion sai myös kaksi hänen tuttavaansa, jotka olivat osallisina pahoinpitelyssä.

Koko kolmikko määrättiin maksamaan pahoinpitelyn uhrille yhteensä 12 500 kruunua eli noin 1 160 euroa korvauksia kivusta ja särystä. Sakkoja he eivät saaneet, sillä Mayers ja kaksi muuta tuomittua ehtivät viettää 31 päivää tutkintavankeudessa.

Ehdollisessa tuomiossa tekijä tuomitaan ehdolliseen vankeusrangaistukseen, mikä tarkoittaa sitä, että rangaistuksen täytäntöönpanoa lykätään koeajaksi. Ruotsissa ehdollisen tuomion pituus on kaksi vuotta.

Tuomioistuimen lausunnon mukaan kyse ei ollut itsepuolustuksesta. Tuomioistuin perustaa tuomionsa kahden silminnäkijän todistuksiin. Niiden perusteella tilannetta ei edeltänyt mikään sellainen, mikä olisi voinut antaa syytetyille oikeuden käyttää väkivaltaa.


Tuomioistuin totesi, että kolmikko oli potkinut ja lyönyt uhria. Aiemmin väitettiin, että pahoinpitelyyn olisi käytetty myös lasipulloa, mutta sellaisesta ei ei kuitenkaan ollut todisteita.

Käräjäoikeuden tuomari totesi tuomionluvun jälkeen pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että 19-vuotias uhri on itse kertonut, että hänessä olleet viiltohaavat ovat voineet tulla hänelle jo aiemmin illalla tai vasta pahoinpitelyn jälkeen.

Tuomiosta voi valittaa, ja mahdollinen valitus on tehtävä seuraavien kolmen viikon aikana.

Mayersin asianajaja Slobodan Jovovic kertoi Uppsalassa pidetyssä toisessa tiedotustilaisuudessa, että räppäri on pettynyt saamaansa tuomioon.

– Olimme toivoneet vapauttavaa tuomiota, Jovivic totesi.

Asianajaja kertoi, ettei ole vielä keskustellut Mayersin kanssa, mutta he ovat kommunikoineet tekstiviestien välityksellä.
He eivät ole vielä päättäneet, että valittavatko he tuomiosta.

– Meidän on sulateltava tätä tilannetta. Tällainen päätös on parasta tehdä rauhoittuneena.


Jovovic kuitenkin uskoo, että jos tuomiosta valitetaan, niin heillä olisi hyvät mahdollisuudet saada tuomio kumottua.

Asianajaja on täysin varma siitä, että räppäri tulee vielä joskus palaamaan Ruotsiin. Nähtäväksi jää, saapuuko Asap Rocky tällä viikolla Suomeen, sillä miehen on määrä esiintyä Tampereella järjestettävässä Blocfestissä tulevana viikonloppuna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt