Äiti törsäsi omaisuuden Mia-tyttärensä, 10, tekoripsiin ja suihkurusketukseen – pikkutyttö on kiertänyt lasten missikisoja jo vuosikausia

Julkaistu:

missimittelö
10-vuotias Mia osallistui ensimmäiseen kauneuskilpailuun 6-vuotiaana.
Lou Handy, 37, on käyttänyt yli 12 000 euroa 10-vuotiaan tyttärensä kauneuskilpailuharrastukseen, uutisoi The Sun.

Lou on käyttänyt tuhansia euroja tyttärensä kilpailuasuihin, tekoripsiin ja suihkurusketukseen. Kisoihin valmistautumisen lisäksi myös matkustaminen ja majoittuminen eri puolilla maailmaa nostavat kuluja.

Britanniasta kotoisin oleva Mia on kilpaillut kauneuskilpailussa 6-vuotiaasta. Lou-äidin mukaan kilpailut ovat vahvistaneet tyttären itsetuntoa sen jälkeen, kun Mialla kolme vuotta sitten diagnosoitiin epilepsia.

Mia voitti hiljattain International Junior Miss US pre-teen -tittelin. Kisamatkat Floridaan, Pariisiin ja Texasiin maksoivat tarjoilijana työskentelevälle Loulle 3700 euroa.

Lapsen kauneuskilpailuharrastusta kritisoidaan välillä kovin sanoin. Loulle on esimerkiksi sanottu, että on ”ällöttävää” antaa tyttären käyttää kosmetiikkaa ja käyttää itseruskettavaa.

– Yli neljässä vuodessa kaikki kulut Mian matkoista, asuista ja hotelleista tekoripsiin ylittävät 12 000 euroa, Lou kertoi lehdelle.

– Ihmiset kuvittelevat, että puemme lapsemme 25-vuotiaaksi malleiksi ja heitä arvostellaan vain ulkonäkönsä perusteella.


Loun mukaan hänen ystävänsä pitävät häntä hulluna, kun hän antaa tyttärensä osallistua kauneuskilpailuihin.

Loun mielestä kauneuskilpailuihin valmistautuminen opettaa Mialle paljon, sillä kisoihin treenaaminen vaatii kovaa työtä.

– Valmistautuessaan kisoihin hän harjoittelee kävelyään 20 minuuttia joka päivä. Hän myös harjoittelee haastatteluosuuteen, joka on tärkeä taito elämässä, Lou sanoi.

– Kun hänellä vanhempana on työhaastatteluita, hän pärjää paremmin kuin muut.

Lasten kauneuskilpailuita kritisoiville äidillä on sana sanottavana.

– Jos et sanoisi sitä päin naamaa, älä kirjoita sitä internetiin.

– Ihmiset luulevat, että sosiaalinen media on maaginen paikka, jossa teoilla ei ole seurauksia. Ihmisten täytyy ymmärtää, että Mia on 10-vuotias. Hän on riittävän vanha katsoakseen puhelimestani kommentteja.

Loulla on Mia-tyttären lisäksi kaksi poikaa: 14-vuotias Charlton ja 17-vuotias Arthur. Loun ystävät ovatkin sanoneet, että on aivan hullua käyttää niin paljon aikaa ja rahaa tyttären kauneuskilpailuihin, kun naisella on muitakin lapsia.


Lou kuitenkin näkee kauneuskilpailut sijoituksena Mian tulevaisuuteen ja on onnellinen siitä, että tytär voi kilpailla myös jatkossa.

Muut lapset koulussa ovat Loun mukaan piikitelleet Miaa harrastuksesta. Tytölle on esimerkiksi tultu sanomaan, että luuleeko hän olevansa kuningatar.

– Hän vähät välittää siitä. Hän tekee todella paljon töitä ja hänellä on terveet arvot – hänellä on kunnianhimoa, Lou ylisti tytärtään.

– Hän rakastaa kilpailemista ja minusta on mahtavaa olla mukana siinä. Jos hän päättäisi, että nyt riittää, myisimme mekot pois ja keksisimme jotain muuta, Lou pohti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt