Isac Elliot, 18, tekee kansainvälistä läpimurtoa – pääsi samaan talliin maailmantähtien kanssa: huippusopimusta edelsi ovela operaatio

Julkaistu:

Isac Elliot on solminut kansainvälisesti merkittävät levytys- ja managerisopimukset. Laulaja kertoo IS:n haastattelussa, että sopimuksia edelsi ovela peliliike.
Isac Elliot, 18, katkaisee tällä viikolla yli puolentoista vuoden hiljaisuuden ja julkaisee uutta musiikkia. Perjantaina suoratoistopalveluihin ilmestyy kappale Waiting Game.

Biisi aloittaa uuden vaiheen Isac Elliotin uralla, sillä Waiting Game julkaistaan ensimmäisenä osoituksena uudesta levytyssopimuksesta. Jatkossa suomalainen poplaulaja levyttää Polydor/Island -levymerkille, joka toimii osana levy-yhtiöjätti Universal Musicin Saksan toimistoa.
Elliot on Polydor/Islandille Euroopan prioriteettiartisti. Tämä tarkoittaa sitä, että hän tulee saamaan julkaisuilleen tehokkaimman mahdollisen tuen levy-yhtiöltä.


Isac Elliot on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut artisti, sillä hänen ensimmäiset kappaleensa julkaistiin laulajan ollessa vain 12-vuotias!

Suuren luokan kansainväliseen läpimurtoon on kohdistettu Suomessa toiveita jo muutaman vuoden ajan, mutta nyt saattaa todella alkaa tapahtua, sillä vaikutusvaltaisen levy-yhtiön lisäksi Elliotin uraa vauhdittavat sopimukset englantilaisen manageritoimiston sekä keikkamyyjän kanssa.

Suomalaisittain menestystä on ollut jo tähän mennessä mukavasti, sillä kulta-, platina- ja multiplatinalevyjä Isac Elliot on vastaanottanut kaikista Pohjoismaista.

Mutta nyt solmittuihin sopimuksiin pääseminen oli seurausta persoonallisesta lanseerauskampanjasta, joka vei suomalaislaulajan katusoittajaksi Kreikkaan ja Kroatiaan.


Kesällä 2018 Isac Elliotilla ei ollut voimassa olevaa levytyssopimusta. Edellinen kumppani Sony Music Finland olisi halunnut jatkaa lupauksensa kanssa, mutta tämä tunsi olevansa valmis sopimukseen suoraan ulkomaisen levy-yhtiön kanssa.

– Päätimme lähteä sitten omalla kustannuksella ja Music Finlandilla saadulla tuella katusoittajiksi, laulaja kertoo IS:lle.

– Valitsimme paikat sen mukaan, missä minulla oli seuraajia – siis ilman, että olin näissä maissa koskaan käynytkään.

Satunnaista huomiota on tullut sieltä täältä, jopa Yhdysvalloista, jonne laulaja pääsi esiintymään NBC-kanavan maineikkaaseen aamuohjelmaan Today Show’hun.

Mutta muun muassa Kreikassa, Kroatiassa, Puolassa, Turkissa ja Itävallassa tuntui olevan faneja ilman että juuri näihin maihin on koskaan varsinaisesti kohdistettu mitään Isac Elliot -markkinointia.


Nyt kohdistettiin. Isac Elliot matkusti ensin Ateenaan. Hän ilmoitti esiintyvänsä kadulla säestäjän kanssa. Oma videokuvaaja taltioi esiintymiset – ja sen, että yleisöksi löytyi sosiaalisen median kutsulla paikallista väkeä runsaasti.

Kun vastaanotto oli hysteeristä ja Isac Elliot pyydettiin jopa isoille kreikkalaisille festivaaleille esiintymään, ilmiöstä innostuivat huippuluokan eurooppalaiset levy-yhtiöt ja manageritoimistot.

Kiinnostuksesta Isac Elliotia kohtaan kertoo se, että nuorta artistia houkuttelivat talleihinsa isojen levy-yhtiöjättien toimitusjohtajat – henkilökohtaisesti.

– Mikäs siinä. Sain syödä monta hyvää ateriaa, Isac Elliot naurahtaa.

Isac Elliot korostaa, että hänen taiteellista vapauttaan ei myyty. Hän saa tehdä edelleen musiikkia kenen kanssa haluaa – ja toistaiseksi mieluisimpia kumppaneita ovat olleet suomalaiset biisitekijät ja tuottajat.

– Sekä saksalainen levy-yhtiö että englantilainen management ovat olleet innoissaan suomalaisista kappaleista.


Waiting Gamen ovat kirjoittaneet Kalle Lindroth ja Tiina Vainikainen sekä tuottajaduo Jaron & Istala. Myös laulajan oma osuus laulunkirjoittajana on nousussa.

– Olen tässä puolentoista vuoden aikana ollut mukana kirjoittamassa sataa biisiä. Niistä nyt noin kymmenen on valittu julkaistaviksi. En ole enää pelkästään laulaja ja esittäjä, vaan tekijä. Se on ollut tavoitteenikin, Isac Elliot sanoo.

Toinen uusi kappale saataneen ulos ennen joulua. Tämä tietää Isac Elliotille kiireitä. Uudet yhteistyökumppanit pistävät laulajan liikkeelle.

Erityisesti hän ihmettelee management-yhtiö First Accessin tehokkuutta. Firma on saanut mainetta hoitamalla läpimurron muun muassa Ellie Gouldingille, Zayn Malikille sekä Rita Oralle, Isac Elliotin manageri Sarah Stennett oli viime vuonna musiikkimedia Billboardin vaikutusvaltaisimpien ihmisten listalla.

– Olin heidän kanssaan Pariisin ja Berliinin muotiviikoilla sekä Cannes Lion -tapahtumassa esiintymässä, laulaja aloittaa.

– Ja kun menimme niissä johonkin tilaisuuteen, neljä tämän managementin naista alkoi ryntäillä ympäri huonetta ja houkutella ihmisiä tapaamaan minua.


Kotikieltään ruotsia, englantia ja nykyisin myös sujuvaa suomea puhuva Isac Elliot on saanut uusilta yhteistyökumppaneiltaan kiitosta siitä, että hän on jo ”valmis”. Harvoin heille ajautuu 18-vuotiasta artistia, joka on levyttänyt, esiintynyt ja markkinoinut itseään kolmanneksen elämästään.

Nuoresta pojasta on kasvanut nuori mies, ja niinpä Isac Elliotia markkinoidaan jatkossa ihan vain popartistina kaikille pop-musiikin ystäville – enää hän ei ole ennen kaikkea teiniyleisölle suunnattu vertaislaulaja.

– Loppujen lopuksi olen töissä faneillani. Jos uudet biisit eivät kelpaa heille, ei sillä ole mitään väliä mihin olen sopimukset tehnyt ja kenen kanssa, Isac Elliot sanoo.

Isac Elliotin uusi kappale Waiting Game julkaistaan ensi perjantaina 16. elokuuta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt