Asap Rocky tuomittiin Tukholmassa ehdolliseen vankeuteen

rac

Julkaistu:

Asap Rocky tuomittiin ehdolliseen vankeuteen.
Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rocky tuomittiin Tukholmassa pahoinpitelystä ehdolliseen vankeuteen. Ehdollisen tuomion sai myös kaksi muuta artistin seurueen jäsentä, jotka olivat osallisina tukholmalaisnuoren pahoinpitelyssä.

Ehdollinen vankeus ei tarkoita sitä, että Asap Rocky, joka oikealta nimeltään on Rakim Mayers joutuu vankilaan. Kun tekijä tuomitaan ehdolliseen vankeusrangaistukseen, tarkoittaa se, että rangaistuksen täytäntöönpanoa lykätään koeajaksi.

Ruotsissa ehdollisen tuomion pituus on aina kaksi vuotta.

Asap Rocky ja kaksi muuta seurueen jäsentä tuomittiin myös maksamaan vahingonkorvauksia.

19-vuotias uhri saa tuomituilta vahingonkorvauksina yhteensä 12 500 kruunua, joka vastaa noin 1160 euroa. Syyttäjän vaatima vahingonkorvaussumma oli noin 14 000 euroa.

Tuomittujen tulee korvata myös uhrin oikeudenkäyntikulut.

Sakkorangaistusta ei tuomittu, sillä Asap Rocky ja kaksi muuta tuomittua ehtivät viettää 31 päivää tutkintavankeudessa.

Tuomioistuin katsoi, ettei pahoinpitelyssä ollut kyse itsepuolustuksesta. Asap Rocky ja kaksi muuta seurueen jäsentä löivät ja potkivat uhriaan, mutta lasipullon käyttöä pahoinpitelyssä ei katsottu todistetuksi.

Ehdollisen vankeustuomiolla on tuskin juurikaan vaikutusta Yhdysvalloissa asuvan Asap Rockyn elämään, sillä räppäri tuskin viettää aikaansa Ruotsissa, missä hän voisi rikkoa ehdollista vankeustuomiotaan.

Valitusaika tuomiosta on kolme viikkoa.

Asap Rockyn on määrä esiintyä Tampereella järjestettävässä Blockfestissä tänä viikonloppuna.