Red Bull Mäkiauto GP 2019 -kilpailu Helsingissä – selostajana Matti Kyllönen

Julkaistu: , Päivitetty:

rac
mäkiauto
Aivan omituisia ja omaperäisiä autoja ja kunnon show’ta, kun ISTV näytti suorana lähetyksenä Helsingin suuren Mäkiauto GP:n lauantaina 17.8.2019 kello 12.25.
Red Bull Mäkiauto GP 2019 Helsinki on hyvän tuulen yleisötapahtuma, jossa noin 70 kilpailutiimiä pääsi esittelemään kuukausien uurastuksensa tuloksia eli itse tehtyjä mäkiautojaan.
  • ISTV:n lähetyksen tallenne aukeaa tämän artikkelin yllä olevaan videoruutuun.
Kysymys oli toki kilpailusta, mutta siinä tylsyys ja nopeus eivät ole valttia. Pisteytyksestä nimittäin kaksi kolmasosaa tuli projektin luovuudesta, teknisestä toteutuksesta ja alkushow’sta ja yksi kolmasosa laskuun käytetystä ajasta.

Koko perheen ilmaistapahtuma järjestettiin Helsingin Tähtitorninmäellä lauantaina 17.8.2019. Tapahtuman aikataulu oli seuraava:
  • Klo 11:00 Varikkoalue auki yleisölle
  • Klo 12.30 Tiimiparaati, tiimit marssivat kisaradan alas ilman autoja
  • Klo 13.00 Autot radalle
  • Klo 16.00 Palkintojen jako
Alla on kuva tapahtuma-alueen kartasta.


Kisassa oli siis kolme elementtiä, joiden mukaan pisteet annetaan.
  • Katsastus: Kaikki autot katsastetaan ennen kilpailua. Katsastuksessa tarkistetaan, että autot ovat sääntöjen mukaiset (mm. toimivat jarrut, enimmäispaino ym.) ja annetaan pisteet autojen ulkonäöstä ja teknisestä laadusta.
  • Lähtöshow: Kullakin tiimillä on lähtölavalla noin puoli minuuttia aikaa esittää alkushow’nsa, joka liittyy auton teemaan. Tuomaritornissa olevat tuomarit antavat show’lle pisteet nostamalla numerokyltit kaiken kansan näkyville.
  • Kisa-aika: Tiimit saavat antaa autoilleen vauhtia lähtölinjalle asti. Sen jälkeen kaikki on kuskista kiinni. Noin 300 metrin mittaisella radalla on saavutettu jopa 40 km/h:n nopeus aiempina vuosina. Kellot pysähtyvät, kun auto – kuljettajan pitää olla kyydissä – on ylittänyt maaliviivan. Lähtöviivan jälkeen autoa ei saa enää työntää.
Arvovaltaisesta tuomaristosta vain osa oli vuorollaan antamassa pisteistä, eli tuomarit vaihtuivat pitkin pitkää päivää. Tuomaristoon kuuluvat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, ralliautoilija Kalle Rovanperä, kokki Akseli Herlevi, taitoluistelija Emmi Peltonen, Jere Marttila ja Leo Hakanen Stereo-yhtyeestä, laulaja ja lauluntekijä Benjamin Peltonen, breakdance-ammattilainen Johannes ”Hatsolo” Hattunen ja somepersoona Karoliina Tuominen.

Tapahtuman juonsivat paikalla radio- ja TV-juontaja Kristiina Komulainen ja lumilautailija Eero Ettala.

ISTV:n lähetyksen selostavat legendaarinen formulaääni Matti Kyllönen ja Ilta-Sanomien kokenut toimittaja ja juontaja Katri Utula. ”Varikkotoimittajana” on ISTV:n toimittaja Miikka Varila.
Ilta-Sanomat oli tapahtumassa muutenkin näkyvästi mukana. Yksi näkyvyyselementti on kisaan osallistunut IS:n kummitiimi, Mörkö Racing Team Kirkkonummelta.
Ilta-Sanomat esitteli joitakin muitakin tiimejä ennakkoon. Kaikki Mäkiauto GP:hen liittyvät artikkelit löydät osoitteesta is.fi/aihe/makiauto.

Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä (Red Bull).
  • Artikkelia päivitetty 18.8. klo 16:10 ISTV:n lähetyksen tallenteen lisäyksellä.