Eronnut Lotta Hintsa otti tyttönimensä takaisin – puhuu suunsa puhtaaksi suhdeväitteistä - Viihde - Ilta-Sanomat

Eronnut Lotta Hintsa otti tyttönimensä takaisin – puhuu suunsa puhtaaksi suhdeväitteistä

Lotta kiipesi yli seitsemään kilometriin pakistanilaisella Gasherbrum II eli K4-vuorella.

Julkaistu: 13.8.2019 19:55

Kahden kuukauden kiipeilyreissu oli terapeuttinen.

Tyttönimen takaisin ottaminen tuntui luontevalta, kertoo sometähti ja ex-missi Lotta Hintsa. Hän ehti olla nimeltään Näkyvä kolmen vuoden päivät.

– Tämä oli selkeä juttu. Perhe on minulle niin tärkeä, ja nimi tuntuu omalta ja yhdistää omaan perheeseen.

– Hirveän montaa kertaa ei ole tarvinnut vielä kirjoittaa nimeä, mutta kyllä se ihan hyvin on sujunut.

Lotta julkaisi Instagramissa tiedon avioerosta kesäkuun lopulla. Häitä Kristian Näkyvän kanssa tanssittiin kesällä 2016 Vanajanlinnassa. Kahdeksasta yhteisestä vuodesta valtaosa kului etäsuhteessa, sillä Kristian jääkiekkoilee Ruotsissa SHL-liigassa.

Häitä tanssittiin isosti kesäkuussa 2016.

Takana pitkä kiipeilymatka

Nyt Lotta on juuri palannut kahden kuukauden kiipeilyreissulta Pakistanista. Hän nousi yli seitsemään kilometriin Gasherbrum II -vuorella valmentajansa ja kiipeilyparinsa Don Bowien kanssa. Huiputtaminen jäi väliin, mutta tunnelmat reissun jälkeen ovat mahtavat.

Hän kertoo, että kiipeileminen on terapeuttista: ei ehdi juuri keskittyä kuin elossa pysymiseen.

– Mutta pahinta on se odottaminen. Ykkösleirissä sai poistua teltasta vain teltan viereen pissille, tie oli niin huonossa kunnossa. Käytännössä vain makasi teltassa monta päivää. Se käy jossain kohtaa psyykeen päälle.

Puoliammattimainen vuorikiipeily kiinnostaa, Lotta kertoo.

Aikaa oli jutella, pelata korttia ja plärätä puhelinta. Verkko ei toiminut.

– Joillain oli tabletilla kirjoja mukana ja kännykässä leffoja.

– Mulla reppu painoi 17–25 kiloa, mikä on aika lailla 40–50 prosenttia omasta painosta, niin siihen ei halua mitään ylimääräisiä kirjoja.

Tiukka treeniohjelma pitää kiireisenä

Kiipeilyyn hurahtanut Lotta treenaa viikossa vähintään 20 tuntia. Valtaosa treenistä keskittyy peruskestävyyteen. Don Bowie on luonut tarkan treenisuunnitelman, johon sisältyy päivä päivältä rankempia intervallitreenejä.

Treeneissä menee yleensä neljästä kuuteen tuntia.

Huhuja kaksikon lämmenneistä väleistä on esiintynyt.

– Huhuissa ei ole mitään perää. Itse en kyllä haluaisi seurustella kiipeilijän kanssa, vaikka tiedän että se on huono asia itselleni, hän nauraa.

– Kyseessä on aikamoiset riskit. En suosittele kenellekään. Olemme puhuneet tästä aiheesta aika paljon. Meidän perheellä on pala kurkussa ihan päivittäin ja kun palaan, reaktiot ovat aina että ihanaa, kun olet hengissä.

Päivitetty 14.8. klo 10.35 Lotta korjasi lausuntoaan repun painosta: toisin kuin jutussa ensin luki, reppu saattoi painaa jopa 25 kiloa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?