Raju väite: ex-potilaat paljastavat karmaisevan totuuden Dr. Philistä – tienannut jättiomaisuuden hyvin kyseenalaisin keinoin - Viihde - Ilta-Sanomat

Raju väite: ex-potilaat paljastavat karmaisevan totuuden Dr. Philistä – tienannut jättiomaisuuden hyvin kyseenalaisin keinoin

Tv-psykologi Dr. Phil on jälleen joutunut myrskyn keskelle ohjelmansa takia.

Dr. Philin maine lupsakkana ja empaattisena tv-tohtorina on jälleen uhattuna, sillä hänen entinen potilaansa on haastanut miehen oikeuteen.

13.8.2019 18:00

Tv-tähti ja psykologi Phil McGraw, 68, on juontanut omaa nimeään kantavaa keskusteluohjelmaa jo vuodesta 2002 lähtien. Dr. Phil ohjelmineen on jo vuosikausia ollut hyvin kiistelty hahmo, ja nyt hän on jälleen joutunut kohun keskelle.

Page Six -lehti ja The Blast -sivusto kertovat, että ohjelmassa vuosina 2010, 2011, 2014 ja 2017 esiintynyt vieras, Josie Goldberg, on haastanut Dr. Philin oikeuteen. The Blast on saanut haltuunsa oikeuden asiakirjat, joissa Goldberg vaatii maksamattomia palkkioita. Goldberg syyttää Dr. Philin nöyryyttäneen häntä ohjelmassa, ja myös tv-psykologin vaimon Robin McGraw’n käyttäytyneen törkeästi häntä kohtaan kuvauksissa.

Ohjelmalla on Goldbergin mukaan ollut tuhoisa vaikutus hänen elämäänsä ja hän on menettänyt töitä ohjelmassa esiintymisen jälkeen.

Dr. Phil on tahkonnut tv-ohjelmallaan ja kirjoillaan valtavan omaisuuden. Forbes-lehti arvioi, että tv-tohtori tienaa vuodessa yli 95 miljoonaa euroa. Omaisuus on kuitenkin tullut monien mielestä hyvin kyseenalaisin keinoin.

Raahattiin lavalle sekavana

Vuonna 2018 entinen Selviytyjät-kilpailija Todd Herzog esitti julkisuudessa rajuja syytteitä Dr. Philistä ja tavasta, jolla hän ohjelmaansa tekee.

Herzog kävi ohjelmassa vuonna 2013 hakemassa apua alkoholiongelmaansa. Herzog kertoi löytäneensä kuvauspaikan pukuhuoneestaan pullon vodkaa, jota vakavan alkoholiongelman kanssa kamppaileva saapunut mies ei voinut vastustaa.

– Perheeni otti ohjelmaan yhteyttä, ja he tulivat tekemään väliintulon minulle heti. He tiesivät, että olin ollut Selviytyjissä, joten tapaukseni kiinnittäisi mediahuomiota. Niinhän se tekikin, Herzog kertoi vuonna 2018.

– Tulin studiolle selvänä. Olin kivuissani sen takia, mutta olin selvänä. Sitten he vievät minut pukuhuoneeseeni ja siellä oli kaksi litraa vodkaa. Ollessani yksin valvomatta huoneessa, join koko pullollisen, mies kertasi.

Vodkan juotuaan Herzog väitti, että hänelle annettiin Xanax-lääkettä, jota käytetään muun muassa ahdistuneisuuden ja masennuksen hoitoon.

– Seuraavaksi huomaan, että minua kannetaan lähetykseen.

Herzog ei ole ainoa, joka on kertonut kyseenalaisista tapahtumista. Myös monet vieraiden perheenjäsenet ovat kertoneet tarinoita, joissa haastateltavien terveys ja hyvinvointi ovat olleet vaakalaudalla ohjelman henkilökunnan toimien vuoksi.

Monet ovat kyseenalaistaneet onko Dr. Phil edes oikea psykologi. Väitteiden mukaan hänellä ei ole ollut psykologin lisenssiä moniin vuosiin, eikä hänellä ole ollut sitä ikinä Kaliforniassa, jossa hänen ohjelmaansa on kuvattu.

Monet Dr. Philin entisistä potilaista ovat syyttäneet miehen käyttäytyneen sopimattomasti ja epäammattimaisesti. RadarOnline-sivusto paljasti pari vuotta sitten asiakirjat, joiden mukaan Philip McGraw oli viranomaisraportin mukaan kosketellut opiskelijatyttöä sopimattomasti ja käyttänyt hyväksi tämän luottamusta.

Raportin mukaan päihdeongelmaiset vieraat vieroittuvat vuorokausia hotellihuoneissaan ennen kuvauksia. Tilanne sai vieraat etsimään laittomia päihteitä, joiden hankinnassa ohjelman henkilökunta oli jopa avuksi. Usein tilanteet myös taltioitiin ohjelmaa varten.

– Hän on hirviö ja kiusaaja, McGraw’ta syyttävä nainen kuvaili raportissa.

Myös kaksi muuta naispotilasta syyttivät kokeneensa Dr. Philin vastaanotolla 80-luvulla hirvittäviä asioita. Naisten mukaan tv-tohtori oli esitellyt heille sukupuolielimiään ja häirinneen heitä seksuaalisesti. Monet entisistä potilaista ovat kertoneet julkisuudessa traumatisoineen heidät ja aiheuttaneen heille pysyviä henkisiä vammoja.

Myös Dr. Philin entinen vaimo Debbie Higgins McCall kertoi karun tarinan hänen ja Philip McGrawn avioliitosta. Ex-vaimo kuvaili miehensä olleen sarjapettäjä, joka pelehti jatkuvasti vieraiden naisten kanssa.

– Kun viimein tenttasin häntä uskottomuudesta, niin hän ei kiistänyt mitään. Hän vakuutti, etteivät vieraat naiset vaikuttaisi mitenkään avioliittoomme. Hän käski minun kasvaa aikuiseksi, ja että näin se maailma pyörii, vaimo kertoi avioliitostaan Kansas City Star -lehdelle.

Dr. Philiä on syytetty vuosien saatossa hirvittävistä asioista, mutta toistaiseksi se ei ole hidastanut tv-psykologin tahtia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?