Kristiina Komulainen sai tarpeekseen nykyajan kulutustottumuksista – havainnollistaa ronskilla kikalla, miten niitä voi välttää

Julkaistu:

Kristiina Komulainen esittelee Instagramissa, kuinka saa pikkuvikaisen pyykkikoneen taas käyttökelpoiseksi.
Juontajana tunnettu Kristiina Komulainen avautuu nykyajan kulutuskeskeisyydestä Instagram-tilillään päivityksessä, joka herättänyt runsaasti keskustelua aiheesta. Komulainen kirjoittaa olevansa kyllästynyt kertakäyttötuotteisiin ja siihen, kuinka lyhyt elinkaari tuotteilla nykyään on.

– Olen kyllästynyt kertakäyttötuotteisiin ja itsekeskeiseen lyhyen tähtäimen voiton tavoitteluun ajassamme, Komulainen puhisee.

Hän kertoo seuraajilleen, kuinka hänen 4 vuotta sitten ostetusta pyykkikoneestaan hajosi osa, jonka takia luukkua ei nyt saa auki ilman ronskeja otteita. Se sijaan, että hän olisi ostanut uuden koneen tilalle, on Komulainen kehitellyt aivan oman kikan pyykkikoneen aukaisemiseen.

– Tämä on yhden naisen mielenilmaus kestävämmän maailman puolesta.

– Periaatteen vuoksi en osta uutta konetta yhden hajonneen tilpehöörin takia, Komulainen julistaa.

Hän demonstroi Instagramissa julkaisemallaan videolla, kuinka pikkuvikainen kodinkone saadaan käyttökuntoon. Videolla Komulainen kikkailee pyykkikoneen luukun auki puukolla.

Komulainen muistelee, kuinka hänen omat vanhempansa käyttivät edelleen 40 vuotta vanhaa imuria autotallissa. Laitteet tehtiin niin kestäväksi, että siirtyivät sukupolvelta toiselle. Nyt tilanne on aivan toinen, Komulainen toteaa.

– Ajat muuttuu ja tuotteiden elinkaari alkaa olla monessa kohtaa vitsi. Korjaaminen ei usein kannata tai se ei ole edes mahdollista. Lähes toimiva, on pakko vaihtaa uuteen. Bisnes se on semmonenkin bisnes, minkä ansiosta maailma hukkuu lopulta krääsään, hän kirjoittaa.


Komulaisen päivitys on innostanut ihmisiä kertomaan, kuinka vanhoja kodinkoneita heidän talouksistaan löytyy.

– Meillä kohta 40 vuotta vanha mikro ja keittiön yleiskone. Tilattu aikanaan Hobby Hallista. Phillipsin imuri yli 20 vuotta, pyykkikone ja kuivausrumpu yli 10 vuotta. Ja akka yli 60v, Komulaisen Instagramissa kirjoitetaan.

– Meillä on sähkövatkain jonka muistaakseni miehen äiti on ostanut vuonna -78 ja edelleen wörkkii, tärinä on kovempi käsissä kun uudemmissa, mutta hyvin se toimii.

Komulaisen Instagramissa monet jakavat myös omat vinkkinsä siihen, kuinka kodinkoneiden pikkuviat on saatu korjattua kotikonstein.

– Täällä samankaltainen osa hajonnut, edestä täytettävä kone vaan. Kengännauha nyt pujoteltu niin että siitä vetämällä saa auki, eräs Komulaisen someseuraaja kirjoittaa.
Onko sinulla vanhoja kodinkoneita, joita olet laittanut uuteen uskoon pidentääksesi niiden käyttöikää? Kerro ja kommentoi!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt