Tutkijan väite: Ozzy Osbournen geeneistä löytyi hämmentävä yksityiskohta – harvinainen poikkeus mahdollisti armottoman päihteiden käytön - Viihde - Ilta-Sanomat

Tutkijan väite: Ozzy Osbournen geeneistä löytyi hämmentävä yksityiskohta – harvinainen poikkeus mahdollisti armottoman päihteiden käytön

Pimeyden prinssi antoi DNA:nsa tutkittavaksi.

12.8.2019 13:00

Ozzy Osbournen DNA on nyt tutkittu, The Daily Mail tietää kertoa.

Uutisen mukaan laulajan DNA:n nukleiinihappoketjuun on tallentunut mutanttigeeni, jonka takia Ozzylla on epätavallisen korkea toleranssi, mitä tulee alkoholin ja huumeiden käyttöön.

– Ozzy todellakin on geneettinen mutantti, biologi Bill Sullivan, Indianan lääketieteellisen yliopiston professori, kirjoittaa uudessa kirjassaan Pleased to Meet Me: Genes, Germs and the Curious Forces that Make Us Who We Are.

Ozzyn DNA:ta tutkittaessa miehen genomi eli koko perintöaines, joka on koodattu DNA:han, pilkottiin osiin. Sullivanin mukaan tämä prosessi toi esiin laulajan geenimutaation.

– Olen aina sanonut, että kun maailma loppuu, jäljelle jäävät vain torakat, Ozzy ja Keith Richards, Ozzyn vaimo Sharon Osbourne totesi kuultuaan miehensä geenimutaatiosta.

  • Videolla Ozzy puhuu päihteidenkäytöstään. Video on vuodelta 2013, kun Black Sabbath julkaisi levyn 13.

Elämäkerrassaan I Am Ozzy mies itse kertoo käyttäneensä kokaiinia, hasista, LSD:tä, masennuslääkkeitä ja alkoholia. Hän on myös kuvaillut itseään lääketieteelliseksi ihmeeksi.

– Kun kuolen, ruumiini pitäisi testamentata luonnonhistorialliselle museolle. On ihan ok olla radalla pari päivää, mutta minun rallini kesti 40 vuotta. Yhdessä vaiheessa join neljä pulloa konjakkia päivässä, sammuin, heräsin ja jatkoin samalla kaavalla, Ozzy on kertonut.

Sullivan kirjoittaa kirjassaan, että alkoholi- ja huumeriippuvuuksien kanssa kamppailevat saattavat kärsiä addiktiostaan geeniensä takia.

Sullivanin mukaan ”ihmisen DNA saattaa vaikuttaa addiktioiden syntyyn enemmän kuin ollaan arveltu”.

Hän esittää myös, että geenit voivat määrittää tietynlaista käytöstä, kuten makeannälkää, kahvinhimoa, kuinka käsittelemme tunteitamme ja keneen viehätymme seksuaalisesti.

– Kaikki nämä vuodet olemme ajatelleet, että meillä on vapaa tahto. Uusien tutkimuksien mukaan näin ei välttämättä olekaan. Suurin osa käytöksestämme ei ehkä olekaan omien valintojen tulosta, Sullivan kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?