Sami Kuronen avoimena uutuuskirjassaan: eroon päättyneet suhteet opettivat paljon – nyt uusi rakkaus löytyi Michaela Söderholmin kanssa - Viihde - Ilta-Sanomat

Sami Kuronen avoimena uutuuskirjassaan: eroon päättyneet suhteet opettivat paljon – nyt uusi rakkaus löytyi Michaela Söderholmin kanssa

Sami Kuronen otti vastaan haasteen ja kirjoitti esikoisteoksen, jonka sivuilla hän avaa elämänsä käännekohtia. Nyt aika tuntui sopivalta puhua myös uudesta onnesta vuoden 2017 Miss Suomen Michaela Söderholmin kanssa.

12.8.2019 5:32

Juontaja Sami Kurosen elämässä vallitsee tällä hetkellä onni ja tasapaino. Syvästi ruskettunut mies on juuri palannut kuukauden työreissulta Thaimaasta, jossa hän on juontanut uutta Temptation Island Suomi -ohjelmaa.

Suurin ilon aihe on tällä hetkellä kuitenkin juuri toteutunut pitkäaikainen haave omasta kirjasta. Radio Suomipopilla juontava tummaääninen Kuronen hymyilee leveästi puhuessaan uutuuskirjastaan Elämäni reseptit (Otava).

– Olen haaveillut salaa tästä monta vuotta, mutta en ole uskaltanut sanoa sitä ääneen kuin vain harvoille, Kuronen naurahtaa.

– Pieni liikutuksen kyynel tuli, kun sain kirjan ensimmäistä kertaa käsiini, mies myöntää.

Kirja pitää sisällään ruuanlaittoa vuosikausia harrastaneen Kurosen suosikkireseptejä, mutta myös muistoja vaiherikkaan 45-vuotisen elämän varrelta. Ruokapuolen kanssa auttoi Kurosen veli, ammattikokkina työskentelevä Pasi Kuronen.

– Rupesin miettimään, mitkä on elämäni tärkeimpiä osa-alueita, mistä elämäni koostuu. Oli luonnollista lähteä ihan lapsuudesta ja tulla tarinassa tähän päivään asti.

– Tuli käytyä oma elämä aika pitkälti läpi ja mietittyä mitä kaikkea on saanut aikaiseksi. Tämä on tiivistetty versio siitä miten minusta minä.

Toteutunut unelma omasta esikoisteoksesta ei ole ainoa syy siihen, että Kurosesta huokuu tyytyväisyys ja rauha. Mies on nimittäin löytänyt rinnalleen uuden onnen vuoden 2017 Miss Suomen Michaela Söderholmin kanssa.

Aiemmin Kuronen on tyytynyt ohittamaan utelut rakkaastaan kohteliaasti hymyillen, mutta nyt aika tuntuu oikealta puhua entistä avoimemmin – onhan pariskunnan välillä kaikki paremmin kuin hyvin.

– Olemme miettineet tätä paljon. Lopulta totesimme, että mitä sitä kieltämään. Yhdessä olemme.

Sami Kuronen seurustelee onnellisesti Michaela Söderholmin kanssa.­

Uuden rakkaudentäyteisen elämänvaiheen myötä tuntui luontevalta kerrata kirjassa elämän käännekohtia. Kuronen jakaakin esikoisteoksessaan paitsi herkullisia ruokaohjeita, myös muistojaan muun muassa sinkkuvuosiltaan ja avioerostaan.

Kurosen elämän keskipiste on vuonna 2009 syntynyt tytär Oona. Kuronen kertoo kirjassa menneensä Oonan äidin kanssa naimisiin ristiäisten yhteydessä. Avioliitto kuitenkin kariutui kolme ja puoli vuotta myöhemmin. Kuronen kuvailee eron aiheuttaneen puolitoista vuotta kestäneen ”sotatilan” parin välille, vaikka velvollisuudet Oona-tytärtä kohtaan hoidettiinkin aina kunnialla.

– Uuteen elämäntilanteeseen tottuminen oli haastavaa. Olimme olleet 14 vuotta yhdessä. Elämä meni kerta heitolla uusiksi, ja minulle tuli uusi suhde kuvioihin melkein lennosta, Kuronen kertoo.

Kuronen haaveilee tulevaisuudessa myös pidemmän elämäkertakirjan kirjoittamisesta.­

Asetelmaan tottuminen vaati molemmilta yllättävän paljon kasvukipuja.

– Vaikka sitä eroa olikin omassa päässään käynyt läpi, niin todellisuudessa vastaan tuli paljon asioita, joita ei osannut ennakoida. Tässä tapauksessa uuteen tilanteeseen tottuminen vei paljon aikaa ja jälkeenpäin ajateltuna se kaikki oireilu oli ihan luonnollista eron läpikäymistä.

Kuronen kiittelee, että sovun saavutettua Oona-tyttären viikko-viikko-arki saatiin sujumaan, ja nykyään tyttären molemmat kodit ovat lähekkäin. Myös välit Oonan äitiin ovat nykyään asialliset.

Rankat erot ovat opettaneet miehelle paljon myös itsestä. Vaikka Kuronen kertookin kirjassaan, että erojen yhteydessä on riidelty välillä rajustikin, on hän myös entisille kumppaneilleen paljosta kiitollinen.

– Päivääkään en vaihtaisi pois, vaikka se onkin klisee. Jos ei olisi ollut vastoinkäymisiä eikä tehnyt virheitä, niin ei niistä olisi oppinutkaan.

– Monet elämän varrella koetut kompastukset vievät eteenpäin ja opettavat paljon. Sikäli olen tyytyväinen, että olen myös mokannut. Haluan, että elämäni on jatkossakin uuden oppimista.

Sami Kuronen on harrastanut kokkaamista vuosikausia, joten reseptikirjan tekeminen oli antoisa kokemus. Samalla mies kävi läpi elämäänsä lapsuudesta tähän päivään asti.­

Tällä hetkellä miehen elämän täyttävät rakkaan Oona-tyttären ja parisuhteen lisäksi lukuisat työkuviot.

Ensimmäisen oman kirjan kirjoittaminen herätti miehen sisällä varovaisen ajatuksen oman elämäkertakirjan julkaisemisesta – sitten kun aika on siihen sopiva.

– Olin ajatellut, ettei elämästäni vielä kirjaa saisi. Huomasin kuitenkin pian, että olisihan näitä tarinoita vaikka kuinka paljon, pelkästään 30-vuotisen radiouran varrelta.

– Ehkä joskus kirjoitan elämäkerran johon tulee kaikki se, mikä ei tämän teoksen sivuille mahtunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?