Elina Tanskanen huomasi ikävän ilmiön suomalaisten deittailussa – Tinder on vaikuttanut moneen sinkkuun huolestuttavalla tavalla

Julkaistu:

deittailu
Ensitreffit alttarilla -sarjan asiantuntijat johdattavat katsojat miettimään myös omaa parisuhdettaan ja käytösmallejaan uudella tavalla.
Tuoreella Ensitreffit alttarilla -kauden asiantuntijoina toimii parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow, eritystason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen sekä pastori Kari Kanala.

Asiantuntijat johdattavat myös katsojat miettimään parisuhdettaan ja omia käytösmallejaan uudella tavalla. Elina Tanskanen on nimittäin havainnut sekä sarjan hakijoissa että omassa asiakastyössään uuden huolestuttavan ilmiön: Tinder-traumat.

– Väitän, että monet ihmiset toipuvat siitä, että kumppanin löytymisestä on tosi huonoja kokemuksia, Tanskanen sanoo.

Treffailukulttuuri on muuttunut sen kymmenen vuoden aikana hurjasti, kun Tanskanen on itse ollut alalla. Aiemmin suuri vaikuttaja oli nettideittailu, ja nyt Tinderin mukanaan tuoma potentiaalisten elämänkumppanien pyyhkiminen joko vasemmalle tai oikealle on tullut jäädäkseen.

– Tykkään, että treffailu on muuttunut moninaiseksi. Ennen käytiin kaksilla treffeillä ja sitouduttiin. Tietynlainen vakavuus teki siitä raskasta ja jähmeää, Tanskanen pohtii.

Tanskanen kiittää sovellusta deittikulttuurin keventämisestä, mutta valitettavasti sinkut kohtelevat toisiaan siellä poikkeuksellisen tylysti.

– On hyvä, että on kevyttä, liikkuvaa ja hengittävää. Kellään ei ole mitään velvollisuuksia toista kohtaan, mutta ilmassa on outoa välinpitämättömyyttä, Tanskanen sanoo.

Välillä häntä ihmetyttää, mihin hyvät käytöstavat ovat jääneet.

– Jollakin voi olla tosi rankka ero takana, joten toiselle voi olla myös kiva ilman mitään lupauksia tai sitoutumista, Tanskanen toteaa.

– Kohdelkaa toisianne hyvin, muistakaa käytöstavat.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on Tinderistä? Keskustele alla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt