Ensitreffit alttarilla -pari Tiina ja Samuel päätyivät parisuhdeterapiaan pian häiden jälkeen – näin he ovat saaneet avioliittonsa kestämään

Julkaistu:

Ensitreffit alttarilla
Pariskunta muutti yhteen häämatkan jälkeen ja on sillä tiellä edelleen.
Tiina ja Samuel saivat toisensa kolme vuotta sitten Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. He ovat yksi niistä sarjan pareista, joiden side on vain vahvistunut yhteisten vuosien saatossa entisestään.

Molemmat uskovat, että onnellisen liiton taustalla on voimakas halu sitoutua toiseen. Tiina kuvailee, että oli alusta asti selvää, että he olivat ohjelmassa mukana tosissaan. Molemmat olivat päättäneet jo ennen ensikohtaamista, että he tekisivät kaikkensa, jotta liitto saataisiin toimimaan.

– Meitä taisi yhdistää se, että olimme sitoutuneet toisiimme vahvasti jo ennen ensitapaamista. Meistä kumpikaan ei ajatellut lähtevänsä testaamaan, tulisiko sieltä joku kiva tyyppi. Menin naimisiin ollakseni naimisissa, enkä testaamaan yhtikäs mitään, Tiina kertoo.

– Kyllä se sitoutuneisuus on se avioliiton onnistumisen salaisuus, Samuel komppaa.

Papin aamenen jälkeen pari muutti saman katon alle vain kuuden päivän tutustumisen jälkeen.

– Meillä ei ollut minkäänlaista takaporttia, omaa asuntoa tai vastaavaa, mihin palata jos suhde ei toimikaan. Me muutimme yhteen häämatkan jälkeen ja sillä tiellä ollaan edelleen, Tiina sanoo.


Välillä on itketty ja välillä naurettu kyyneleet silmissä, kun he ovat yhdessä setvineet entisistä parisuhteista aiheutuneita kipuiluja. Riidoiltakaan ei ole vältytty.

– Inhimilliset väärinkäsitykset ovat ihan normaaleja, emmehän me tunteneet toisiamme ollenkaan, Tiina sanoo.

– Nyt me osataan riidellä! Nyt kuvittelee jo tuntevansa toisen, vaikka jatkuvasti paljastuu uusia piirteitä kolmen vuoden jälkeenkin, Samuel kiusoittelee vaimoaan.

Molemmat kuvailevat lähes kaiken muuttuneen ohjelman kuvausten jälkeen. Tiina on opiskellut uuden ammatin ja myös Samuel on palannut koulun penkille. Hektisen arjen keskellä he muistavat kuitenkin ottaa aikaa myös parisuhteelle.

– Aamulla herätessä käytän viisi minuuttia siihen, että silittelen Tiinaa kun hän vielä nukkuu. Keitän kahvit Tiinalle ja teen pieniä huomionosoituksia. Pitää olla läsnä toiselle, eikä vain tohista omia juttujaan, Samuel sanoo.

Parisuhdeterapia auttoi

Tärkeä työkalu avioliiton hoitamisessa on ollut myös parisuhdeterapia, jossa he ovat käyneet jo useamman vuoden ajan.

– Parisuhdeterapia on yhteinen harrastuksemme, jolla hoidamme suhdettamme. Otamme konkreettisesti hetken irti arjesta ja viimeistään siellä kohtaamme toisemme, Tiina kuvailee.

– On siellä räiskynyt, mutta on ollut myös räiskymättä, Samuel virnistää kuvaillessaan terapiakokemustaan.

Idea parisuhdeterapiasta tuli Samuelilta, joka oli kuullut terapiasta paljon hyvää ystävältään.

– Kaveri kertoi, että hänen suhteelleen terapia on tehnyt hyvää ja että sinne voi mennä, vaikkei mitään akuuttia ongelmaa olisikaan. Terapiasta on ollut meille paljon hyötyä ja olen oppinut siellä paljon itsestäni, Samuel sanoo.

– Monet menevät terapiaan kun suhde voi jo huonosti. Me menimme, ettei ikinä mentäisi siihen pisteeseen, Tiina kuvailee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt