Jäitkö ilman lippua? Näin näet Rammsteinin jättikeikan ilmaiseksi Tampereen keskustassa

Julkaistu:

Rammsteinin jättishow’n voi nähdä, vaikkei olisi keikkalippua ostanutkaan.
Rammsteinin keikkaa seurasi perjantaina Tampereen Ratinan stadionilla noin 32 000 asiakasta. Kuinkahan monta tuhatta ihmistä sitä seurasi stadionin ulkopuolella – täysin ilmaiseksi? Jytinä jatkuu lauantaina, ja taas on tuhansille tarjolla ilmaiskonsertti.

Ratinan kauppakeskuksen viereinen portaikko on kuin amfiteatteri. Paikka oli tupaten täynnä, eikä maksanut mitään. Rammsteinin jytke kuului riittävän hyvin, ja pyro-show oli jopa niin lähellä, että lieskat lämmittivät.

Iso joukko ilmaiskatsojista oli lähempänä lavaa kuin stadionin katsomon perällä istuvat, lipustaan satasen maksaneet. Tosin ilmaispaikoilta ei soittajia paljon näkynyt, paitsi screeniltä.


Ratinan kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa sijaitsevan ravintolan terassi oli täynnä. Parhaat paikat varattiin heti, kun tieto Rammsteinin keikasta tuli julki.

Kaikki ravintolan asiakkaat eivät olleet Rammsteinista innoissaan.

– Kuinka kukaan viitsii kuunnella tuollaista, jurnutti muuan varttuneempi lady.

Hallitsevaa Rammsteinin soitossa on basson ja rummun jytke, ja tietysti Till Lindemannin laulu.


Rammstein uppoaa kansaan, vaikka Suomessa monellakaan ei taida olla hajuakaan siitä, mistä biiseissä puhutaan.

Stadionille mennyt yleisö joutui tiukkaan turvatarkastukseen. Alkoholia tai videokameroita ei sallittu, kiellettyjen asioiden lista on käsivarren mittainen.


Ilmaispaikkoja määräykset eivät koskeneet. Lähes jokaisella oli tölkki kourassa. Monella näkyi viinipulloja, ja yksi ja toinen otti virvoitusta viinapullosta.

Poliisi tiedotti, että humalaiset toikkaroijat työllistivät keikan jälkeen. Todennäköisesti örveltäjät ovat ilmaiskatsomon puolelta. Siellä alkoholia vedettiin ilman valvontaa. Stadionin puolella käyttö lienee ollut kohtuullisempaa – ja kun lipusta maksaa 100-120 euroa, niin varmaan keikasta haluaa muistaa jotain jälkeenkin päin.


Ratinanrannan kerrostalojen asuntojen parvekkeista osa on kuin aitiopaikoilla. Kun Eppu Normaali konsertoi Ratinassa, parvekkeet olivat täynnä väkeä, monet asukkaat kutsuivat vieraitakin kylään. Nyt parvekkeilla näkyi yllättävän vähän väkeä. Kalliiden asuntojen asukkaat eivät taida kuulua kohderyhmään.

Kun 32 000 katsojaa ja tuhannet keikkaa ilmaiseksi seuranneet poistuivat paikalta, liikennekaaos oli valmis.

– Autolla paikalta pois pääseminen oli toivotonta, kommentoi IS:n valokuvaaja tilannetta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt