Flow-festivaalin pääesiintyjän keikka sai tylyn lopun – sähköt katkaistiin kesken show’n: ”Olipa nolo lopetus”

Julkaistu:

flow
Yhdysvaltalaiset laulajat aiheuttivat draamaa helsinkiläistapahtumassa. Solange Knowlesin keikalta katkaistiin sähköt kesken esiintymisen.
Erykah Badun esiintyminen myöhästyi perjantai-iltana Flow Festivalilla puoli tuntia. Badun esiintymisen piti alkaa klo 21 tapahtuman päälavalla, mutta laulajatar ilmestyi yleisön eteen erikoisessa pullonkorkkikampauksessa/päähineessä vasta klo 21.30.

Seuraukset aikataulun venyttämisestä heijastuivat päälavan illan viimeisen esiintyjän Solangen kärsittäväksi: tämä esitti viimeisen kappaleensa ilman, että esitystä vahvistettiin yleisön kuultavaksi.

IS:n tietojen mukaan konserttijärjestäjä katkaisi sähköt kesken Solangen esityksen. Ulkolavoilla ei saa esiintyä puolen yön jälkeen melusäädösten takia.

Vastaavat tapauksia on sattunut myös muualla. Yksi musiikkihistorian puhutuimmista keskeytyksistä koettiin Lontoossa seitsemän vuotta sitten, kun sähköt katkaistiin kesken Bruce Springteen & The E-Street Bandin esiintymisen. Tuota konserttia on kuvailtu poikkeukselliseksi, sillä Springsteenin vieraina lavalla laulamassa piipahtivat muun muassa rocklegendat Paul McCartney ja John Fogerty.

Myöhemmin Lontoon silloinen pormestari, Britannian tämänhetkinen pääministeri Boris Johnson paheksui sähköjen katkaisemista.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ei ole kommentoinut melulupaa tai sen noudattamista ainakaan toistaiseksi. Ahkerana twiittaajana tunnettu Vapaavuori kuitenkin toivotti festarikansalle etukäteen ”hauskaa viikonloppua”.
Solange Knowlesin keikan äkillinen keskeytyminen on herättänyt ihmetystä festivaalikävijöissä. Twitterissä, viestipalvelu Jodelissa ja festivaalin Facebook-sivustolla ihmiset arvuuttelevat, mahtaako Solange enää koskaan saapua keikalle Suomeen.

Kyseessä oli tähden ensimmäinen esiintyminen Suomessa.


– Solange tulee varmaan mieluusti uudelleenkin Helsinkiin, Facebookissa puhistaan artistin keikan äkillisestä lopusta.

– Katkaisitte sähköt keskiyöllä. Olette niin epäkunnioittavia artisteja ja yleisöä kohtaan. Aiotteko tehdä saman joka ilta? Ihan paskaa, Facebookissa raivotaan.

– Olipa nolo lopetus Solangen keikalle. Miksi tasan klo 00 vedetään äänet alas, kun bändi ja artisti vetää täysillä finaalin? Ei luulisi 5 minuutin päällekkäisyyden haittaavan niin pahasti?

– Hei Flow, olis kiva kuunnella keikat loppuun.

– Kiitos vaan Flow, en olisi tän huikean keikan vikaa biisiä halunnutkaan kuunnella, Twitterissä kommentoidaan.

Diivailiko Erykah Badu?

Miksi Erykah Badun esiintyminen sitten myöhästyi? Virallista selitystä ei annettu, mutta IS:n tietojen mukaan kyseessä oli artistin oma päätös, joka on tulkittavissa tyylipuhtaaksi diivailuksi. Hän ei yksinkertaisesti saapunut kuljetukseensa hotellilla ajoissa.


Myös vuosi sitten vastaavalla esiintyjäpaikalla Flow Festivalin perjantai-illassa nähtiin kiukuttelevaa draamakomediaa, kun yhdysvaltalaislaulaja Lauryn Hill kiipesi lavalle kolme varttia myöhässä - ja komenteli sitten yhtyeensä muusikoita vihaisesti suvaitessaan vihdoin esiintyä.

On harvinaista, että esiintyjät tulevat festivaaleilla lavalle myöhässä, vaikka omien konserttien aloitusaikoihin suhtaudutaan joskus kuulijoiden kannalta kiusallisen joustavasti. Rolling Stones venytti jo vuosikymmeniä sitten keikkojensa aloittamista, tällä vuosikymmenellä Suomessa samaa ovat harrastaneet Helsingin-konserteissaan muun muassa Rihanna ja Justin Bieber.

Myös se on melko tavatonta, että monen esiintyjän festivaaleilla lavalla viihdytään liian pitkään. Useimmilla esiintymislavoilla on artistien näkökenttään suunnattu isohko kello, josta he voivat tarkistaa ajan kulumisen.

Flow Festivalin perjantai veti Helsingin Suvilahteen 27 000 kävijää. Tänään juhla-alue täyttyy, kun loppuunmyytyyn konserttiin saapuu 28 000 ihmistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt