Lomien päättyminen tuo mukanaan suuren eropiikin – Ensitreffit alttarilla -asiantuntijat kertovat nyt, kuinka suhde elvytetään

Julkaistu:

Ensitreffit alttarilla -sarjan rakkausasiantuntijat uskovat, että arvokas arki on avain onneen.
Tuoreella Ensitreffit alttarilla -kauden rakkausasiantuntijoina toimii parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow, eritystason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen sekä pastori Kari Kanala.

Asiantuntijat seuraavat alusta loppuun parien taivalta alttarilta aina siihen hetkeen, kun joku päättää erota kumppanistaan.

Kesälomien jälkeen eri teille päätyy myös moni tavallinen suomalainen, kun syksy tuo mukanaan suuren eropiikin. Rakkausasiantuntijat jakoivat IS:lle kultaiset neuvonsa, kuinka suhteen voi saada toimimaan kriittisellä hetkellä.

1. Muista nämä sanat: hei, kiitos anteeksi ja kippis

Kari Kanala uskoo, että toisen kohtaaminen arjessa ja kippistämisen arvoisten asioiden löytäminen on tärkeää.

– Lähdetään päivittäin siitä hyvästä kohtaamisesta. Jos kokee, että ero on hyväksi, silloin sitäkään ei pidä pitkittää tai pelätä, Kanala sanoo.


2. Ei tarvitse valita ollako vai eikö olla, joskus voi sekoittaa pakkaa

Elina Tanskanen haastaa kokeilemaan uutta. Vaikealla hetkellä voi ottaa etäisyyttä, mennä terapiaan ja kuulostella molempien tuntemuksia. Toinen voi tarvita poikkeuksellisen paljon omaa tilaa ja aikaa ajatella – yhdessä voi selvittää, miten se onnistuisi parhaiten.
– Ajatus erosta voi syntyä siinä hetkessä kun siirrytään rakastumisesta rakastamiseen, Tanskanen sanoo.


3. Älä elä sitkun-elämää

Marianna Stolbowin mukaan sitkun-elämä on suurin ongelma. Hyvän arjen rakentaminen on avaintaito, sillä voimme piiloutua töihin, harrastuksiin ja muihin puuhiin.

– Ei voi elää 11 kuukautta odottaen lomaa, sillä asioista pitää olla perillä koko ajan. Täytyy satsata arvokkaaseen arkeen, sillä kukaan ei ole itsestäänselvyys. Säilytä uteliaisuus kumppaniin vuoden ympäri.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt