Tiesitkö? Suosikkijuontaja Sami Kuronen on luonut vaivihkaa aivan toisenlaista uraa – ”Ei tällä rikastumaan pääse”

Julkaistu:

Henkka-kotkaa näyttelevä juontaja Sami Kuronen haaveilee voivansa tehdä äänirooleja jatkossakin.
Supersuositun Angry Birds -elokuvan jatko-osassa seikkailee muiden ohessa myös uusi hahmo, kotka nimeltä Henkka. Maskuliininen lintu sai äänensä keneltä muultakaan kuin koko kansan tuntemalta tummalta radioääneltä, Sami Kuroselta, 45.

– Ohjaaja Antti Pääkkönen pyysi minua mukaan ja olin heti valmiina kuin partiopoika, Kuronen nauraa.

– Ei tällä Suomessa pääse rikastumaan, mutta ei se ole tarkoituskaan. Teen muutenkin äänen kanssa töitä, joten tällaiset ovat kivoja sulkia hattuun, Kuronen kiittelee.

Vihaisten lintujen maailmaan astuminen ei ollut ensimmäinen kerta, kun Kuronen lainaa ääntään. Miehen ansioluettelosta löytyy jo muun muassa Optimus Primen äänirooli Transformers: Cybertron -sarjassa (2005). Lisäksi Kurosta on kuultu Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat -sarjassa (2007–2009) ja elokuvassa Monsterit: Yliopisto (2013).

– Salaisena haaveena olisi, että saisin tehdä vielä pääroolin isossa elokuvassa, Kuronen paljastaa.


Sellainen voisi olla vaikkapa uuden Leijonakuninkaan kaltainen elokuva, jonka Kuronen kävi äskettäin katsomassa Oona-tyttärensä kanssa.

– Silloin kieltämättä mietin, että olisipa ollut upeaa olla mukana ja antaa ääni jollekin leijonista.

Ääniroolin tekeminen vaatii näyttelijältä rohkeaa heittäytymistä. Repliikkejä ei yleensä saa luettavaksi etukäteen, ja varsinkin elokuvatuotannoissa kohtauksia saatetaan hioa täydellisyyteen asti.

Alkuperäinen englanninkielinen ääniraita on kovassa kuuntelussa, kun sopivaa lähestymistapaa haetaan.

– Hyvä ohjaaja saa puristettua irti oikeat fiilikset. Yleensä oikeaa tyyliä joudutaan hakemaan muutaman kerran, mutta kun se löytyy, niin se jälkeen homma on aika sujuvaa.


Myös elokuvat ovat usein raakaversioita ääninäyttelijän astuessa kuvioon. Se tarkoittaa, että leikkaukset ja värimaailmat hakevat vielä paikkaansa.

– Angry Birdsin kohtauksia näytettiin minulle 5–6 sekunnin ajan ennen hahmoni repliikkiä aina siihen asti, kun kyseinen repliikki kestää. Sen enempää emme elokuvaa missään vaiheessa nähneet.

Varsinaiseksi näyttelijäksi Kuronen ei ole koskaan itseään ajatellut. Ääninäytteleminen onkin ollut mukava lisä radio- tv-töiden ohessa.

– Esimerkiksi Transformers-sarjaa tehdessäni olin äänikopissa 6–7 tuntia päivässä. Kyllä sen jälkeen tiesi puhuneensa!

– Se on paikoin jopa rankempaa kuin radiossa, tietysti vähän roolista riippuen. Angry Birds oli onneksi mukavan rento kokemus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt