Katso kuvat: Nina Mikkonen, 55, teki totaalisen elämäntapamuutoksen – ”Painosta tippui kaksinumeroinen luku”

Julkaistu:

Nina Mikkonen palasi hiljattain Suurin pudottaja -ohjelman kuvauksista. Ohjelma antoi naiselle vaikeiden vuosien jälkeen mahdollisuuden keskittyä itseensä.
Timo T. A. Mikkosen leski Nina Mikkonen, 55, on palannut hetki sitten Suurin pudottaja -ohjelman kuvauksista. Vaikeiden vuosien jälkeen nainen myös sairastui masennukseen, josta toipuminen on jo hyvällä mallilla.

– Minulle kuuluu parempaa kuin aikoihin. Ohjelmassa oli kunnia olla mukana ja lähtisin koska vain uudestaan. Oli haastavia tehtäviä ja hyviä kilpakumppaneita, Nina kertoo.

– Ohjelma oli tervetullutta vaihtelua ja ihana kupla, jossa sai elää hetken aikaa. Painosta tippui kaksinumeroinen luku.


Ohjelmaan osallistuminen toi Ninalle myös mahdollisuuden keskittyä pitkästä aikaa vain itseensä.

– Siitä onkin aikaa, kun olen itseni äärelle saanut pysähtyä, niin tämä oli erittäin tervetullutta kaikkien niiden raskaiden vuosien ja aikojen jälkeen, Nina toteaa.

Ninan mielestä ohjelmaan osallistuneet voivat onnitella itseään myös rohkeudesta, sillä jokainen osallistuja on altistanut itsensä myös nettikommenteille, kateudelle ja vihalle, jota näkyvyydestä saattaa seurata.


– Meille, joilla on lapsia, se on aina vieläkin kipeämpi paikka. Lapsettomana ei samalla tavalla tarvitse ajatella muiden tunteita, sillä aikuinen ihminenhän nyt tarvittaessa seisoo vaikka aidanseipäänä. Jälkikasvuaan kuitenkin haluaa suojella ja toivoo, että he eivät käy siellä keskustelupalstoilla turhaan pahoittamassa mieltään.

– Pääsääntöisesti siellä palstoilla raivoavat sellaiset ihmiset, joilla ei omassa elämässä ole kaikki kunnossa. He ottavat mielellään hampaisiinsa toisia ihmisiä.

Välillä Mikkosten pojat Mikael, 17, ja Matias, 16, Ninan mukaan kuitenkin eksyvät lukemaan kommentteja ja nauravat kippurassa kummastellen, että ”aikuiset ihmisetkö tällaista muka kirjoittavat”.

– Ajatteleva ihminen ymmärtää, että kaikki ei päädy lehtien palstoille. Se on vain pintavaahtoa, joka siellä näkyy. Kaikkein julkisimmankin ihmisen elämässä on paljon yksityistä ja sarkasmi on vaikea laji, Nina muistuttaa.

Ohjelma osui hyvään saumaan, sillä masennuksesta toipuva Nina sai siitä hyvän sysäyksen elämäntaparemontin alkuun ja noudattaa saamiaan oppeja myös kotioloissa.

– Toki tämän ikäinen ihminen tietää, miten laihtuu. Sen kun vain syö vähemmän ja liikkuu enemmän, mutta meistä kukin tietysti tulee oman elämänsä keskeltä ja jokaisella on erilaiset vaikeuskertoimet. Ne tietenkin myös ratkaisevat sen energiatason, että aina ei ole kerta kaikkiaan henkisiä voimavaroja olla hyvä ihminen joka sektorilla ja pyrkiä täydellisyyteen.


– Minäkin masennuksen kokeneena tiedän millaista se on, kun on niitä päiviä ettei saa edes peittoa pois päältä. Siinä ei silloin vaan oteta itseä niskasta kiinni, vaan se on ihan neurobiologinen asia. Silloin ei vain energia riitä edes ajatella sellaista, että ryhdynpä tässä nyt aamulla uimaan, reippailemaan ja ratsastamaan, niin kyllä tämä tästä.

Vaikeiden aikojen jälkeen Nina on ylpeä ja onnellinen siitä, että hänen poikansa ottavat aikuisuuden ensiaskeleita.

– Mikael aloittaa nyt Sibelius-lukion ja Matias opiskelee atk-alaa. He ovat vahvasti kiinni oman elämänsä alussa, Nina sanoo.

– Uskon, että isä Mikkonenkin tuolla pilven päällä on ylpeä ja tyytyväinen siitä, että elämä jatkuu. Niin hän olisi toivonutkin.


Nina on myös iloinen siitä, että elämä on alkanut järjestyä ja töitäkin on riittänyt.

– Työskentelen ystävättäreni yrityksessä teen myynninedistämiskeikkoja ympäri Suomea. Käyn antamassa pukeutumisneuvoja. On kiva käydä esittelemässä ihmisille erilaisia vaihtoehtoja. Muutakin keikkaluonteista työtä on riittänyt. Olen esimerkiksi pitänyt luentoja.

– Ei ole valittamista. Asiat ovat olleet huonomminkin, Nina päättää.