Kuuluisa yhdysvaltalaislehti haastatteli Ismo Leikolaa – yksi amerikkalainen tapa hämmentää edelleen ylitse muiden: ”Paikallisetkaan eivät tiedä”

Suomalaismiehen persoonallinen huumorintaju on herättänyt jälleen yhden yhdysvaltalaislehden kiinnostuksen.

Yhdysvaltalaislehdet ovat kiinnostuneita suomalaisen Ismo Leikolan elämästä ja urasta.

9.8.2019 9:37

Suomen kansainvälisesti menestynein koomikko Ismo Leikola jatkaa nousukiitoa rapakon toisella puolella Yhdysvalloissa. Mies keikkailee ahkerasti englannin kielellä ja esiintynyt muun muassa kuuluisassa Conan O’Brienin keskusteluohjelmassa, josta levinnyt video keräsi pelkästään Facebookissa 70 miljoonaa katselukertaa.

Nyt maineikas Washington Post -lehti on haastatellut suomalaismiestä. Otsikossa Leikolaa kuvaillaan ”suomalaissyntyiseksi koomikoksi, joka on monien sanojen mies”.

Artikkelissa käydään läpi Ismon uraa aina nuoruuden kotikaupungistaan Jyväskylästä asti, jossa Leikola esiintyi ensimmäisiä kertoja yliopiston kampuksen kuppilassa. Leikolalle tarjoutui mahdollisuus muuttaa Yhdysvaltoihin joulukuussa 2015.

– Kieltäytyminen olisi ollut naurettavaa. Olisin katunut sitä koko elämäni, Leikola myöntää Washington Postissa.

Ismo Leikola esiintymässä kalifornialaisessa The Improv -komediaklubilla vuonna 2018.

Leikola myöntää lehdessä, että hänellä on aika ajoin paineita, koska ”koko Suomi seuraa tekemisiäni täällä”.

– Kun sitä alkaa miettiä, niin se on aika hullua, että voit tehdä kaiken minkä minä olen tehnyt, vaikka tulen pienestä maasta ja puhun aivan eri kieltä, Leikola toteaa.

Leikola jakaa haastattelussa myös omia ihmetyksen aiheitaan elämästään Yhdysvalloissa – tietysti suomalaisen miehen näkökulmasta.

Erityisesti tippaaminen on osoittautunut hankalaksi tavaksi, johon ei meinaa tottua vuosienkaan jälkeen.

– Suomessa meillä ei ole tippikulttuuria, kaikilla on ihan hyvä palkka muutenkin. Kuinka pitäisi tietää, ketä tipataan ja ketä ei? Se logiikka on ihan hullu. Kysyin paikallisilta, eivätkä hekään tiedä. Entä paikat, joissa ei ole tarjoilijoita? Kukaan ei ole pystynyt selittämään minulle tippaamista, olen yrittänyt kolmen vuoden ajan, Leikola hämmästelee haastattelussa.

Leikola hehkutti haastattelua myös omalla Twitter-tilillään.

– Olen Washington Postissa. He tekivät minusta haastattelun. Oikein kiva!

Keväällä Leikola vieraili Great Day Houston -ohjelmassa, jossa Leikola nauratti studioyleisöä avatessaan heille suomalaisten erikoisia tapoja ja suomen kielen erikoisuuksia. Leikola tunnetaan rapakon takana komiikastaan, jossa hän purkaa osiin englannin ja suomen kielen sanoja ja niiden merkityksiä.

Suomalaismies avasi haastattelussa maamme erikoisuuksia kuten kalsarikännit ja poronkusema.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?