Huutokauppakeisari-parit ovat ystäviä yli töiden – Akin ja Markun toi yhteen roisi huumorintaju: ”Välillä aika alakertaosastoa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Huutokauppakeisari-parit ovat ystäviä yli töiden – Akin ja Markun toi yhteen roisi huumorintaju: ”Välillä aika alakertaosastoa”

Suomen huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ystävystyi apumies-Markun kanssa jo kauan ennen julkisuutta. Nyt pariskunnat nauttivat yhteisistä lomista ja illanvietoista.

Aki ja Heli Palsanmäki sekä Markku ja Anne Saukko nauttivat toistensa seurasta vapaa-ajallakin. –Me pystymme luottamaan toisiimme täysin.­

8.8.2019 7:31

Nauru raikaa, kun puhelias seurue kokoontuu saman pöydän ääreen. Juuri lennokkaan huumorinsa siivittäminä tv:stä tutut Aki ja Heli Palsanmäki ovat pyörittäneet suosittua Suomen huutokauppakeisari -ohjelmaa yhdessä apumies-Markun eli Markku Saukon kanssa jo vuosien ajan. Ohjelma on lunastanut paikkansa kansan sydämissä, ja elokuun lopussa ruuduissa alkaa pyöriä jo sarjan 11. kausi.

Menestysohjelman tekeminen vaatii hyvää yhteispeliä – ja sitä tältä porukalta löytyy runsain mitoin.

– Ystävyytemme alkoi jo yli vuosikymmen sitten, kun Markku alkoi käydä huutokaupassamme. Hän tuli aina lopuksi jutulle. Hänen kanssaan on helppo keskustella mistä vain, Aki kertoo.

– Kuuntelin siellä salin peräosalla Akin juttuja. Huumori, jolla Aki teki kaupankäyntiä, iski minuun heti, Markku naurahtaa.

– Viljelen välillä aika roisiakin huumoria ja alakertaosastoa, Aki myöntää.

– Te olette ihan samanlaisia, Markku on jopa ehkä pikkasen pahempi, Heli huikkaa nauraen.

Ystäväpariskunnat Aki ja Heli Palsanmäki sekä Markku ja Anne Saukko asuvat lähellä toisiaan ja hurauttavat vähintään kerran kuussa kylään toistensa luo.­

Ystävyys syveni, ja Markusta tuli melkein kuin itsestään pysyvä osa tv-ohjelmaa. Nyt kolmikko on luonut jo vuosien ajan keskinäisestä kemiastaan ja huumoristaan koko kansan tv-viihdettä.

Kolmikko muuttui nelikoksi vuonna 2013, kun Markku rakastui vaimoonsa Anne Saukkoon.

– Solahdin tähän porukkaan todella hyvin mukaan. Helin ja Akin tunsin jo entuudestaan, koska kävin usein heidän huutokaupassaan, Anne kertoo.

Välimatkaa pariskuntien välillä ei ole juuri nimeksikään, sillä Markku ja Anne pitävät majaa Äänekoskella, vain 15 kilometrin päässä Akin ja Helin Hirvaskankaan kodista.

Seurueen yhteispeli käy hyvin ilmi tv-ruuduissa, mutta harva tietää, että nelikko nauttii yhdessäolosta myös vapaa-ajallaan. Pariskunnat käyvät yhdessä kesäteatterissa, elokuvissa, illanistujaisissa ja jopa yhteisillä lomamatkoilla Fuengirolan ja Tallinnan kaltaisissa kohteissa.

– Istumme iltaa silloin tällöin jommankumman kotona. Silloin nautimme hyvästä ruuasta, seurasta ja musiikista, Aki kertoo.

Illanistujaisissa raikaa naurun lisäksi karaoke, sillä laululaitteet löytyvät kummankin olohuoneista.

– Meidän bravuurimme on kotimaiset iskelmät, Anne paljastaa.

Aki Palsanmäki täyttää syksyllä 50 vuotta. –Minulla saattaa olla sormeni pelissä yllätyksen suunnittelussa, Heli vihjaa.­

Yleensä menoista ja tekemisestä nautitaan yhdessä, eivätkä Heli ja Anne ole kiireiltään ehtineet juurikaan viettää aikaa naisvoimin.

– Heli on todella mukava ja herkkä ihminen, joka innostuu helposti kaikesta. Näillä on sellainen vitsikin, että Markku tahallaan keksii jotain päätöntä, ja ehdottaa sitä Helille, joka innostuu heti ja aiheuttaa sitten harmaita hiuksia Akille, Anne nauraa.

Siinä missä Markku tunnistaa Helin herkkyyden ja helposti innostuvan luonteen, samastuu Anne taas paljon Akiin.

– Me olemme Akin kanssa molemmat horoskoopiltamme skorpioneja, joten meillä on paljon samaa luonnetta. Molemmat räjähdämme helposti, mutta myös lepymme saman tien, Anne sanoo.

Julkisuus on väistämättä muuttanut suhtautumista uusiin tuttavuuksiin. Kaikkiin ei tahdo enää luottaa samalla tavalla kuin vanhoihin ystäviin.

– Kyllä sitä on nykyään paljon varauksellisempi. Kun on julkisuuden henkilö, niin henkilökohtaiset asiat eivät välttämättä pysy salassa, jos ystävyys loppuu, Aki pohtii.

– Täytyy olla aika tarkka kenelle kertoo ja mitä, Heli lisää.

– Me pystymme onneksi luottamaan toisiimme täysin. Automatkoilla puhutaan paljon henkilökohtaisia, ja ne asiat jäävät meidän välisiksi, nelikko vakuuttaa.

Aki ja Heli Palsanmäki sekä Markku ja Anne Saukko nauttivat toistensa seurasta vapaa-ajallakin. –Me pystymme luottamaan toisiimme täysin.­

Uuden kauden ja työkiireiden lisäksi syksyllä on edessä Akin 50-vuotisjuhlat. Tarkkoja suunnitelmiaan hän ei suostu vielä paljastamaan, mutta jotain on varmasti luvassa.

Alkava kuudes vuosikymmen vetää huumorintajuisen miehen hetkittäin totiseksi.

– Elämää on alkanut miettiä vähän eri kantilta. Viime aikoina on tuttavapiiristä ja julkisuudestakin nukkunut pois monta viisikymppistä miestä, Aki vakavoituu.

Jos joku on varmaa, niin se, että huutokauppakeisarin nuija heiluu yhtä kiivaaseen tahtiin jatkossakin.

– Tätä ohjelmaa tehdään niin kauan kuin elossa ollaan ja katsojia riittää. Toivottavasti meillä on edessä vielä paljon työtä, terveyttä, rakkautta ja ystävyyttä.

Seurue suuntaa pian taas pitkälle reissulle, kun edessä on meklauskeikka Rovaniemellä. Autossa tulee istuttua kuusi tuntia suuntaansa.

– Matkalla sitten jutellaan taas maailman menosta posket vastakkain, Aki hymyilee.

Suomen huutokauppakeisarin uusi kausi Nelosella 27.8. alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?