Laulaja Anna Hanskin tytär kaatui sähköpotkulaudalla ja joutui kirurgin pöydälle – ihmiset eivät auttaneet maassa makaavaa tyttöä: ”Aivan järkyttävää” - Viihde - Ilta-Sanomat

Laulaja Anna Hanskin tytär kaatui sähköpotkulaudalla ja joutui kirurgin pöydälle – ihmiset eivät auttaneet maassa makaavaa tyttöä: ”Aivan järkyttävää”

Kukaan ei alussa tullut edes auttamaan, Anna Hanski harmittelee nykymaailman menoa.

- Olen onnellinen ja kiitollinen, ettei Nenna-tyttärelleni tapahtunut mitään vakavaa, mutta kyllä jotkut säännöt tulisi sähköpotkulautojen käyttäjille tehdä, laulaja Anna Hanski sanoo. Kuvassa äiti ja tytär Mission Impossible -elokuvan ensi-illassa seitsemän vuotta sitten.­

8.8.2019 6:00

Juhlavuottaan viettävän laulajan Anna Hanskin tytär Nenna, 24, joutui kolme viikkoa sitten aikaisin aamulla Helsingin Jätkäsaaressa vakavaan onnettomuuteen.

Kunto- ja hyvinvointialalla työskentelevä Nenna oli kello seitsemän aikoihin napannut työmatkalleen sähköpotkulaudan.

– Hän oli ylittämässä raitiovaunukiskoja ja liukastui niissä laudallaan. Nenna kaatui ja jäi siihen makaamaan, Anna Hanski kertoo IS:lle.

Samalla Anna Hanski kuitenkin pudistaa päätään, sillä häntä harmittaa paitsi tyttären onnettomuus, myös ihmisten välinpitämättömyys.

– Ratikan kuljettaja ei noussut auttamaan ja jotkut matkustajat huutelivat, että ”mene muualle lautasi kanssa”. Aivan järkyttävää, Anna Hanski ihmettelee.

Anna Hanski kertoo, että sitten paikalle ilmestyi rakennustyömies ja auttoi tyttären pois raiteilta sekä soitti ambulanssin. Nenna kiidätettiin Töölön sairaalaan.

– Hänellä oli sääriluu pirstaleina ja polvikierukan nivel tuhoutunut. Leikkaus kesti kaikkiaan kahdeksan tuntia ja Nennan jalassa on nyt kokokipsi kymmenen viikkoa, Anna Hanski sanoo.

Anna Hanski on tietysti onnellinen ja kiitollinen, että puolitoista vuotiaan lapsen Nenna-äidille ei käynyt vakavammin, mutta Anna peräänkuuluttaa kovalla äänellä ihmisten vastuullisuutta.

– Mihin tämä nykymaailma on menossa? Ihmiset ovat niin välinpitämättömiä. Porukoilta puutuu empatia ja myötätunto muita kohtaan, Anna Hanski harmittelee.

Koko kesän maalla viihtynyt ja tulevaan marraskuun 30-vuotistaitelijajuhlaansa keskittyvä Anna Hanski ymmärtää ihmisten harmistuneisuuden sähköpotkulautoja kohtaan.

Itse hän sanoo, ettei ole niitä kohdannut, sillä ei niitä maalla näe.

– Minulla ei ole sähköpotkulautoja kohtaan mielipidettä, mutta jotakin tulisi tehdä. Olen lukenut lehdistä, että onnettomuuksia on tapahtunut melkoinen määrä, Anna Hanski miettii.

Anna Hanski on lehtijuttujen perusteella tullut siihen tulokseen, että joitakin muutoksia lautojen käyttöön tulisi tehdä. Ensimmäinen on hänen mielestään ehkä se, ettei niitä tulisi antaa liian nuorille.

– Kyllähän mopoiluunkin vaaditaan kortti ja liikennesäännöt. Lautojen käyttö vaikuttaa olevan täysin holtitonta. Laudoilla ajetaan jalkakäytävillä ja jopa humalassa. Ei siis ihme, että onnettomuuksia sattuu, Anna Hanski ihmettelee.

Hän on sitä mieltä, että pienilläkin muutoksilla voidaan saada lautojen käytössä jotakin parempaa aikaan.

– Kypäräpakko olisi hyvä, sillä se rajoittaa jo hieman niiden käyttöä. Kynnys vuokraamiseen olisi näin korkeampi.

– Kaiken kaikkiaan päätös tietysti tehdään korkeammalla tasolla. Minä olen edelleen kiitollinen siitä, ettei tyttärelleni tapahtunut mitään pahempaa, Anna Hanski sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?