Emilia Vuorisalmi avoimena elämästään eron jälkeen: ”Ei autoa, ei kotia. Vaatteet muuttolaatikoissa kellarin perukoilla”

Julkaistu:

Heinäkuussa eronnut Emilia Vuorisalmi odottaa jo kuumeisesti muuttoa uuteen kotiin.
Rakkaustohtorina tunnettu Emilia Vuorisalmi, 40, kertoo Instagramissa kesästään ja elämästään eron jälkeen.

Emilia erosi puolisostaan Maurizio Pratesista, 44, heinäkuussa. Emilialla ja Mauriziolla on yhteinen poika.

Eron myötä Emilialla oli edessä uuden kodin etsintä ja uuden elämän rakentaminen, joten kesä on kulunut käytännön asioita järjestäessä. Kesäisessä kuvassa Emilia ja kuopus nauttivat auringosta veneellä.

– Ei autoa, ei kotia. Vaatteet muuttolaatikoissa jossain kellarin perukoilla. Tulevassa kodissa täysremppa, joten lomaan sisältyy keittiön suunnittelu, lattioiden, kaakeleiden ja maalien valinta, lukemattomia Bauhaus ja Ikea reissuja ja tuhansia kilometrejä autossa, Emilia kertoo julkaisunsa yhteydessä.

– Odotukset tästä kesästä olivat lähes nollassa. Pääasia, että selviäisin jotenkin täysjärkisenä.

Tilanteesta johtuen Emilia ja lapsineen muuttanut väliaikaisesti vanhemmilleen.

– Oma lapsuuden koti toimii turvallisena satamana, johon tässäkin myrskyssä pystyy ankkuroitumaan.

Emilia ei malttaisi odottaa, että pääsee muuttamaan omaan kotiin ja saa arjen rullaamaan.

– Muutto uuteen kotiin on vihdoin lähellä ja odotetaan sitä kuin kuuta nouseva. Aamut omassa kodissa, illat omissa sängyissä, ruuat omassa jääkaapissa! Pelkkä ajatus näistä tuntuu taivaalliselta.

– Tulee varmasti vielä taas päivä, jolloin stressaan tyynyn sävyistä, mutta tänään olen kiitollinen kaikesta.Emilian seuraajat tsemppaavat naista muutosvaiheen keskellä.

– Voimia haasteisiin ja tsemppiä uuteen!

– Asioilla on tapana järjestyä, olet turvassa.

Helmikuussa Emilia kertoi Anna-lehdelle, miten nopeasti tullut perheenlisäys vaikutti parin arkeen ja millaista on saada lapsi vain kuukausia suhteen alkamisen jälkeen.

Vuorisalmi kertoi tuolloin Annassa, että sekä hän että Pratesi toivoivat lasta, mutta se tulikin suunniteltua aiemmin. Vauva-arjen rankkuus yllätti parin, vaikka perheenlisäys olikin toivottua.

Rakkauteen perehtynyt lääkäri totesi, että asiantuntijoiden mukaan nopein tapa hankkiutua eroon rakkaushuumasta on raskaaksi tuleminen.– Parisuhteen luottamus rakennetaan kahden ensimmäisen vuoden aikana, ja se pitää tehdä ihan toisenlaisessa hormonaalisessa tilassa kuin vauva-aika on, nainen sanoi tuolloin.

Vuorisalmi ja Pratesi tutustuivat keväällä 2017, kun he törmäsivät narikkajonossa illanvieton päätteeksi. Kaksikon välille virisi keskustelu ja rakkaus leimahti välittömästi.

Pienen poikavauvan lisäksi Vuorisalmella on ennestään 13-vuotias tytär liitostaan näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammen kanssa.

Vuorisalmi tunnetaan lääkärinä, kirjailijana ja tv-persoonana. Hän juonsi Ylellä esitettyä ihmissuhdeohjelma Hehkua (2013). Vuonna 2015 Vuorisalmi julkaisi tietokirjan rakkaudesta ja parisuhteesta.